Kauden toinen miesten major-turnaus lähestyy ja Tiger Woods on, samoin kuin Mastersin yhteydessä, käynyt hyvissä ajoin tutkimassa paikkoja päättämättä kuitenkaan vielä osallistumisestaan.
Tiger voitti PGA Championshipin tällä samalla kentällä 15 vuotta sitten, mutta Perry Maxwellin vuonna 1935 suunnittelema kenttä on sen jälkeen kokenut merkittäviä muutoksia, varsinkin kun tämän hetken ehkä kuumin suunnittelijanimi Gil Hanse aloitti siellä mittavat uudistustyöt vuonna 2018.
PGA-mestaruutta pidettiin pitkään vähäpätöisimpänä kaikista majoreista, mutta aivan viime vuosina se on noussut melkein muiden tasolle. Suurin syy lienee kisan siirto elokuulta toukokuulle ja myös se, että pelattavat kentät valitaan vähän tarkemmin eli käytetään mieluummin vanhempia ja kuuluisampia kenttiä.
Vuonna 1916 alkanut PGA oli alun perin opettavien ammattilaisten oma kilpailu, koska tuohon aikaan ei muita juuri ollut. Muistona noilta ajoilta kilpailussa on edelleen 20 kovasti himoittua paikkaa golfopettajille, jotka pääsevät niistä karsimaan. Loput paikat menevät pelaaville ammattilaisille, joilla ei vieläkään ole omaa majoria vaikka Players Championship on jo pitkään ollut tyrkyllä viidenneksi.
Ensimmäiset 40 vuotta tämä kisa pelattiin reikäpelinä ja vasta vuonna 1957 se muuttui samaksi tylsäksi 72 reiän lyöntipeliksi kuin kaikki muutkin. Yksi syy oli noihin aikoihin mukaan tullut TV, joka silloin vielä vaatimattomalla kalustollaan odotti turhaan voittajia viimeisen viheriön tuntumassa. Turhaan siksi, että voittajat olivat usein selvinneet jo paljon ennen viimeisiä reikiä.
Vaikka nykyaikana kameroita riittäisi jo varmasti kaikille rei’ille, kavahdetaan reikäpeliä siksi, että aidossa reikäpelissä suuret suosikit saattavat pudota pelistä jo ensimmäisissä otteluissa ja ah niin tärkeät katsojaluvut romahtavat.
En ole kuullut pääseekö kisaan tällä kertaa suomalaisia mukaan, samalla kun muistelen Mikko Ilosen erinomaista peliä vuoden 2014 PGA:ssa, jossa hän selvisi jaetulle seitsemännelle sijalle yhdessä mm. Ernie Elsin kanssa.
Tiger tekee päätöksenä pelaamisestaan, kunhan on päässyt sopimukseen rahallisesta korvauksesta. Ehkä Majoreissa ei varsinaista starttirahaa makseta, mutta TV-yhtiöt ja sponsorit tuskin jättävät kultamunaansa näppejä nuolemaan.