Oodi kotimaan golfmatkailulle – top 10 kohdetta - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Oodi kotimaan golfmatkailulle - top 10 kohdetta

Tämä kesä on omistettu kotimaan matkailulle monestakin syystä! Suomen kesä ja yötön yö ei kuulosta kyllä yhtään hassummalta vaihtoehdolta.  Lomafiilikseen päästäkseen ei tarvitse aina mennä lentokentän kautta, vaan kannattaa katsoa kohteita avarasti ja ennakkoluulottomasti myös rajojen sisällä. Myönnän, että rakastan golfmatkailua ja vieraita kulttuureita, mutta nyt on loistava syy ja tilaisuus tutkia kotimaan kohokohtia ajan kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Golfin kannalta kotimaan kasvavat matkailijamäärät voivat olla myös erittäin hyvä asia, sillä vieraspelaajilta saatavat tulot ovat arvokkaita tulonlähteitä kentälle. Samalla vieraspelaajista hyötyvät ravintolat ja muut palvelut. Tuntuu hyvältä tukea kotimaisia toimijoita ja erityisesti kotimaan matkailu ja ravintolasektoria virusepidemian aiheuttaman tilanteen jälkeen. Pidetään golfista huolta, jotta tulevaisuudessakin lajia rikastuttavat monet kentät ja palvelut.

Golfarille tämä tilanne antaa ihan uuden tilaisuuden kenttäbongaukseen. Pelasin taannoin samassa ryhmässä pariskunnan kanssa, jonka tavoitteena oli pelata kaikki Suomen 18 reikäiset kentät. Niitä on muuten 118. Inspiroiduin heidän mielipiteistään ja tarinoistaan niin, että päätin ottaa saman haasteen vastaan! Tänä kesänä tulee varmasti bongattua monta kenttää.

Matkojen suunnittelu on jo itsessään ihana seikkailu. On hauskaa tutkia netin syövereistä kiehtovia kohteita, erilaisia hotelleja ja aktiviteetteja. Tähän saa tosin uppoamaan paljon aikaa, joten erilaiset koonnit ja listat ovat yleensä hyviä auttamaan urakassa. Yksi hyvä keino lähteä tekemään omaa golfkenttäbongauslistaa on Kenttäranking. Myös Golflehden nro 2 välissä tullut Golfkesä-liite esittelee kattavasti eri kenttiä. Toisaalta voi valita jonkin teeman, kuten vaikka kentät X-maakunnassa kentät järvien äärellä tai vaikka kentät Pohjois-Suomen roadtripin varrella. Tänä kesänä on netti täynnä erilaisia listoja majakkabongareista, kansallipuistohaasteisiin ja kanoottireitteihin.

Viipurin Golf on must-kenttäbongauskohde

Olen tehnyt alle listausta itseäni kiinnostavista kotimaan kohteista puhtaasti golffanaatikon näkökulmasta, eli golfkentät ovat olleet etusijalla. Onhan uuden golfkentän bongaaminen jo itsessään hieno elämys, mutta tottakai oheispalvelut, kuten ravintolat ja kulttuuri täydentävät kokemusta. Suurin osa näistä listani kohteista on klassikoita, joissa osassa olen joskus käynyt ja osassa kohteista tunnustan, että en ole käynyt vielä ollenkaan.

Tässä alla mielestäni kotimaan golfkesän 2020 top 10 -kiinnostavinta kohdetta:

 1. Ahvenanmaan saaristomainen ”strömsö” tunnelma vetää puoleensa. Ålands Golfklubbin kentät valittiin Suomen parhaaksi toissa vuonna Golfkenttärankingissa. Tänä kesänä on erityisen hyvä syy käydä siellä, sillä kenttä avataan uudistettuna ja nimikin on kuninkaallisesti Castle Course. Majoitustarjontaa Ahvenanmaalta löytyy sympaattisista pikkuhotelleista Havsvidden ylelliseen hemmotteluhotelliin kallioiden kupeesta, josta kelpaisi ihailla tyrskyjä tai rentoutua ulkoporeltaassa kierroksen päätteeksi.
 1. Lapin yötön yö olisi maagista kokea viimein! Erityisen upeaa tämä olisi Juhannuksena yökierroksen merkeissä jollakin Lapin houkuttelevista kentistä, kuten Santa Claus Golf Clubilla Ounasvaaran rinteillä tai vaikka Levi Golfissa. Golfaaminen ja patikoiminen Lapin vaaroilla olisi uskomattoman rauhoittavaa ja rentouttavaa tämän kevään jälkeen. Olen bongannut aika monta erilaista eläintä golfkentällä, mutta poro puuttuu!

Kuva: Santa Claus Golf https://www.facebook.com/SantaClausGolf/

 1. Tahko on tunnettu monista aktiviteeteistaan, mutta golfareiden listatessa Suomen hienoimpia kenttiä nousee huomattavan usein puheeksi Tahkon Old Course. Ei ihme, että kenttä komeileekin viime vuoden Kenttärankingin sijalla 3. Tämä on ehdottomasti tämän kesän bucket listilla. Golfkierroksen päätteeksi voi nauttia Syvärinjärven rannalla raikkaan juoman ja vilvoitella dippaamalla varpaat järveen. Jos energiaa riittää, niin maastofillarointikin on täällä kova juttu.
 1. Paltamo ja Puula – Kaksi P:tä, eivät lähellä toisiaan, mutta mahdollisen roadtrip -matkan varrella olevat mielenkiintoiset bongauskohteet. Oulunjärven rannalla sijaitseva Paltamo Golf kenttä tunnetaan hienosta layoutistaan ja harvinaisesta saarigriinistään. Puula mainostaa itseään Suomen parhaana Ysinä. Niin kova väite, että tämä pitäisi käydä kyllä tsekkaamassa.

Paltamon saarigriini

5. Etelän lomalle lähdetään tänä kesänä Hankoon. Etelän lomalla voi majoittua Raaseporin Nordcenterin mielettömän upeassa miljöössä ja kartanorakennuksissa. Nordcenterin kentät ovat kotimaan suosikkejani ja kuuluvat joka kesäiseen ”golfretriittiini”. Hengästy Freamin hienoista maisemista (ehkä myös korkeuseroista ja vaikeista väylistä) ja rentoudu leppoisalla Benzillä. Autolla voi kiertää molemmat kentät kätevästi samana päivänä nauttien välissä kartanoravintolan herkullisen lounaan näköalaterassilla. Etelän lomaan saa yhdistettyä samalla sympaattisen kauniin ja rauhallisen Eke Golfin sekä päiväretken Hankoon ja Hangolfiin. Myös Fiskars Villagen käsityökylässä kannattaa käydä ihastelemassa tunnelmallista filistä ja käsityöpajoja. Suosittelen  vierailemaan myös Raaseporin linnan raunioilla ja Mustion kummituskartanossa. Tammisaaren kauniit puurakennukset ovat myös viehättäviä.

Nordcenterin kenttäkaksikko on kotimaan kenttäsuosikkini

 1. Länsirannikon helmiin lukeutuu Yyterin hiekkarannoilla sijaitseva salainen par3-kenttä, jonka voi yhdistää rantsupäivään ja tietysti Yyteri Golf. Turun saaristo vetää aina puoleensa ja Naantalin Kultarannassa majoittuessa pääsee aina aurinkoiseen lomatunnelmaan! Luonnonhelmassa sijaitsevat luhtitalot ovat ihana majoitusvaihtoehto ja Kultaranta Golf on mahdollisuuksia tarjoava mukava resort-kenttä. Heineken housen pizzat ovat klassikkoainesta! Länsirannikon suunnalla kannattaa ehdottomasti piipahtaa myös Kemiönsaarella, Bjärkas Golfin upealla 18 reikäinen par 3- kentällä. Bjärkas Golf on valittu useana vuonna parhaaksi majoitus ja golf -kohteeksi. Täällä voi muuten bongata pullokuonodelfiineitäkin.

 7. Porvoo Tunnelmallisesta vanhastakaupungista tunnettu Porvoo on suosittu kesäkohde, jonka läheisyydessä riittää myös paljon kiinnostavia golfkenttiä! Näistä suosikkejani ovat Porvoo Golf, jonka erilaiset ysit tekevät kentästä mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kullo Golf puolestaan on aina hyvässä kunnossa. Nevas Golf on rakas, koska täällä olen aloittanut golfin. Nevas tunnetaan klubin erityisen hyvästä ilmapiiristä ja tunnelmasta, joka ottaa vieraspelaajat vastaan avoimin sylin ja leveällä hymyllä palvellen.

 1. Etelä-Pohjanmaa Lappajärvi tunnetaan Kivitippu pro-amistaan, johon kokoontuvat Suomen golfareiden kärkikaarti ja businessmaailman johtajistoa. Mystistäkin viittaa pitävä Kivitippu Pro-am tapahtuma tunnetaan huikeista puitteistaan, jossa viihtyvät myös ulkomailla pelaavat golfammattilaiset, jopa ”vapaa-ajallaan”. Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Ruuhikoski Golf on kansainvälisesti tunnetun Robert Trent Jones Jr. suunnittelema kokonaisuus pohjalaisessa jokimaisemassa, jonka filosofiaan kuuluu, että kaikentasoisten pelaajien olisi kyettävä nauttimaan omalla tavallaan golfkierroksesta.

Lauttasiirtymä Lappajärvellä tuo eksotiikkaa

 1. Kaakon kolmio – eli Viipurin Golf, Holiday Club Saimaa ja Imatra Golf muodostavat hyvän bongauskokonaisuuden Itä-Suomessa. Viipurin Golf tunnetaan kärkisijoituksistaan Kenttärangkingissa ja kenttä lumoaa kauniilla maisemillaan, erityisesti naisten suosikki! Holiday Club Saimaa on mielenkiintoinen layout, samalla kannattaa majoittua Holiday Club Saimaalla loistavissa puitteissa. Imatran Golf on myös kiva puistokenttä, josta näkee Venäjälle. Kaakon kolmion yhteydessä kannattaa käydä hyvissä ravintoloissa ja nauttia paikallisista herkuista!

Imatran Golfin griiniltä näkee Venäjän rajalle

 1. Tiilaakso – hauskan nimityksen saanut Hämeenlinna tarjoilee golfreille neljä hienoa kenttäelämystä. Linna Golf on Suomen arvostetuimpia golfkenttiä rankingin perusteella ja miljöö todella upea. Aulangon kentät Hugo (9r) ja Eversti (18r) ovat erityisen kauniita ja vanhoja puistokenttiä, joista huokuu ajan patina ja historian havina. Tawast tarjoilee puolestaan golfelämyksiä Katumajärven kauniissa maisemissa.

11. Mitkä ovat sinun vinkkisi?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Näiden klassikoiden lisäksi on varmasti paljon piilotettuja helmiä, joista en tiedä, MUTTA joista haluaisin ehdottomasti kuulla! Ilmianna siis ihanat ja mielenkiintoiset kohteet golfkentistä ja klubiravintoloista hotelleihin! Kommentoi tähän blogin kommenttiosioon vinkkisi.

Kaikkien vinkanneiden kesken arvon Golfpisteen jäsenkortin, joilla pääsee kymmenille kentille kaksi yhden hinnalla. Arvonta päättyy 1.6.2020.

Kenttäbongauksiani ja kotimaan kierroksia voi seurata Instan välityksellä @helipuhakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

 • Magnum says:

  Kiva asiallinen juttu, Paltamon kuvan kohdalla ei ole kyse saarigreenistä, vaan ko. saaressa on valkoisten teepaikka. Paltamossa toki löytyy veden ympäröimiä greenejä.

 • Aurinkokaupunki says:

  Mukavan posi juttu, kiva lukea. Terveisinä täältä lännestä, että tulkaa ihmeessä maamme suosituimpiin turistikaupunkeihin kuuluvaan Naantaliin katsomaan miten se kuuluisa aurinko paistaa. Majoittukaa toki Kultarannassa halutessanne, mutta löytyy täältä Pohjoismaiden paras kylpylähotellikin ja toinen, suoraa lyömisen taidot testaava, golfkenttä Aurinko Golf. Siellä on pelattu mm Nordic leaguen osakilpailu ja Suomen avoimet reikäpelimestikset eli haastetta riittää.
  Ja se länsirannikon klassikkokenttä on muuten Aura Golf:)

 • Golfunelma says:

  Hyvin ja ajatuksella tehty juttu. Olen samaa mieltä, että nyt joukolla kotimaata ja golfkenttiä kiertämään. Jutussa tuli esille houkuttelevia, itselle kokemattomia kohteita jonne voisi itsekin mennä.
  Imatralla Holiday Clubin kenttä on uskomaton:siellä kivetkin solisevat kuin vesi vieriessään alas korkealta rinteeltä. Kaunista!
  Ja Puulan kenttä Kangasniemellä kannattaa pelata. Kuinka monella kentällä väylät kin ovat tasaiset kuin greenit?
  Golfin lisäksi ottaisin näille kierroksille mukaan ehdottomasti Museokortin. Museoita, taidenäyttelyitä, tapahtumia, arkkitehtuuria, designia yms. Ja varmasti lähellä golfkenttiä tai toisinpäin.
  Täydellistä, ravintoa ruumiille ja sielulle!

 • Jani2 says:

  Helsingissä vieraillessa kannattaa käydä kokemassa Laajasalo golf, ehdottamasti tunnelmallisin kenttä jossa olen pelannut. En ole muutamaan vuoteen käynyt mutta pitääkin tänä kesänä käydä vierailulla. Mikäli reissu osuu pe/la Jollaksesta löytyy pizzeria Fornitaly, siellä ei ole pöytiä mutta pizza mukaan ja jonnekin rannalle syömään.

 • Monza says:

  Kiitos kivasta jutusta! Paljon tuttuja kenttiä, mutta myös muutama vielä tuntematon kohde. Kenttäbongaus kuuluu ehdottomasti tämän kesän suunnitelmiin. Länsi-Uudellamaalta löytyy myös Raaseporin Ruukkigolf, joka on erittäin hyvässä kunnossa oleva helmi. Kenttä on kaunis, puoliksi metsään ja puoliksi pellolle rakennettu ja melkoisen haastava tavalliselle klubipelaajalle, mutta mielenkiintoinen myös taitonsa pitemmälle kehittäneelle golfarille. Klubilla on rento ja kodikas ilmapiiri.
  Historiallinen Fiskarsin Ruukki sijaitsee aivan kivenheiton päässä Ruukkigolfista. Täältä löytyy mukavia ravintoloita, pienpanimoita ja kahviloita, näyttelyitä ja muotoilua.

 • Utelias says:

  Näillä sivuilla korostuu tietämättömyys, mutta se ei ole mitään uutta. Tee laaksossa on neljä kenttää, luettelosta puuttuu Hattula Golf, joka on ehdottomasti pelattava kenttä. Jos Hattulassa pelaa omaan tasoitukseen, voi sanoa että pärjää jokaisella kentällä. Toimittajien kannattaa opiskella kotimaan tuntemusta!

 • Unelmien peli says:

  Kiitos kaikille mukavista ja rakentavista kommenteista sekä vinkeistä! Golfpisteen jäsenkortin voitti nimimerkki Aurinkokaupunki! Olen sinuun yhteydessä sähköpostilla.

  Hyviä lyöntejä ja aurinkoista golfkesää kaikille!

 • golftintti says:

  Eikä Aulangon Everstissä ole mitään historian havinaa eikä se ole kaunis vanha puistokenttä.