Aihe: Golfbuumi 2021 - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Golfbuumi 2021

Etusivu Foorumit Yleistä Golfbuumi 2021

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 98)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1321998 Ilmoita asiaton viesti

  Tänään julkaistujen lukujen mukaan Uudenmaan golfseuroissa jäsenmäärä on kasvanut vuodessa 4000 jäsenellä. Lisäksi uusmaalaisia pelaajia on huomattava määrä etäjäseninä, joten todellinen kasvu on vielä suurempi.

  Jo 2020 keväänä pelioikeuksien kysyntä oli kovempaa kuin miesmuistiin. Tänä vuonna aloittaneista monet siirtyvät pelioikeusmarkkinoille vasta ensi kaudella. Pelioikeuksien tarjonta ei viime vuodesta muutu, ja ennustankin että pelioikeudet vuokrataan loppuun Uudenmaan kentiltä jo maaliskuussa. Pelilipuista suurin osa poistuu markkinoilta, ja green fee -hinnat nousevat. Uskon myös että kysytyimpien / parhailla sijainneilla sijaitsevien kenttien osakekauppakin herää henkiin. Maailma on yllätyksiä täynnä.

  #1322025 Ilmoita asiaton viesti

  Ja sitten heräsit unesta?

  #1322042 Ilmoita asiaton viesti

  Pelaajamäärän lisääntyminen (8000 uutta) tarkoittanee noin 100.000 kierroksen lisäystä/pelikausi jos ajatellaan että he pelaavat noin 12 kertaa kaudessa.
  – tuo kierrosmäärä tarkoittaa noin kolmen kentän koko kapasiteettia/kausi
  – tai jos he pelaavat keskimääräisen n. 24 kierrosta, niin tuplasti enemmän (= 6 kentän koko kapasiteettia).

  Tuskinpa tällä on mitään käytännön vaikutusta. Kentillä riittää vielä tilaa kaikille.

  Jos pelaajamäärä lisääntyy samaan tahtiin niin ehkä joskus 5-6 vuoden päästä tarvitaan, ainakin Etelä-Suomessa, lisää kenttiä.
  – nyt olisi hyvä aloittaa osakkaiden kerääminen uusiin kenttähankkeisiin.
  – kaikkineeen kenttäprojektin valmiiksi saattaminen kestää useamman vuoden.

  Toisaalta vanhojen osakkaidenkaan ei kannata myydä osakkeitaan. Ainakaan ilmaiseksi tai alihintaan.
  – vaikkei itse ehtisi pelaamaan niin ehkä kannattaa harkita pelioikeuden ulosvuokrausta.
  – ja seurata tilanteen kehittymistä.

  #1322109 Ilmoita asiaton viesti

  En oikein usko että tulee paluuta osakkeisiin. Niillä perustettiin kenttiä. Tietty jos muuten ei pääse pelaamaan niin sitte voi alkaa osakekauppa käydä. Ihmiset ei halua hirttosilmukkaa kaulaansa, vuokrapelioikeus sopii monille. Mutta mikään ei estä uskomasta.

  #1322129 Ilmoita asiaton viesti

  Möllikkä: En oikein usko että tulee paluuta osakkeisiin. Niillä perustettiin kenttiä. Tietty jos muuten ei pääse pelaamaan niin sitte voi alkaa osakekauppa käydä. Ihmiset ei halua hirttosilmukkaa kaulaansa, vuokrapelioikeus sopii monille. Mutta mikään ei estä uskomasta.

  Golfosakkeiden arvostus palutuu melko varmasti ja sitä voidaan yhtiöiden päätöksillä edesauttaa:
  – luopumalla mainitusta ”hirttosilmukasta” eli vastikevelvollisuudesta, jolloin osakkeella on VAIN OIKEUKSIA
  – suuntaamalla osakkeenomistajille erityisiä etuja erityisesti varausoikeuksien suhteen (= ennen muita) ja samat oikeudet osakkaiden vuokraamille pelioikeuksille (mutta ei yhtiön itsensä myymille vuokraoikeuksille)
  – yhtiön kannattaa myös lunastaa omia osakkeitaan (jos ei ole vastikevelvoitetta), jolloin luodaan niukkuutta
  – pelilippukauppa poistuu automaattisesti, jos vastikevelvoite poistuu ja pelilippuja saa ”pienemmissä erissä”
  – yhtiön pitää markkinoida omia pelioikeustuotteitaan vapaan kapasiteetin puitteissa, mutta yhtiön ei pidä kilpailla osakkeenomistajiaan vastaan, ei hinnalla eikä varausoikeuksilla

  Tällöin syntyy selvä arvostusero, mikä näkyy myös hinnoissa:
  1. Osakkeenomistaja, jolla aina parhaat oikeudet ja lisäksi äänioikeus yhtiökokouksessa
  2. Vuokrapelioikeus yhtiöltä
  3. Muu pelituote, esim kymppikortti
  4. GF

  #1322132 Ilmoita asiaton viesti

  Jos harrastajien määrä jatkaa kasvuaan niin kaiken todennäköisyyden kukaan myös pelaamisen kokonaismäärä lisääntyy merkittävästi. Peliaikojen kysyntä kasvaa ja jossain vaiheessa voi käydä niin että kenttien kapasiteetti on kokonaan käytössä.
  – mitä siinä tilanteessa tehdään?
  – olisi hieman vaikea uskoa että kentän omistajat (=osakkaat) vähentäisivät omaa pelaamistaan.
  – käytännössä käy niin että osakeyhtiön kentillä osakkailta vapaaksi jäävästä kapasiteetista kilpaillaan aikaisempaa enemmän.
  – tulijoita on enemmän kuin voidaan ottaa vastaan.

  Jokainen voi miettiä itsekseen minkälisia vaikutuksia sillä voisi olla?

  Kuten jo edellä totesin niin 8000 uutta pelaajaa täyttää kokonaan 5-6 golfkenttää, jos he pelaavat pelikauden aikana keskimäärin saman määrän pelikierroksia kuin muut rekisteröityneet harrastajat (= reilut 20 kierrosta/kausi).
  – jos samanlainen kasvu jatkuu niin ei mene kovinkaan montaa vuotta kun Suomessa on puutetta harrastuspaikoista (=golfkentistä)

  Mutta, kuka rakentaisi Suomessa uusia kenttiä?
  – yhteiskuntako, siis valtio ja kunnat? Toki maailmalta sataa lainarahaa, mutta käytettäisiinkö sitä golfkenttien rakentamiseen?
  – Suomen lyhyen kesän huomioiden Pay&Play-kentän pyörittäminen taloudellisesti kannattavasti on myös varsin haasteellista..mutta ehkä sellaisia kenttiä ja yrittäjiä saadaan jokunen lisää?
  – myös osakaspohjalla toteutettavat hankkkeet ovat menettäneet suosiotaan.

  Pitäisin todennäköisimpänä että suurin piirtein nykyisellä kenttien määrällä mennään vielä pitkälle tulevaisuuteen.
  – meiltä löytyy jonkin verran ylikapasiteettia, se mahdollistaa uusille harrastajille pelimahdollisuuksia.
  – lisääntyvää kysyntää/tarjontaa on helppo ohjailla GF-hinnoittelun myötä. Se on myös kenttäyhtiöille ja yrittäjille paras vaihtoehto.
  – varsinkin koska golf’in harrastaminen (= gf-kierroshinnat, 10-, ja kausikortit jne.) on ollut meillä muihin maihin verrattuna erittäin halpaa.

  Jos ja kun lisääntyvän harrastajamäärän myötä saadaan golfkentille lisää maksavia Asiakkaita sillä on positiivinen vaikutus kenttäyhtiöiden talouteen.
  – se voi jossain määrin helpottaa kentän omistajiin (=osakkaisiin) kohdistuvaa kustannuspainetta.
  – näin kausi-/hoitovastikkeet voidaan pitää edullisina jatkossakin.

  #1322144 Ilmoita asiaton viesti

  Kun katsoin erään kentän tuloslaskelmaa niin siellä oli tapahtumista ja gf myynnistä tuloja yhtä paljon kuin osakkailta/pelioikeuksista. Gf myynti oli suurempi kuin tapahtumat. Kannattaako siis kovin paljon aliarvostaa? Kun näille osoittaa ettei kiinnosta niin ehkä ne ei tule? Tulee lovi tuloihin. Asiakasta kannattaisi arvostaa eikä suurelle tulolähteelle kannata sanoa että arvostan sinua vähiten. Ja vaikkei sanoiskaan, se näkyy ja tuntuu jos niin on. Gf:stä saa kuitenkin hyvin tuloa per kierros, kun osakkaan pelikierroksen hinta voi olla esim 15 euroa. Gf voi olla vaikka 50e. Nämä siis esimerkkinä.

  Jos osakkeita painetaan lisää niin tulee tietty lisätuloa. Jos vaan entiset pyörii toisille niin mitä kenttä oy siitä saa. Pelioikeuksia voi myydä ilman osakkeitakin. Osake on omistamisen väline, pelioikeudella pelataan. Ne voidaan pitää erillään toisistaan. Nykykenttien osakeanteihin voi vielä olla aikaa..

  Osakkaat tietty haluavat lisää erikoisoikeuksia ja kaikkea mukavaa, tottakai. Pääsevät kentällä kuittaamaan ett olen sentään osakas.. Mun mielestä ne ei tarvitse mitään etuja 😀

  #1322165 Ilmoita asiaton viesti

  Jos tulevaisuudessa kentille syntyy enemmän tunkua kuin voidaan ottaa vastaan niin tuskinpa kenttäyhtiössä ryhdytään laskemaan GF-hintoja (tai kymppikorttien ja kausipelioikeuksia hintoja jne.). Ja osakkaathan siitä hinnoittelusta päättää joten tuskinpa he ryhtyvät kysynnän lisääntyessä korottamaan vastikkeitaan.
  – tottakai myös pelioikeuden vuokraukselle on enemmän kysyntää. Jääköön jokaisen mietittääksi kuinka lisääntynut kysyntä vaikuttaa hintoihin?

  Vaikka pelaajien määrä on lisääntynyt niin nykyisillä kentillä riittää myytävää kapasiteettia(=peliaikoja) vielä muutamaksi vuodeksi.
  – toki jatkossa kysynnän lisääntyminen aiheuttaa tilanteita jolloin kentät on täyteen bookattuja. Näin ainakin pääkaupunkiseudulla missä jo nykyisellään on ollut kentillä ruuhkaa parhaimpina aikoina.
  – suurempia ongelmia ajanvarauksessa syntyy jos pelaajien määrä lisääntyy nykyiseen tahtiin vielä pari-kolme vuotta.

  Toki hintoja korottamalla saadaan kysynnän huippuja tasattua.
  – lisäksi kauttaaltaan korkeammat gf-hinnat voivat ohjata sitoutumattomia pelaajia hieman vähempään kierrosmäärään/kausi.
  – sillä voidaan saada hieman helpotusta ruuhkahuippuihin.
  – se että kysynnä lisääntyessä on pakko nostaa hintoja ei suinkaan tarkoita etteikö Asiakkaat olisi yhtä tervetulleita kuin aikaisemminkin.

  Monille kenttäyhtiöille mahdollinen lisääntyvä pelaajien määrä on tervetullutta.
  – erityisesti niillä kentillä joilla on ollut vähän osakkaita ja siksi gf-pelaamisen merkitys on suhteellisen suuri yhtiön taloudelle.
  – Asiakkaista varmasti kilpaillaan jatkossakin mutta ehkä hieman vähemmän pelkästään halvoilla hinnoilla ja tarjouksilla.
  – jo lähikuukausina on aika aloittaa tulevan kauden markkinointi.

  Mutta en usko että lähivuosina syntyy mitään mainittavaa kentänrakennusboomia vaikka pelaajamäärä kasvaisi jopa luokkaa 50.000:lla uudella harrastajalla. Tällainen kasvu pelaajamäärässä tarkoittaisi noin miljoonan pelikierroksen lisäystä/kausi, eli kenttäkapasiteetilla arvioiden noin 35-40 uutta kenttää.
  – nykytianteessa tällaiselle määrälle uusia golfkenttiä olisi vaikea löytää osakkaita ja sijoittajia.

  Tuollainen määrä uusia pelaajia mahtuu nykyisille kentille kun osataan oikealla tavalla ohjata sitoutumattomien pelaajien keskimääräistä kokonaiskierrosmäärää/kausi jonkin verran nykyistä pienemmäksi.

  #1322181 Ilmoita asiaton viesti

  Osaamatta asiaa laskea luulen että yhteiskunnalle voisi olla edullista tukea golf kenttiä. Tai ainakin senioreiden golfaamista. Jos nuo pysyis terveempinä. Mutta voi olla edullisempaa on ett ne poistuu kokonaan. Eliittileima varmaan haittaa. Vaikka kyseessä on hyvin senioreille sopiva liikunta, toisin kuin esimerkiksi lentomäen mäkihyppy. Ehkä joku osaa laskea mikä on parasta kansanterveydelle.

  Luulen kans että kenttiä on riittävästi.

  #1322182 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Osakkaat tietty haluavat lisää erikoisoikeuksia ja kaikkea mukavaa, tottakai. Pääsevät kentällä kuittaamaan ett olen sentään osakas.. Mun mielestä ne ei tarvitse mitään etuja 😀

  Ainakin osakkaan oikeus antaa pelioikeutensa vuokralle tulisi poistaa. Aivan käsittämätön etu…

  #1322185 Ilmoita asiaton viesti

  PG: Ainakin osakkaan oikeus antaa pelioikeutensa vuokralle tulisi poistaa. Aivan käsittämätön etu…

  Taitaa PG:lle on haasteita perustuslain kanssa. Samalla hän voisi kyseenalaistaa asunnin antamisen vuokralle … ja auton ja kaivinkoneen, jne … eli PG haluaisi kieltää kaikki vuokrasopimukset :-O

  BTW; ry-kentillä pelioikeus on henkilökohtainen. Jostain syystä ry-malli ei ole enempää levinnyt, mieti sitä !

  #1322187 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Mutta kun Möllikän mielestä ne ei tarvitse mitään etuja, ei siis edes mainitsemaani etua 😢. Mieti sitä..

  #1322188 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Ymmärsin siis Möllikän murjaisun vitsiksi, johon yritin vastata ’samalla mitalla’.

  BTW: Pelaan nykyään aika vähän. Taidanpa ensi kaudeksi vuokrata itselleni pelioikeuden ja ottaa samalla pari alivuokralaista kustannuksiani keventämään … 😉

  #1327648 Ilmoita asiaton viesti

  Buumista on selkeitä merkkejä pääkaupunkiseudulla:

  -Pickalan vuokrapelioikeudet kaikki varattu Asuntosäätiöltä, ja harvojen muuta kautta tarjolla olevien hinnat nousussa ja selvästi yli vastikkeen

  -Masterissa ja Tapiolassa pelioikeuden vuokrahinnat huitelevat jo 1500 eurossa

  -Talissa taas jonoa

  -Vuosaaren osakkeet kysyttyjä

  -Hirsala nostanut hintoja satasilla viime vuoteen nähden

  Kiinnostavaa myös nähdä miten GoGolfin kenttäpaletti toimii, kun tuhansia pelioikeuksia on myyty Kurk & Hillside -kombolle. Voi olla Evitskogissa tiiajat kortilla…

  #1327895 Ilmoita asiaton viesti

  Torstaisen urheilugaalan golfiin liittyvät palkinnot (onneksi olkoon Sami Välimäki), ehdokkuudet ja saama julkisuus kuulemma hyödyttää koko golfyhteisöä. Itsekkäästi ajateltuna no ei hyödytä.

  Kuten Far and Sure viime vuoden syksyllä jo ennusti, niin pelilippujen, pelioikeuksien sekä osakkeiden hintapyynnöt ovat nousseet. Golfvälineiden hintoihinkin vaikuttaneen. Gogolf Lounge lienee hyvän käyttöasteen takia nosti vuoden vaihteessa päiväsimulaattori hintaa 40% jne…..

  Luultavasti myös kentät ovat vielä tukkoisempia kuin viime vuonna, koska viime vuoden ”uudet” ovat jo alkuvuodesta kentällä ja Koronan takia muu harrastustoiminta on edelleen rajoitettua (älä usko että rokote auttaa mitään kesään).

  Kysynnän ja tarjonnan lakihan se on joka hyödyttää ”golfyhteisöä”.

  #1327896 Ilmoita asiaton viesti

  Omalla kentällä osakkaana pystyn varaamaan ajan 10 pv etukäteen, pelioikeuden omaava jäsen 6 pv etukäteen ja pelioikeudeton jäsen ja vieraspelaaja 4 pv etukäteen. Osakkuudesta on etua!

  #1327897 Ilmoita asiaton viesti

  Ei lopu pelioikeudet kesken jos ei välttämättä halua tunkea Masteriin tai Tapiolaan. Esimerkiksi seuraaville kentille löytyy hyvin ja edullisesti pelioikeuksia:

  ERG 690€
  GT 990€ (hintakuri pitää vuodesta toiseen 😆)
  HyG 720€
  KGV 860€
  Kullo 750€
  Kytäjä 890€ (myös yhtiö vuokraa tähän hintaan ensikertalaisille, ei huono sanois Jorkka)
  NGCC 890€
  Nurmijärvi 750€
  Peuramaa 600€ (onhan tää halpa)

  ”Puliveivarit” on taas aktiivisia ja ne tunnistaa siitä etteivät viitsi laittaa edes hintoja ilmoituksiinsa. Muistakaa pyytää kuitti ja varmistakaa että alv on hoidettu jos vuokraatte näiltä tahoilta. Saa nähdä milloin verottaja alkaa kysellä perään.

  #1327898 Ilmoita asiaton viesti

  Tämän golfbuumin tuloksena melkein Pickala valittiin vuoden urheiluseuraksi. En kyllä löytänyt perusteista yhtään mitään kovin innovatiivista verrattuna lähes kaikkiin tietämiini golfseuroihin. Varmaan tuolla on taustalla jotain uutta ja ihmeellistä mikä ei tiedotteista välity.

  Pickala ehdolla

  #1327903 Ilmoita asiaton viesti

  Tämän golfbuumin tuloksena melkein Pickala valittiin vuoden urheiluseuraksi. En kyllä löytänyt perusteista yhtään mitään kovin innovatiivista verrattuna lähes kaikkiin tietämiini golfseuroihin. Varmaan tuolla on taustalla jotain uutta ja ihmeellistä mikä ei tiedotteista välity.

  Ei kai siellä mitään ihmeellistä ollutkaan. Kaipa tuohon ehdokkuuteen vaikutti se että siellä pelattiin kierrosmäärällisesti enemmän kuin muualla (3 kenttää mahdollistaa sen) ja Golfliitto sai ”myytyä” ehdokkuuden läpi…

  #1327904 Ilmoita asiaton viesti

  Olihan tämä vähän ympäripyöreää tekstiä, innovatiivisuus oli teemana: https://pickalagolf.fi/ajankohtaista/pickala-golf-on-ehdolla-vuoden-urheiluseuraksi

  Reagoimme rohkeasti ja jatkuvasti luoden uusia toimintamalleja, joilla mahdollistimme pelaajille turvallisen olon kentällä. Moni toimintamalli levisi alalla laajemmin myös koko Suomeen.

  #1327905 Ilmoita asiaton viesti

  Kentät voisi enemmänkin tuotteistaa rajoitettuja pelioikeuksia tai gf hintoja. Näin saataisiin kentän käyttöä tasoitettua. Itse ostin tänä vuonna arkipelioikeuden, se sopii mulle hyvin. Tosin mulla ei ole tilastoja hiljaisista ajoista, mutta periaatteessa vaikka arkisin klo 6-7 + 12-14 aikoina toimiva pelioikeus vois olla hyvä jos olisi edullinen.

  Varausjärjestelmät ei varmaan taivu.. IT ei muutenkaan ole golf alan vahvuuksia.

  #1327906 Ilmoita asiaton viesti

  Tosin mulla ei ole tilastoja hiljaisista ajoista, mutta periaatteessa vaikka arkisin klo 6-7 + 12-14 aikoina toimiva pelioikeus vois olla hyvä jos olisi edullinen.

  Tähän suuntaan varmaan on monella kentällä tavoite – esimerkiksi Pickalassa on ”dynaaminen hinnoittelu”, jonka avulla pelikierroksen hinta voi vaihdella ei vain ajankohdan mukaan, vaan esimerkiksi sateen tai kylmyyden tai muun olosuhteen mukaan.

  Haasteena kentillämme on osakkeisiin liittyvät pelioikeudet (pelilippuina tai nimettyinä pelioikeuksina), joilla on sama kustannus ja käyttöoikeus milloin vain. Jos näitä pelioikeusia on paljon, ei dynaaminen hinnoittelu juurikaan tasaa käyttöä. Esimerkkinä juuri Pickala, jonne peliajan saaminen prime-ajankohtina oli pitkin kautta todella vaikeaa – varsinkin jos ei ollut ”red cardia”.

  Nämä ”kymppikortit” voisivat toimia ns. arvokortteina, jossa sarjakorttiin kuuluu esimerkiksi 400 € edestä gf-pelaamista sen sijaan että sisältyisi 10 kierrosta milloin vain tai rajattuun ajankohtaan. Jos siis käyttää ”arvokorttia” dynaamisen hinnoittelun hiljaisina aikoina, arvoa kuluisi vähemmän kuin jos pelaa prime-ajankohtina. Mutta kuten edellä totesin, nämä innovaatiot edellyttäisivät sitä, että suurempi osa pelaajista pelaisi näillä innovatiivisilla tuotteilla.

  #1327921 Ilmoita asiaton viesti

  Monet tällä palstalla kuuluttavat muutosta pelioikeuksiin ja GF-järjestelmään. Monta vuotta asiaa on palstalla rummutettu, mutta harvempi kenttä on tehnyt mitään konkreettista sen eteen. Kaikki odottavat kuuluisaa innovaatiota ja sitten markkinoiden pakottamina seuraavat perässä.

  #1327924 Ilmoita asiaton viesti

  Markkina-aukko olisi pääkaupunkiseudulla kentälle, josta saisi lähtöajan aina, kun pelaamiseen on aikaa. Toimisi, jos 18-reikäisellä on max 500 vapaata pelioikeutta ja muut pääsevät pelaamaan pääosin vain täyden pelioikeuden omaavan vieraana. Normaali green-fee sen verran korkea, ettei se täytä kenttää, vain arkisin keskipäivällä. Pelikausimaksu 500 pelioikeutetulla jotain 1500 eur, jolloin keskimäärin 50 kierroksella kierroshinnaksi tulisi 30 eur. Lisäksi pelioikeutetun vierailta green fee esim 60 eur, max 3 vierasta/päivä. Ei avoimia kilpailuja kuin 2 vuodessa, muut kisat vain jäsenille.

  Saa nähdä, milloin joku toteuttaa. Golfyhtiö ostaa arvottomiksi käyneitä osakkeita niin paljon, että 500 pelaajan määrään päästään.

  #1327927 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kaunis ajatus, mutta lieneekö sittenkään toteuttamiskelpoinen? Tuo 1500 euron kausivastike tarkoittaisi todella korkealaatuista kenttää ja erinomaisella paikalla. Epäilen myös sitä, että ihmiset maksaisivat 75-90 euron green feetä ihan vain siksi, ettei omalla tai jollain niillä monilla Supergolf- tai vastaavilla kentillä juuri sillä hetkellä ole tilaa.

  ’Markkina-aukko’… hassu termi, en ole ennen kuullutkaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 98)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfbuumi 2021