16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Woodsin sairausloma jatkuu, Stenson ja Rose jättävät WGC-reikäpelin väliin

Tiger Woodsin kisakalenterista putosi jälleen yksi turnaus pois. Valspar Championshipissä hyvin aloittanut Henrik Stenson ja olympiakultamitalisti Justin Rose eivät pelaa Dell Match Playssä.

Tiger Woods ilmoitti torstaina julkaisemassaan tiedotteessa, että hän ei aio osallistua alun perin suunnitelmiinsa kuuluneeseen, ensi viikolla pelattavaan Arnold Palmer Invitatonaliin. Woods on voittanut legendan nimikkoturnauksen kahdeksan kertaa.

”Olen tilanteeseen erittäin pettynyt, sillä halusin päästä turnaukseen kunnioittamaan Arnoldia (Palmer). Tämä on yksi niistä kisoista, joita en olisi halunnut missata”, Woods sanoi.

”Arnold on merkinnyt itselleni ja perheelleni todella paljon. Sam ja Charlie (Woodsin lapset) syntyivät myös Winnie Palmerin synnytyssairaalassa. Arnie oli läheinen ystäväni: häntä kaivataan, eikä hänen asemaansa kukaan pysty korvaamaan.”

Tiger palasi 16 kuukauden sivussaolon jälkeen kilpakentille joulukuussa isännöimässään Hero World Challengessa. Hänen tarkoituksensa oli pelata alkukaudesta neljä kilpailua viiden viikon jaksossa, mutta saldoksi kertyi vain kolme kierrosta.

Tiger Woodsilla on paljon hienoja muistoja Arnold Palmerin nimikkoturnauksesta. Kuva: Getty Images

Woods karsiutui Farmers Insurance Openissa ja keskeytti Dubai Desert Classicissa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tämän jälkeen hän joutui skippaamaan sekä Genesis Openin että Honda Classicin.

On selvää, että Woods haluaisi pelata kuukauden kuluttua ohjelmassa oleva Masters Tournamentin, mutta paluuaikataulustaan hän ei osannut kertoa mitään valaisevaa.

”Paluun ajankohdasta ei itselläni ole tietoa. Kuntoutus jatkuu ja se sujuu hyvin.”

Stenson ja Rose loistavat poissaolollaan Teksasissa

Justin Rosea (vas.) ja Henrik Stensonia ei nähdä kauden kolmannessa WGC-turnauksessa. Kuva: Getty Images

Palm Harborin kisan avauskierroksella tuloksen 64 lyönyt Henrik Stenson jättää jo kolmantena perättäisenä vuotena vajaan kahden viikon päässä olevan reikäpeliturnauksen väliin. Ratkaisu ei yllätä, sillä ruotsalainen vieroksuu  Match Play Championshipin vuodeksi 2015 muutettua pelisysteemiä.

PGA Tour halusi uudistaa WGC-sarjaan kuuluvaa reikäpelikilpailua, jotta saisi pidettyä isommat tähdet turnauksessa pidempäänkin kuin yhden ottelun. Aiempina vuosina on nähty useita kärkipelaajien kompastumisia jo ensimmäisen kierroksen vastustajiin.

En ole kiinnostunut kilpailun nykyisestä turnausmuodosta. Minulle reikäpeli tarkoittaa kerrasta jatkoon tai ulos. – Henrik Stenson

Nykyisen systeemin sijaan Stenson on ehdottanut kiertueelle, että reikäpeliturnauksessa pelattaisiin U.S. Amateurin ja British Amateurin kaltaisesti ensin 36 reiän lyöntipelikarsinta, jonka jälkeen parhaat etenisivät reikäpeliosuudelle.

”Siinä tapauksessa kisaan voisi ottaa vaikka vähän enemmän pelaajia, ja samalla varmistuisi, että kaikki olisivat kisassa mukana ainakin kaksi päivää.”

Tanskan Søren Kjeldsen on tällä hetkellä kiinni viimeisessä paikassa Austinin reikäpeliturnaukseen. Kuva: Getty Images

Valspar Championshipissä Russell Henleyn kanssa kakkostilaa jakava Stenson kilpailee seuraavan kerran maalis-huhtikuun vaiheessa pelattavassa Houston Openissa, joka on myös Mastersin kenraaliturnaus. Hän oli Houstonin kisassa vuosi sitten kakkonen.

Stensonin tavoin reikäpelikisasta poisjäävä Justin Rose kertoi päätöksen olleen hankala.

”Minun oli puntaroitava, mikä on Augustaa (Mastersin turnauskenttä) ajatellen parasta valmistautumista. Päädyin sitten 72 reiän lyöntipeliin. Match play on hauska pelimuoto, mutta vaikeasti ennustettavissa”, Rion olympiaturnauksen voittaja sanoi.

Meneillään oleva viikko tarjoaa viimeisen mahdollisuuden tunkeutua niiden 64 pelaajan joukkoon, joille aukeaa paikka 22.–26. maaliskuuta Austin Country Clubilla pelattavaan WGC-Dell Match Play Championshipiin.

Poisjäännit merkitsevät sitä, että maailmanlistan 65:s ja 66:s ovat saamassa paikan reikäpelikisaan. ”Puomi” siirtyy mahdollisesti alemmaksikin, sillä myös Adam Scottin ja Rickie Fowlerin osallistumisia pidetään epävarmana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje