Hellegolfia ja hikipisaroita - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Hellegolfia ja hikipisaroita

Suomessa on koettu tänä kesänä poikkeukselliset peliolosuhteet, kun kierroksilla on saatu kärvistellä yli 30 asteen helteissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Olen jo moneen otteeseen vannonut kentälle ajaessa, että nyt otan golfauton, mutta viime hetkillä päättänyt kuitenkin kävellä, koska golf on minulle kuitenkin pääasiassa liikuntaa. Lopputulos on ollut kova puuskutus, hiki ja voimaton olo viimeistäänkin kolmannessa tiiboksissa. Vaikka oman pelin toimimattomuus on pelaajassa, niin uskon, että kuumuus on osaltaan vaikuttanut myös pelin tasoon. Se ei ole auttanut jo muutenkin kuumuudesta johtuvaan tuskanhikeen. Golf on ollut kuitenkin oivaa liikuntaa helleputken keskelle, sillä miten muuten saisi päähänsä lähteä 10 kilometrin kävelylenkille, kun mittari näyttää etelä-Euroopan kaltaisia hellelukemia.

Jotta kierroksilla pysyisi jotenkin tolkuissaan, niin olen yrittänyt muistaa juoda vettä joka väylän jälkeen. Veteen olen laittanut hippusen hyvälaatuista suolaa tai sitten juon vichyä. Yritän myös muistaa napsia jonkin verran suolattuja pähkinöitä, jotka edesauttavat nesteen imeytymistä. Olen yrittänyt helpottaa oloani myös suihkuttamalla Avènen lähdevettä kasvoille ja niskaan, joka raikastaa ja virkistää hetkellisesti. Myös kasvojen pyyhkiminen märällä pyyhkeellä auttaa kierroksella. Pelien jälkeen on ollut mukava mennä uimaan ja vilvoittelemaan. Kuumimpina päivinä pelaan iltamyöhäisellä, jolloin aurinko ei enää porota niin pahasti.

Vaikka kuumuus voi tehdä olosta todella tukalan, niin oikeastaan nautin lämmöstä ja upeista pelikeleistä. Tunne on kuitenkin ristiriitainen, sillä samalla sympatiat ovat senioreiden puolella, joille kuumuudessa pelaaminen voi olla todellakin liian raskasta. Heidän lisäksi mielessä kasvaa huoli tulevaisuudesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Luonnonkatastrofit ovat jo menossa äärimmäisyyksiin ja ilmaston lämpeneminen tapahtuu pikkuhiljaa. Tulevaisuudessa saamme miettiä miten erilaiset luonnonilmiöt ja ilmastonmuutos vaikuttavat myös kentänhoitoon ja golfkulttuuriin Suomessakin. Miten kenttien kastelun kanssa käy ja miten leudot talvet vaikuttavat kenttien kunnossapitämiseen. Tottuvatko ihmiset pelaamaan kuumuudessa, siirrytäänkö puolikkaisiin kierroksiin, väheneekö kenttien määrä, sillä vettä ei riitä kasteluun. Tulevaisuus näyttää, mutta suhtaudutaan luontoon kunnioittavasti ja pidetään ainakin me golfarit huolta ympäristöstämme niin hyvin kuin mahdollista, jotta myös tulevaisuudessa saadaan nauttia golfista.

Miten te helpotatte oloa kierroksella kuumina päivinä?

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje