14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Treenimotivaatio kateissa?

ANNA GOLF KAPTEENI – HELI PUHAKKA

Työpäivän jälkeen ulkona on synkkää ja pimeää, kuten töihin mennessäkin. Olo on väsynyt ja tekisi mieli jäädä kotiin sohvaperunaksi, tehdä hyvää ruokaa ja katsoa tv:stä jotain hömppää tai surffailla somessa. Se on niin helppo valinta.

Kuulostaako tutulta?

Itselleni yllämainittu olotila on hyvinkin tuttu, etenkin talvisin töiden jälkeen. Tosi asiassa seuraavana päivänä ei ole yhtään sen pirteämpi olo vaikka on ”levännyt” koko edellisillan kotona. Päinvastoin, kotona makaaminen tuntuu vain lisäävän väsymyksen tunnetta ja se johtaa usein huonosti syömiseen ja katkonaisempiin yöuniin. Huono oravanpyörä lähtee helposti liikkeelle ja sohvalta nouseminen tuntuu jatkossa entistä vaikeammalta.

Motivaation kadottaminen saattaa aiheuttaa oudon ja epämääräisen olon. Ei ole selkeää ajatusta minne on menossa ja mikä piristäisi. Mistä löytää tässä tapauksessa keinot tarttua toimeen ja mennä harrastamaan? Oli ajatuksena sitten golfin talviharjoittelu, kuntosali tai vaikka juoksulenkki. Olen yrittänyt löytää itselleni erilaisia keinoja motivaation ja hyvän energian ylläpitämiseen, silloinkin kun valonpilkahduksen näkee vain hyvällä tuurilla lounastauolla ikkunasta.

Alla muutama toimivaksi todettu keino omalla kohdallani, jotka yritän pitää mielessä.

Parhaiten saan itseni liikkeelle, kun palautan mieleeni omat tavoitteeni. Olen asettanut itselleni selkeät tavoitteet talvikaudelle ja tiedän, että jos haluan päästä niihin, niin se vaatii ahkeraa ja monipuolista harjoittelua. Kunnianhimoni saa minut nousemaan sohvalta ja usko parempiin tuloksiin harjoittelun ansiosta.  Kannattaa siis asettaa tavoitteita ja myös uskoa, että niihin pääsee. Tavoitteet voivat olla vaikka porrastettu talven ajaksi, jolloin lisäkipinää saa jo, kun huomaa pääsevänsä ensimmäisiin ”väli”tavoitteisiinsa. Tämä toimii niin golfissa, kuin vaikka juoksulenkin pituudessakin.

Konkreettisena keinona vältän kotiin menemistä töiden jälkeen. On parempi jatkaa töistä suoraan harrastusten pariin. Näin ei tule edes mahdollisuutta ”jäädä hetkeksi sohvalle lepäämään”.

Tärkeää on myös pitää huolta energiatasosta. Syön välipalan iltapäivällä töissä. On hyvin todennäköistä, että työpäivän jälkeen on väsynyt energiavajeen vuoksi, jos ei ole syönyt mitään välipalaa lounaan jälkeen. Tällöin tulee helposti valittua kotisohva ja syöminen.

Huono oravanpyörä lähtee usein liikenteeseen vähäisistä unista. Unen merkitystä ei voi korostaa, ainakaan omalla kohdallani. Huomaan, että yhdenkin yön liian lyhyet unet saavat minut todella uupuneeksi ja tekemään vääriä ruokavalintoja, mikä taas johtaa korkeampaan kynnykseen tehdä jotain urheilullista.

Tietenkään aina ei tarvitse olla menossa ja lepopäivät ovat erittäin sallittuja ja välttämättömiäkin. Aina ei vaan huvita, ja sekin on hyväksyttävä. Sekä mieli että keho tarvitsee latausta. Kaiken A ja O on kuitenkin balanssi.  Lepopäivätkin tuntuvat paremmalta, jos on tyytyväinen itseensä ja omaan suoritukseensa.

Rauhallista Joulua kaikille!

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje