23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golf Madeiralla

Etusivu Foorumit Matkailu Golf Madeiralla

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei,
    Suunnitelmissa on vuoden vaihteen aikaan matka Madeiralle. Onko kokemuksia siellä pelaamisesta? Miten ajoissa lähtöajat pitää varata? Pohdimme golfkierrosta Palheiron kentällä, mahdollisesti myös Santo de Serralla, josta löysinkin noin vuoden takaisen viestiketjun. Madeira on hieno saari, kunhan vaan kelit olisivat kohdallaan.

    Molemmat kentät varsin pelattavia ja mukavia. Santo de Serran yläysi on tylsä mutta alakenttä eli 18 reikäinen kisakenttä on mielenkiintoinen, haastava, komeat maisemat ja oikein hyvällä kunnolla kävellen pelattava – suosittelen kuitenkin autoa. Klubi on hyvä ja hyvin varustettu.

    Palheiro on hyvä ja vaihteleva, kohtuu vaikea, mutta saattaa joskus peittyä nopeastikin pilveen. Meidät on muutaman kerran käyty kehottamassa keskeyttämään kun kenttä sumeni. Auto kannattaa ottaa, helpottaa huohottamatta pelaamista. Klubilla mainio ruoka ja terrassilta hienot näkymät.

    Pääsääntöisesti suhteellisen väljiä molemmat kentät. Soittamalla kannattaa asioida, englanti on kenttien kieli. Taksi on helpoin tapa mennä kentille, mutta seikkailuhengellä pärjää jos vuokraa auton. Etenkin ensimmäinen kerta autolla Palheiron kentälle on varsin mutkainen ja mielenkiintoinen.

    Hyviä pelejä!

    Molemmat kentät myyvät paketteja useammalle päivälle. Sisältyen kuljetukkset kentälle ja takaisin. Santo de Serra on hieman kauempana, joten edestakaiseen matkaan menee reilu puoli tuntia enemmän kuin Palheiroon ja takaisin.

    Santo de Serra on kiva, kun voi pelata A+B tai B+C tai A+C tai sitten eri järjestyksessä. Sillä tavoin saa vaihtelua kierroksiin. Minusta Santo de Serra on normaalikuntoiselle hyvinkin käveltävä kenttä, varsinkin yläkenttä, mutta myös muut. Jos on heikkokuntoinen, niin sitten autolla.

    Niin, mutta sokerina pohjalla tietenkin Porto Santo, jonne päiväpaketteja. Käsittämättömän upea kokonaisuus – kannattaa ehkä pelata useamminkin varsinkin kun se saari on varmempi kelien suhteen.

    Kannattaa kaivaa esiin viestiketju 'Green feet Madeiralla'. Onnistuu hakutoiminnolla.

    Greenfeet paikallisilta hotellinpitäjiltä, saletisti edullisin. Yhden viikon unlimited golf 220 ,-aikoinaan SantoDaSerralla. Tsäkä oli säissä kun kummallakaan kerralla ei juurikaan satanut, sumua kyllä oli satunnaisesti. Maisemat mielestäni Euroopan parhaat, toki makuasia….ainoa miikka Santossa on bunksut, aika vähän hiekkaa off-seasonilla. Palheiro lyhyempi ja haastava koska pitää tietää mihin palloa lyö. Pari sokkoavaustakin löytyy. Tammikuun ekalla viikolla oli jopa kuuma ilma….täysin shortsikeli.

    PG

    sk69 kirjoitti: (31.7.2015 12:48:33)
    Hei,
    Suunnitelmissa on vuoden vaihteen aikaan matka Madeiralle. Onko kokemuksia siellä pelaamisesta? Miten ajoissa lähtöajat pitää varata? Pohdimme golfkierrosta Palheiron kentällä, mahdollisesti myös Santo de Serralla, josta löysinkin noin vuoden takaisen viestiketjun. Madeira on hieno saari, kunhan vaan kelit olisivat kohdallaan.

    Olen lomaillut Madeiralla kymmenkunta kertaa ja pelaillutkin siellä aina silloin tällöin. Oman kokemukseni ja näkemykseni perusteella Madeiran kentät ovat varsin vähän kuormitettuja eikä lähtöaikojen varaaminen etukäteen ole aina välttämätöntä.

    Jos pelaatte vain kerran Palheirossa, ettekä vuokraa autoa ja haluatte varmistaa hyvän pelisään, niin eräs mahdollisuus on hypätä jonain kauniina aamuna Palheiroon menevän bussin kyytiin. Kenttä on vajaan kilometrin päässä päätepysäkiltä. Ilmainen shuttlekin on, mutta se edellyttää varausta etukäteen.

    Viimeksi pelasin Madeiralla golfia tämän vuoden keväällä pari viikkoa ennen Madeira Openia. Seitsemän päivän unlimited kahden viikon aikana Santo da Serralla. Ilmaiset kuljetukset varasin klubilta sähköpostitse jo kuukausi ennen matkaa. Tällöin löimme lukkoon pelipäivät ja noutoajat hotellista (joko klo 9 tai 11). Teeajat ja pelattavat ysit (Serras, Machico, Desertas) sovittiin kunakin pelipäivänä vasta cm- tiskillä. Pelaamaan pääsi alle puolen tunnin odottamisella. Ennakkoon sovittuihin pelipäiviin ja kuljetuksiin oli mahdollista tehdä muutoksia vielä paikan päällä. Omalta osaltani yhden sadepäivän pelit siirrettiin seuraavalle päivälle. Seitsemän täyttä kierrosta tuli pelattua kohtuullisessa säässä 12-20 asteen lämpötilassa.

    #1095309 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pari vinkkiä vuodelta 2016.
    Varaukset hotellin kautta. GF – Palheiro 66 € ja Santo da Serra 65 €. Hinnat sisältävät kuljetuksen hotellista.

    #1095317 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Kannattaa kaivaa esiin viestiketju ’Green feet Madeiralla’. Onnistuu hakutoiminnolla.

    Yritin löytää hakutoimintoa Golfpisteen sivuilta, mutta ainoa hakutoiminto on Golf.fi -sivustolle, joka ei tue GP:n sivustoa, vaan hakee tuloksia ainoastaan julkaistuista artikkeleista eikä lainkaan Forumin keskusteluista. Sen sijaan googlettamalla löytyi tämä:

    Green feet Madeiralle

    Joku viisas voi varmaankin kertoa mistä löytyy se hakutoiminto, jolla voi etsiä keskusteluketjuja.

    #1095331 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    @KL1

    Kun klikkaa linkkiä ”Forum” kaikkien aiheiden yläpuolella on etsi toiminto. Se kohdistuu ainoastaan Golpisteen Forumiin. Kannataa vilkaista ketju ”moderaattoreiden tiedotteet” joka on stickynä ”yleiset” aihealueen katossa, siellä aikanaan tiedotin asiasta.

    Tästä asiasta toivottavasti muutenkin lisää lähiaikoina. Asia on sisänsä erittäin ajankohtainen, että juuri tänään kun rakensin ”FLORIDA” ketjua, pohdin hakutoiminnon kehittämispyyntöä. Oli hyvä kun saimme haun, mutta haulla ei voi hakea otsikoita (eli ketjuja), eikä kirjoittajia. Tulen esittämään tällasta muutosta hakutoimintoon. Tästä toivottavasti lisää lähiaikoina. Kysymyksiä ja ehdotuksia aiheesta voi laittaa ketjuun ”palauteboxi”.

    LDR-MOD Dole

    Maaliskuun puolivälissä 2017 pelattiin vaimon kanssa Madeiran molemmilla kentillä.
    Kentillä oli leppoisa tunnelma ja oli helppo mennä pelaamaan. Vuokra autolla saavuttiin ja Palheiron kentälle oli tosiaan mielenkiintoinen mutkainen ”seinänousu”. Automaattivaihteisella oli kuitenkin easy homma kun jyrkemmissä mutkissa muisti töräytellä paikalliseen tapaan torvea. Pari kertaa mutkassa tuli vastaan paikallisbussi ja kerran roska-auto,mutta selvittiin. Santo da Serran kentälle sen sijaan oli melko normaali tie näin suomalaisittain ajateltuna.

    Molemmille kentille löytyi puolenpäivän jälkeen helposti aikoja ja 20% alennus tuli 110e lista hinnasta. Useamman kerran pelipaketin olisi saanut halvemmalla mutta meillä ei ollut sellaiselle käyttöä. Golfauto olis maksanut 40e, mutta me päätettiin taapertaa jalkaisin. Joku kuuluisuushan on sanonut että ” golf is a walking game” ja se on myös meidän mottomme.

    Saimme palheiroon rauhallisen lähtöajan. Edessä eikä takana tullut ketään. Kelikin lämpeni sopivasti ja tuulipuvun 😉 takkia sai riisua jo eka reiän jälkeen. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja maisemat oli aivan mahtavat. Kamera sai olla käden ulottuvilla koko ajan. Kenttä oli mielenkiintoinen muutamine sokkolyönteineen. Caddiemasterilta saatu pikkuruinen kartta oli myös tarpeen. 5 ja 6 reikien välissä oli taukopaikka mistä pystyi ostamaan virvokkeita ja pientä purtavaa. Sama taukopaikka ja vessa oli myös 9 ja 10 väylien välissä sekä väylien 12 ja 13 välissä.

    Lopussa kun noustiin väylän 18 lyöntipaikalle oli havaittavista pientä ”happivajetta”. Kierros kesti kaksine taukoineen 5h20min ja oli melko rankka mutta samalla todella mahtava kauden avaus. Molemmat pelasimme bufferiin.

    Palheiron kierroksesta toivuttiin syömällä hyvin Funchalin keskustassa ja pitkillä yöunilla. Aamulla hotellissa runsas aamupala ja golfbägit kyytiin ja nokka kohti Santo da Serroa. Löytyi helposti navigaattorin ja opasteiden ansiosta.
    Paikalle päästyämme sää oli viileämpi kuin alhaalla Funchalissa, hieman tuulinen, mutta muuten hyvä +15 astetta. Ensin meniin caddiemasterilta kyselemään lähtöaikoja ja sovittiin että Machito alkaa 10.50 ja Desertas 13.10. Kolme varttia lähtöön joten ensin pienet puttiharjoitukset klubitalon edessä olevalla harjoitusalueella. Sitten klubilla lattea, kaakaoo ja kakun palat eli nopeat hiilihydraatit.
    Sitten hissukseen lähtöpaikkaa kohden. Edessämme ei näkynyt ketään ja muitakaan golffareita ei näkynyt joten oletimme että taas saadaan rauhassa pelata eikä kukaan hengitä niskaan. Se pitikin paikkaansa ja jotenkin alkoi tuntua luksukselta. Private golfcourse.
    Mäen päältä oli mukana tempaista pitkää doglegia vasempaan kun tilaakin oli riittävästi. Molempien avaukset onnistui meidän mittapuun mukaan loistavasti.
    Kierroksen aikana tuuli yltyi välillä melko voimakkaaksi ja takkia sai lisätä päälle ja välillä mentiin ihanteellisessa auringon paisteessa.
    Kun lähdettiin 7. väylällä nousemaan suht jyrkkää mäkeä ylös kohti 8. ja 9. väylää, huomattiin että oikealta vuoristosta alkaa puskemaan sumua.
    Palheirosta tuttu ”happivaje” tuntui täälläkin kun lykki bägiä jyrkkää ylämäkeä ylös. No ei se mitään. Kunto ainakin nousee. Ja sitäpaitsi nuorena jaksaa (molemmat 52v.vasta).
    Sumu sakeni sitä mukaa mitä ylemmäs noustiin ja 9 reiän greenillä ei nähnyt enää kunnolla omaa kättänsä.
    Mietittiin että mitäs nyt tehdään. Takaysi vielä pelaamaatta ja hernerokkasumu. Caddiemaster oli kuitenkin ymmärtäväinen ja kirjoitti lipun jonka avulla pystyimme jatkamaan peliä myöhemmin tai sitten seuraavana päivänä. Valitsimme seuraavan päivän, koska 9 reikää tuntui sille päivälle ihan riittävältä. Aikaakaan ei tarvinnut varata etukäteen. Caddiemaster sanoi vain että tulkaa huomenna kun teille parhaiten sopii.

    Sen verran opimme, että ainakin Santo da Serrassa kannattaa olla monipuolinen vaatetus mukana. Kelit voi näköjään ainakin maaliskuussa vaihdella muutamassa minuutissa auringonpaisteesta kaatosateeseen ja kaikkea siltä väliltä. Lunta ei sentään satanut.

    Kaikenkaikkiaan mahtava oli tämäkin kenttä ja huikeat on maisemat. Suosittelemme.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Golf Madeiralla

Etusivu Foorumit Matkailu Golf Madeiralla