- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Golf-huijarit

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-huijarit

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1306156 Ilmoita asiaton viesti

  Hei, olen palannut tauoltani.

  oletteko tavanneet usein huijareita pelatessanne. Itse jakaisin tarinani katsojan näkökulmasta parin vuoden takaa yhdeltä suomen kiertueiden osakilpailusta, jossa olin asettunut eräälle väylälle seuraamaan kisaa. 3-kilpailijan ryhmä lyö avauksensa, joista kaksi osuivat keskelle väylää ja viimeinen pallo kolahti metsään. Lähdin väylällä olleen katsojan kanssa etsimään kyseistä palloa metsästä ja samalla myös pallon sinne lyönyt pelaaja tulee tiuskien paikalle. Hän käyttäytyy jo todella agressiivisesti ja epäilee että menikö pallo edes metsään, vaikka olin kanssakatsojan kanssa nähnyt pallon rashatvan oksiin ja ottaneen kimmoketta vähintään kahdesta puusta. Tämän jälkeen pelaaja kuvailee pallonsa olleen ”Titu, jossa musta merkki” näin epämääräinen kuvaus alkoi jo epäilyttämään, sillä suurimmalla osalla pelaajista on kuitenkin titleistin pallo käytössä. Etsimme 10-15min ja pelaaja alkoi jo turtua todella paljon ja huusi kanssakisaajiakin etsimään palloaan ja käskytti tiimiä toimimaan nopeammin, sillä hnellä oli kuulemma ”kilpailu voitettavanaan” Lopulta hän itse ilmoitti löytäneensä pallon joka oli vanha titu jonka olisin voinut vannoa olleen viimeisen vuosikymmenen metsässä, sen verran kulunut se oli. Pelikaverinsakin tokaisi hänelle epäröiden että ”Tuo on balata-pallo, eikö sulla ollut vielä edellisväylällä see uudenkarhea jonka ostit kädäriltä” johon hänelle vastattiin vain tuhahtaen että ”Minä lopetan kierrokseni aina perinnepallolla, kyllä tää on mun, järjetöntä väittää muuta!” matkalla metsästä ulos hän vielä ”kompastui” tähän palloon jolloin se liikkui lähes väylälle asti ja sanoi että uudet säännöt eivät rankaise tämmöisestä. Itse en tunne sääntöjä joten en tiennyt mitä tehdä. Päätin kuitenkin soittaa kentän toimarille, jonka numero oli ainoa minkä kiireessä löysin, mutta numero oli kuitenkin varattu. Tämän jälken kyseinen pelaaja jo löikin pallon greenille ja teki parin, josta hän tuuletti kuin Tiger Woods konsanaan ja hänen kilpakumppaninsa hymyilivät hermostuneesti. Tokaisin myöhemmin palloa minun kanssani etsineelle toiselle katsojalle että siinä taisimme todistaa huijaria itse teossa, johon hän vastasi myöntävästi ja kaivoi omasta taskustaan titun mustalla merkinnällä, jonka hän oli löytänyt metsästä kivenkolosta vielä kun olimme palloa etsimässä. Hän tokaisi minulle että, tämä taisi olla kyseisen pelaajan pelipallo, mutta hän ei viistisinyt antaa palloa hänelle perustellen että Titleistit ovat kalliita ja pelaisi mielummin itse tällä pallolla, kenties säästävänsä sen klubinsa mestiksiin. Tämä riitti minulle ja lähdin klubiravintolaan oluelle!

  #1306158 Ilmoita asiaton viesti

  Hämmästyttävä tarina kerrassaan, mutta eniten minua ihmetyttää se, että miksi kanssakilpailijat eivät 3 minuutin kohdalla todenneet, että etsintäaika on ummessa, kipin kapin takaisin tiiboksiin kolmatta lyömään? Toimikunnallekin olisi näin pelattuna merkkaaja voinut kortteja palauttaessa vain sanoa, että kilpailija Öö pelasi löytämäänsä palloa 15 minuutin etsintäajan jälkeen eikä korjannut väärällä pallolla pelaamista ennen seuraavaa tiiausta (tai kortin palauttamista, jos oli viimeinen väylä). Tästä DQ ja parempaa pelionnea ensi kerralla. Itse merkkaajana olisin ystävällisesti todennut tämän ennen seuraavan reiän tiiausta, jotta pelaaja olisi itse saanut valita, ottaako DQ:n vai tuloksen.

  Oliko tuo pelaaja ns ”joku”, jos kanssakilpailijat olivat noin lapasina hänen kanssaan?

  #1306194 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ihan oikeastiko te etsitte palloa 10-15 minuuttia? Eikö siinä vaiheessa jo tullut ryhmä tai kaksikin päälle takaa?

  Ja kuten Jiiär kirjoitti, eiköhän ne ryhmän kaksi muuta pelaaja olisi jo jossakin vaiheessa ohjanneet sen kolmannen takaisin tiille.

  #1306195 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  oletteko tavanneet usein huijareita pelatessanne.

  En muista itse kilpailuissa pelanneena tavanneeni, mutta kyllähän noita valitettavia tarinoita aivan Finnish Touria (ja jopa European Touria) myöten on kantautunut korviini. On perin valitettavaa, jos pelaajalle on tärkeämpää pärjätä kilpailussa vääryydellä kuin rehellisesti pelaamalla.

  #1306199 Ilmoita asiaton viesti

  Katsoja löysi pallon ja pisti taskuunsa. Reipasta.

  #1306201 Ilmoita asiaton viesti

  Pientä ”vilunkia” näkee aika usein harkkakierroksilla, mikä sinänsä ok … mutta sitten nämä samat pelaajat tekevät samoja asioita puolihuolimattomasti kisa- tai tasurikierroksilla.
  Esimerkiksi
  – griinillä pallo asetetaan vähän sinne päin, joko sentin eteenpäin tai sivulle, jossa parempi linja
  – raffissa roskia/oksia yms poistetaan, niin että pallo liikkuu vähän
  – tunnistetaan pallo ja asetetaan se hieman parempaan makuuseen
  – lyöntijälkiä forella ja divotteja väylillä korjataan ennen lyöntiä eikä vasta sen jälkeen
  – hiekkaa tai maata painetaan mailalla pallon takana
  – 3 min jälkeen mennään lyömään uutta palloa, mutta sitten pelikaverit löytävätkin alkuperäisen … ja jatketaan sillä

  Sen sijaan nykyisin näen aika harvoin pahoja sääntörikkomuksia, kuten em. esimerkissä, joissa pelaaja tietoisesti rikkoo merkittävästi sääntöjä. Joskus sellaistakin tapaa ja ainakin minä tunnen myötähäpeää tällaista pelaajaa kohtaan … ja kuten usein todettu: ”aina joku näkee”

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-huijarit