Verkossa golfariksi – Nykyaikaa vai mahdoton tapa golfin oppimiseen? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Podcast

Verkossa golfariksi – Nykyaikaa vai mahdoton tapa golfin oppimiseen?

Kuvakaappaus verkossagolfariksi.com-sivustolta.

Voiko golfin oppia nykyajan kirjekurssilla? Mikä on green cardin arvo, jos se suoritetaan verkossa? Entä miten paljon golftapahtumat kiinnostavat ihmisiä koronan keskellä?

Tänä kesänä golfariksi on voinut opiskella verkossa. Tero Kokkonen ja Joni Harjula lanseerasivat nettisivuston, jonka kautta voi suorittaa green cardin verkossa. Opetusmateriaalit katsotaan verkon kautta, jonka jälkeen netissä testataan tarvittavien tietojen ja taitojen omaksuminen.

Varsinaisesta golfopetuksesta vastaa Juha Skyttä opetusvideoiden välityksellä. Liittovalmentajankin pitkään työskennellyt Skyttä näyttää juurta jaksaen, miten homma käytännössä toimii, mutta harjoittelu jää suorittajan itsensä harteille ja omalle vastuulle.

Varsinaista pelitaitokoetta ei enää tarvitse suorittaa, vaan riittää, kun käy pelaamassa green cardin omaavan ystävän tai tuttavan kanssa 1–3 reikää golfkentällä. Jos homma toimii, pelikaveri kuittaa pelaamisen sähköpostilla verkossagolfariksi.comille ja uusi tulokas saa postin välityksellä itselleen green cardin.

Helppoa! Mutta kuinka hyvin verkkokurssilla voidaan varmistua siitä, että uusi green cardin suorittaja todella on omaksunut tiedot ja taidot, joita green cardiin vaaditaan? Entä miksi green card edelleen vaaditaan, jos sen voi jo suorittaa kirjekurssin modernilla version avulla?

Tero Kokkosen kanssa verkossagolfariksi-palvelun perustanut ja sitä pyörittävä Joni Harjula piipahti Golfpisteen podcastin vieraana keskustelemassa aiheesta ja vastailemassa kysymyksiin.

Harjula painottaa, että verkossagolfariksi-palvelu täydentää olemassa olevaa tarjontaa ja sopii erityisesti niille golfariksi mieliville, joiden perustietämys golfista on jo entuudestaan suhteellisen hyvällä tasolla ja jotka pystyvät omaksumaan lyöntitekniikan suhteellisen vaivattomasti.

Niin ikään kurssi on hyvä mahdollisuus vaikkapa vuorotyötä tekeville sekä niille, jotka korona-aikana eivät halua osallistua golfopetukseen niin sanotusti livenä.

Uusimmassa podcastissa asiaa myös Golftapahtumista sekä tietenkin kilpagolfin ajankohtaisista asioista. Kuuntele!

Golfpiste Podcast · #76 – Green Card Verkossa, Humpuukia Vai Nykyaikaa? Golftapahtumat Kiinnostavat Edelleen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • Tiiboxi says:

  Tämä on kyllä puhtaan rahastuksen huippu ! Suorastaan mautonta, että moinen nettikurssi hyväksytään green cardin suorittamiseen. Eikö sen green cardin voisi vaan sitten postittaa halukkaille tai poistaa lajin säännöistä kokonaan.

 • LK76 says:

  Oppiminen nykypäivän oppimiskäsitysten mukaan lienee aika vahvasti oppijan vastuulla.
  Toisaalta oppimisympäristöistä olisi hyvä tehdä tarkoituksenmukaisia, motivoivia, selkeän tavoitteellisia.
  Mitä sitten ovat ne ”perinteiset ja hyviksi todetut toimintamallit” golfin parissa? Ja kenen mielestä?
  Pelaajan näkökulmasta tarkasteltuna golfilla on yksi merkittävä haaste,pelinopeus. Pelinopeutta hidastavat erityisesti:

  1. liian hidas käveleminen kentällä
  2. lyödään liian monta kertaa/väylä

  Molemmat haasteet koskevat näkemykseni mukaan lähes koko pelaajistoa, eivät pelkästään golf-harrastuksen äskettäin aloittaneita.

  • bogiman says:

   ”Mitä sitten ovat ne ”perinteiset ja hyviksi todetut toimintamallit” golfin parissa?”
   No,ne perinteiset ja hyviksi todetut toimintamallit ovat kunnon lyöntikokeet,sääntötentit,
   ja etiketin tunteminen.Nämä kaikki valitettavasti puuttuu nyky kirjekursseista ja kentällä hypitään toisten edellä,kun ajatus on pelkästään omassa pallossa.Yksinkertaisempia sääntöjä ei tunneta ja toisten puttilinjoilla tanssitaan,puhelimet pärisee ja toisen lyönnin aikana selitetään suu vaahdossa.
   Noin niinkun aluksi…

 • KL1 says:

  3. Tehdään vääriä asioita kun pitäisi tehdä oikeita asioita.

 • Tiiboxi says:

  Kuten jo aiemmin sanoin, on tälläinen nettkurssi täysin hyödytön ja pelkkä rahastusta. Eikö seurojen kannattaisi sitten vaikka ilmaiseksi jakaa tällaisia nettkursseja sivuillaan, jos uusia pelaajia halutaan hinnalla millä hyvänsä. Materiaalin työstäminen ei liene iso homma, ja sitten vaan ”green card-kurssia” jakoon nettisivuille.

 • LK76 says:

  En ehkä korostaisi sääntöjen merkitystä pelaamaan opettelun alkuvaiheessa, pelaamaan opettelun kannalta ne ovat melko merkityksettömiä.

  Käsittääkseni monissa muissa peleissä itse asiassa muokataan pelien sääntöjä ja rajoituksia, jotta tehokkaammin opittaisiin haluttuja asioita. Ehkä speed-golfista voitaisiin ottaa mallia ainakin lost-ball säännön osalta.

  Lyöntitaitokokeista luovuttiin joskus 2000-luvun alkupuolella? Se ei välttämättä ollut oikein hyvä ratkaisu, pedagoginen toteutus vain olisi kaivannut päivitystä. Positiivista lyöntitaitokokeissa oli ainakin tavoitteiden selkeys tekijälle. Selkeät tavoitteet usein motivoivat tekemään…