15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Turkish Airlines Open

Oli pitkästä aikaa taas mukava päästä paikan päälle seuraamaan ET:n osakilpailua Turkin Belekissä. Seitsemän miljoonan euron palkintopotti oli houkutelut paikalle maanosamme parhaimmiston muutamaa, ehkä jo talviunille siirtynyttä ja mielestään tarpeeksi ansainnutta pelimiestä lukuun ottamatta. Kenttänä oli suomalaisille golfturisteille tuttu ja kaunis Carya, josta ei ollut kovinkaan paljon vastusta tekijämiehille. Yleisö näissä jokasyksyisissä Turkin osakilpailuissa koostuu lähinnä alueelle matkustaneista golfturisteista, jotka saattavat uhrata, mestarien seuraamiseen, päivän tai kaksi omista kallisarvoisista pelipäivistään. Turkkilaisia ei narujen takana näkynyt kuin järjestelytehtävissä koska laji ei ole saanut sen omien kansalaisten keskuudessa juurikaan jalansijaa. Kaikki upeat kentäthän on siellä rakennettu vain ja ainoastaan meitä, niin himoittuja golfturisteja silmällä pitäen. Tässä yhteydessä pitää todeta, että golfarit ovat, muutaman laihan vuoden jälkeen, taas palanneet Belekiin, jossa meno oli jo paljon vilkkaampaa kuin vaikkapa vielä vuosi sitten.

Pienehkö yleisömäärä tekee kilpailun seuraamisesta paljon helpompaa ja mielenkiintoisempaa. On hienoa päästä parin metrin päästä hämmästelemään, kuinka mestarit pistävät painetta palloon. Itse kilpailusta tuli loppuvaiheissaan hyvin tasainen ja jännittävä, jossa tyylikäs Olympiavoittaja Justin Rose piti odotetusti pintansa. Voittajaehdokkaita oli viimeisen kierroksen puolivälissä vielä melkein kymmenkunta, mutta pitkässä 72 reiän kilpailussa kerma tuppaa aina lopuksi nousemaan pinnalle. Näin se vain on. Meitä suomalaisia kismitti tietenkin, etteivät Mikkomme tällä kertaa aivan selvinneet mukaan, mutta ensi vuonna tilanne on varmasti toinen varsinkin, kun meillä on, juuri vahvan kortin Challenge Tourin voitollaan ansainnut Tapio Pulkkanen myös mukana yrittämässä.

Miksi turkkilaiset sitten uhraavat, vuosi toisensa jälkeen näin paljon rahaa itselleen melko tuntemattomaan lajiin? Uskon, että kansainvälisessä kilpailussa hyvin pärjännyt Turkish Airlines laskee saavansa, kilpailujen laajan televisiolevityksen ansiosta, paljon maailmanlaajuista näkyvyyttä sanomalleen.

Koska viimeisen päivän alkua jouduttiin sateen takia vähän siirtämään, oli olemassa sellainenkin mahdollisuus, että olisimme nähneet mahdollisen play-offin keinovaloissa, joka on siis Caryan kentällä täysin mahdollista. Käsittääkseni sellaista ei ole tällä tasolla vielä koskaan tapahtunut, mutta nyt se oli aika lähellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • mauno says:

  Hyvä kuulla, että golfarit ovat palanneet hyvien kenttien ja hotellien luo.
  Bongasin Sinut televisioidussa lähetyksessä väylän 7 varrelta kun Henrik Stenson löi toista lyöntiään puiden seasta väylälle.

 • ep2305 says:

  Erityisen ”hienoa” on kuulla, että osalle golfareista on herttaisen yhdentekevää, millaiselle diktatuurille rahansa kantavat, kunhan vain kentät ja hotellit ovat hyviä. Minä jätän rahani mieluummin Eurooppaan ja niin kauan kuin Erdoganin järjestelmä on vallassa, en Turkkiin päin kusekaan.

 • Loitontaja says:

  Olipa hienoa, että joku otti esiin nimenomaan tämän puolen Turkin matkailussa. Tillanderin päässä ei taida soida muuta kuin golf golf golf. Eräs kaveriporukkani on parasta aikaa Belekissä pelaamassa ja matkaa suunnitellessa kysyivät mukaan.
  Kieltäydyin kohteliaasti perustellen juuri samoilla argumenteilla kuin EP.
  Toverit loivat pitkiä karjakkokatseita ja varasivat matkan.
  Itse en myöskään tekisi tuota uraalitoimitusta ko. maata päin, sen isomman askareen kyllä mielelläni.

 • onier says:

  Olimpa 3 viikkoa Turkissa ja rauhallisempaa oli kuin Vehmersallmella. Onneksi on näitä hönöjä, jotka boikotoi Turkkia, niin on tilaa pelata. Meiltäkin on ainakin 10 porukkaa siellä pelailemassa.

 • Loitontaja says:

  Se on hienoa, että Belekissä on ollut rauhallista, griinit kunnossa, gf kohtuuhintainen ja all-inclusice takaa ettei nestehukka yllätä.
  Mutta tämän keskustelun tarkoitus oli varmaankin herättää itsekullakin ajatuksia siitä, minne ja miten johdettuun maahan niitä euroja kantaa.
  Kannattaa lukea välillä myös muita uutisia Turkista kuin vain bongata edullisia lentotarjouksia Vehmersalmelta Belekiin.