Golfia ja sirkushuveja Floridassa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Golfia ja sirkushuveja Floridassa

Monelle tulee Floridasta ensimmäisenä mieleen eläkeläiset, golf ja Disneyland. Matkustin ensimmäistä kertaa Jenkkien eteläiseen osavaltioon tammikuussa, jossa vierähti 2,5 viikkoa humahtaen. Vastasiko stereotyyppinen mielikuva todellisuutta ja kannattaako Floridaan matkustaa golfaamaan?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Oli helppo sanoa kyllä, kun tuttumme tarjosi vuokralle asuntoa ja autoaan Palm Beachissä, Etelä-Floridassa, joka tunnetaan erityisen runsaasta ja monipuolisesta golfkenttätarjonnastaan. Golfosavaltiona tunnettu Florida tarjoaa myös paljon muita aktiviteetteja, joten tekemisestä ei tule siellä pulaa.

Helsingistä pääsee kätevästi Miamiin suoralla lennolla, joka tosin menomatkalla vastatuuleen kesti tuntuvat 11 tuntia. Lentokentältä pääsi kätevästi TriRail-junalla suoraan Lake Worthiin, jossa vuokra-asuntomme tarkemmin sijaitsi. Pitkä matkustusaika on melko rankka, mutta kyllä sen kestää, kun pääsee hyvästelemään Suomen synkän talven ja tietää, että kohteessa odottaa aurinko ja lämpö. Euroopan kohteille verrattuna Floridassa saa nauttia lähes varmasta auringosta ja lämpimästä kelistä tammikuussakin.

Vuoden ensimmäinen kierros Palm Beach Nationalissa

Valinnanvaraa kenttien suhteen riittää ja pelkästään Palm Beachin alueella on noin  160 golfkenttää. Pelasimme matkan aikana kuusi golfkierrosta, sillä halusimme jättää aikaa myös muihin nähtävyyksiin ja rentoutumiseen rannalla. Pelata olisi voinut enemmänkin ainakin hintojen puolesta, sillä ne ovat edullisia verrattuna Euroopan kenttiin. Public-kentille pääsee vaivattomasti ja edullisesti pelaamaan Golfnow-palvelun kautta, jonka kautta löytää hyviä diilejä. Kierrostemme hinta vaihteli 25-60 euron välillä. Golfnow:n kautta näki helposti vapaat tiiajat, lähistöllä olevat kentät ja applikaation kautta onnistui myös varaaminen vaivattomasti.  Toki varaaminen onnistuu myös perinteisesti soittamalla klubille tai mailaamalla. Golfnow:n hintoihin sisältyy pääsääntöisesti aina myös golfauto.  Aluksi ajatus golfautosta tuntui vähän kiusalliselta, mutta maassa maan tavalla. Autoon sopeutui nopeasti sillä, kaikki muutkin pelasivat autolla. Usein oli myös niin kuuma, että ilman autoa olisi voinut olla tukalaa pelata. Florida tunnetaan eläkeläisosavaltiona, joka näkyi myös golfkenttien ruuhkaisuudessa aamuisin ja iltapäivää kohden kierrosajat venyivät nelituntisiksi autoista huolimatta. Varasimme pääsääntöisesti edullisempia iltapäivän twilight-lähtöjä, joissa tosin hämärä alkoi hiipimään viimeisten väylien aikana. Golfaaminen Floridan upeassa pastellinvärisessä auringonlaskussa tuntui taianomaiselta.

Bongaamamme kentät olivat kaikki erittäin miellyttäviä pelata, sillä väylät olivat helposti luettavia ja koska koko Florida on yhtä suota, niin korkeuseroja ei myöskään ollut. Esteet ja väylänmuodot pitivät kentät kuitenkin mielenkiintoisina. Suomessa on tottunut, että golfkentän standarditaso on melko hyvä. Floridassa kenttien kunto vaihteli aika paljon ja tiiboksit saattavat välillä muistuttaa enemmän perunapeltoa.  Toki riippuu varmasti paljon kentistä ja ehkäpä investoimalla kalliimpiin kenttiin voisi laatu olla myös sen mukaista. Alla kommentit pelaamistamme kentistä.

Palm Beach National Golf Course
Hyvä ensikosketus Floridan golfiin. Klubitalolta kuului musiikki ja basso niin kovaa, että välillä tuntui olevansa festareilla. Kentänvalvoja ajeli ympäriinsä tarjoamassa rommishotteja, jotka kuuluivat kierroksen hintaan. Rento meininki! Hyväkuntoinen kenttä, miellyttävä layout, ei kikkakolmosia. Hinta-laatusuhde kohdallaan.

The Links at Madison Green
Linksiä on vain nimeksi. Eksoottinen kenttä, joka oli todella haastava, sillä vesi tuli mukaan yhtä väylää lukuunottamatta kaikilla muilla väylillä. Myös väylien kapeus ja muodot haastoivat tarkkuuteen. Kenttä oli suosikkejani persoonallisuutensa vuoksi. Kasvillisuutta oli runsaasti ja välillä siirtymillä tuntui kuin ajelisi trooppisessa viidakossa. Kunto vaihteleva.

Lake Worth Golf Club
Vaatimaton kenttä, mutta loistava sijainti rannan lähellä. Paljon iguaaneja ja kilpikonnia sekä linnustoa. Kenttä haastoi pituudellaan, mutta muuten hyvin suoraviivainen eivätkä väylät juuri erottuneet toisistaan. Edullisimmasta päästä.

Atlantic National Golf Club
Kaunis, perinteinen, hyväkuntoinen ja erittäin pelattava puistomainen kenttä. Hinta-laatusuhde kohdallaan. Alligaattori vaani väylän reunalla.

Boca Greens Country Club
Kenttä oli todella huonokuntoinen, joten tästä jäi väkisin hieman huono muistijälki. Klubiravintola oli myös todella vaatimaton, joten tänne tullessa kannattaa syödä ennen kierrosta. Kuntoa lukuunottamatta kenttä oli miellyttävä ja erittäin pelattava. Välillä kuului tömähtelyjä ja paikallinen peliseura tiesi kertoa, että kyseessä oli vain puusta pudonnut iguaani…

Sandhill Crane, Palm Beach Gardens
Erittäin miellyttävä kokemus kaiken kaikkiaan. Etuysi on todella vaativa, sillä vettä on pelissä paljon. Pelasimme aukean etuysin erittäin kovassa tuulessa, joka lisäsi haastetta. Takaysi mutkittelee suojaisemmassa, rämeisen ja rehevän kasvillisuuden ja luonnonsuojelualueen keskellä, jossa oli myös puita. Eksoottista tunnelmaa luovat pari alligaattoria tiiboksin vieressä sekä lukuisat erilaiset linnut. Kenttä oli hyväkuntoinen ja mielenkiintoinen erilaisten ysien ansiosta.

Golfin ystäviä hemmotellaan Floridassa kenttien lisäksi myös muilla tavoin. Floridassa pelataan alkuvuodesta PGA ja LPGA -kisoja, joita kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Kävimme katsomassa LPGA:n avauskisaa eli Diamond Resorts – Tournament of Championsia, joka oli minulle unelmien täyttymys. Kerron kisasta enemmän seuraaavassa blogipostauksessa. Helmikuussa olisi ollut vuorostaan PGA:n Honda Classics. Loman ajankohta kannattaa ajoittaa näiden tapahtumien mukaan, jos vain mahdollista. Floridassa pääsin testaamaan myös Drive Shackin (vrt. TopGolf), eli lyöntistadionin, jossa yhdistyvät rennolla tavalla baari, range ja pelit. Tällainen illanvietto-konsepti olisi erittäin tervetullut Suomeenkin. Tästäkin lisää myöhemmin blogissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Floridassa olisi riittänyt tekemistä, vaikka kuinka paljon ja loma kului vauhdilla. Vuokra-auto oli ehdoton, koska julkista liikennettä ei juuri ole, eikä takseillakaan voi oikein koko ajan ajella. Golfien lisäksi saimme nauttia upeista biitsikeleistä. Hiekkarantaa riittää kilometritolkulla ja lämmin Atlantin merivesi kutsui raikastamaan auringon lämmittäessä oloa paikoin jopa tukalan kuumaksi. Kävimme myös Miamissa päiväretkellä, jonka aikana pyörimme katsomassa Miami Beachin rentoa ja värikästä menoa. Päivän kruunasi jännittävä Miami Heatin peli. Penkkiurheilua pääsee harrastamaan Jenkeissä  niin paljon kuin kiinnostusta riittää, me käytimme tilaisuuden hyväksi ja kävimme katsomassa myös Florida Panthersin matsin, jonka tähdistössä loisti Barkov. Baseball ja amerikkalainen jalkapallo jäivät seuraavaan kertaan. Muihin aktiviteetteihimme kuului muun muassa kiertoajelu Evergladesin kansallispuistossa, Key Westin matka sekä shoppailua jättiläismäisessä Outlet-keskuksessa Sawgrass Milsissä. Paljon jäi vielä tekemättä ja näkemättä, kuten  Disneyland. Florida on helppo ja mukava kohde, joten eiköhän tänne palata vielä tulevaisuudessa.

Auringonnousu Lake Worthin biitsiltä ihasteltuna.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Bryson says:

    Itse olen West Palm Beachin kyljessä vaimon kanssa 5 kk vuodesta marraskuun alusta huhtikuun alkuun omassa kämpässä ja golffia tulee pelattua ja treenattua niin että jompaa kumpaa päivittäin. Useimmiten keli on koko ajan aika hyvä, jopa vähän kuuma välillä. Joskus tammikuu voi olla vähän hankala. Luetellut kentät ihan hyviä mut Lake Worth on helposti märkä. Madison on melkein suosikkini. Lisäksi kelpo kenttinä löytyy Okeheelee, Park Ridge, Atlantis, Forest Oaks ja Indianwood vähän kauempana. John Prince Range on hyvä paikka harjoitella ja siinä on myös kolmen reiän kenttä. Su-ke hinta on $18 ja range palloja saa niin paljon kun jaksaa lyödä ja kolmea reikää pelata vaikka iltaan asti. Teeoff.com on se mitä itse käytän.