Solheim Cup ja Fedex - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Solheim Cup ja Fedex

Sunnuntai tarjosi golflähetysten suurkuluttajalle kahdenlaista kilpagolfia. Irlannissa pelattu Solheim Cup huipentui jännittävään ja dramaattiseen loppuun, jossa Eurooppa kohosi 8 vuoden tauon jälkeen voittajaksi. Niitä voitonjuhlia oli mukava tuulettaa jopa kotisohvalla istuen. Taas kerran saatiin myös kunnon todiste siitä, että reikäpeli on niin pelaajien kuin katsojien kannalta golfin aidoin ja jännittävin pelimuoto.

Viikonvaihteen toinen, joskin allekirjoittaneen mielestä vähemmän suuri tapahtuma Fedex Cup pelattiin loppuun Coca Colan kotikaupungissa Atlantassa. Ottelut menivät Nelosen Pro-kanavilla hieman päällekkäin, mutta tuskin kukaan vaihtoi tylsään Fedex -Cup’iin ennen kuin kaikki oli Irlannissa selvää. Fedex pysyi, kummallisten sääntöjensä ansiosta loppuun saakka yhtä hämäränä, eikä jättipotin voittajasta ollut tarkkaa tietoa vielä viimeisellä viheriölläkään. Kynää ja paperia tarvittiinkin ennen kuin viimeisen kilpailun voittajalle uskallettiin ojentaa myös Fedex-pokaali kymmenen miljoonan dollarin sekkeineen. Bill Haasista tuntui varmaan samalta kuin tulevan lauantain lottovoittajalta täällä koti-Suomessa, jossa samansuuruinen eurosekki on jaossa.

Fedex -voittaja Bill Haas on tähän saakka tunnettu lähinnä kuuluisan isänsä, Jay Haas’in poikana ja jonka saavutuksiin hänellä on vielä pitkä matka. Eilinen jättipotti saattaa kuitenkin merkitä sitä, ettei äkkirikastuneella pojalla ehkä enää riitä samaa motiivia kehittyä kohti todellisia mainetekoja eli Major-voittoja. Nyt jännitetään lähinnä sitä käyttääkö President’s Cup -joukkueen kapteeni Fred Couples viimeisen eli toisen villin korttinsa tähän tuoreimpaan monimiljonääriin. Veikkaanpa, että hän saa sen suuntaisia suosituksia komissaari Tim Finchemiltä, PGA Tourin päämajasta. Heille näyttää olevan niin kovin tärkeätä korostaa kaikissa yhteyksissä kummallisen Fedex Cup’insa merkittävyyttä. Fred Couples’in ensimmäinen villi kortti on jo käytetty ja senhän sai eräs takavuosien kuuluisuus, jonka ehkä vielä muistattekin. Hänen nimensähän on Eldric ”Tiger” Woods.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)