14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Parhaat taukoeväät - TOP 5 suosikit

Hyvä ruoka – parempi kierros. Kuinka monella on mennyt kierros pilalle, kun ei ole ollut tarpeeksi eväitä tai taukokioskilta ei ole löytynyt sopivaa purtavaa? Epäilen, että en ole ainut… Nälän tunne saattaa pilata loistavan kierroksen todella nopeasti ja se harmittaa jälkikäteen. Ainakin omalla kohdalla on sattunut näin melko usein.

Parhaiten nälän tunteen saa pidettyä poissa, kun syö kunnon välipalan taukokioskilta. Anna Golf Facebook-yhteisössä (yli 3.000 naisgolfaria) toteutettiin alkukaudesta kysely, jossa äänestettiin parhaita taukoeväitä. Kysely kirvoitti satoja vastauksia ja moni kertoi, että tämä olisi hyvä kehityskohta klubeille. Toimitimme kyselyn tulokset myös Golfliittoon ja sitä kautta klubeille tiedoksi. Halusimme nostaa esiin nämä naisten palautteet ja toiveet, jotta klubit osaisivat kehittää valikoimaansa entistä paremmaksi.

Kyselyn ehdottomaksi ykköseksi nousi smoothie yli 200:n naisen äänivyöryllä. Harvalla klubilla olen nähnyt kuitenkaan smoothieita myynnissä. Smoothie onkin aivan loistava eväs, sillä se on helppo napata taukokiskalta mukaan, se on terveellinen ja ravintopitoisena täyttää hyvin.

Smoothie nousi ylivoimaisesti naisten ykkössuosikiksi
Kuva: Pinterest https://fi.pinterest.com/pin/466615211386952799/

Olen itse myös suuri smoothieiden ystävä. Alla kaksi lempismoothiereseptiäni. Näistä jälkimmäinen on myös hyvä smoothie aamiaiseksi.

”Draivi”-smoothie

 • Mango
 • Mustikka
 • Päärynä
 • Kookosmaitoa
 • Omenamehua
 • Jäitä

”Greeni”-smoothie:

 • Turkkilainen jogurtti
 • Banaani
 • Pinaattia tai muuta tummanvihreää salaattia
 • Appelsiineja (tai appelsiinimehua)
 • Mysliä (tai pähkinöitä)
 • Jäitä

Klassinen täytetty ruisleipä pitää edelleen myös pintansa ja nousi kyselyn sijalle 2. Mielestäni täytettyjen leipien täytteissä voitaisiin käyttää kuitenkin hieman enemmän mielikuvitusta. Perinteisen kinkku-juuston lisäksi voitaisiin käyttää täytteenä esimerkiksi avocadao ja kananmunaa, jotka sopivat loistavasti yhteen ja ovat tuhti täyte leivän sisään.

Kyselyn pronssipaikan otti ruokaisa salaattikulho. Näkisin salaattikulhon parhaimmillaan taukoeväänä, kun se on pieni, mutta sitäkin ravintorikkaampi. Koska nopeana välipalana harvemmin ehtii mitään isompaa salaattia nauttia, niin olisi hyvä, että sisältö olisi tarpeeksi proteiinipitoinen. Hyvän salaattikulhon saa tehtyä sesongin kasviksilla ja lisäämällä proteiinipitoisia täytteitä, kuten esim. erilaisia siemeniä, kikherneitä, tofua yms.

Neljännelle sijalle nousi hedelmäpalat. Moni nappaa banaanin tai omenan evääksi, mutta hedelmäkulhot, joissa on valmiiksi viipaloitu esim. ananasta, appelsiinia, banaania, kiiviä, mansikoita yms. olisivat hyvää vaihtelua. Ja mikäli haluaa hedelmien oheen jotain proteiinipitoista, niin hedelmille voi tehdä myös erilaisia dippejä. Esimerkiksi omenalohkojen kanssa sopii loistavasti maapähkinävoidippi. Terveellistä ja sopii myös erilaisille ruokavalioille, koska maapähkinävoi on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen. Ananaspalat sopivat täydellisesti esim. minttuisen jogurttikastikkeen kanssa.

Omena-maapähkinävoidonitsi, voila!

Viides sija meni kanawrapille. Wrappi on todella kätevä eväs ja hyvä vaihtoehto täytetylle leivälle. Kanaa, salaattia, kasviksia ja hyvä kastike. Caesar-kanawrapit ovat oma suosikkini. Mieluummin syön itse ainakin kanawrapin kuin hodarin, joita sen sijaan tuntuu olevan poikkeuksetta kaikilla klubeilla.

Toivottavasti klubiravintolat todella kuuntelevat ja kehittävät tarjontaansa rohkeasti, jotta taukeväisiin saadaan enemmän vaihtelua ja enemmän myös naisväkeä palvelevaksi.

Heli

@helipuhakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

 • golftintti says:

  Hyviä huomioita ja ideoita kaikki. Yleensä tarjonta on munkki tai kierrepulla, mössähtäneitä sämpylöitä vähäisellä (vakio-) täytteellä ja jos sitä ruisleipää on, takuuvarmasti täytteenä tylsä lohi tai kinkku/juusto. Leipää syödään vähemmän ja vähemmän, jos syödään niin kunnollisilla täytteillä, mutta tieto ei ole mennyt klubeille asti. Moni ei syö kalaa tai lihaa, vaihtoehtoja olisi saatavilla runsaasti jos vaan halua on.
  Omat eväät ovat monesti ainoa keino saada mieluisa, toimiva ja itselle sopiva välipala kierrokselle.
  — ja seuraavaksi pelataankin klubilla, jonka kuppilassa omien eväiden syönti on kielletty. Istua saat ostamatta mitään, mutta ostettu kahvi ja omat eväät on nautittava jossain muualla – ulkona, kelissä kuin kelissä. Eikö maksettu kierros riitä oikeudeksi istua klubilla?
  Jos kahvilan pitäjä on yrittäjä, niinkuin usein on, ei hän kiellollaan saa ainakaan lisää asiakkaita ja valitettavasti kielto vaikuttaa koko kentän/klubin maineeseen.