16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Uudistustyöt työllistävät Tilanderia

Lakiston muutostyöt on saatu tehtyä siirtonurmen avulla varsin rivakkaan tahtiin.

Lakiston

Kosti Kuronen oli suomalaisen golfin voimakkaan kasvun vuosina 1980-luvun jälkipuoliskolta eteenpäin työllistetyin kentänsuunnittelija. Hänen manttelinperijäkseen on selkeästi noussut Lassi-Pekka Tilander joka kotimaisten kenttien ( Aulanko, Aurinko Golf, Muurame, Iitti) lisäksi on saanut jalaa ovenväliin Viroon ( Estonian GC, Saarenmaa) Puolaan ( Sand Valley) ja loppuvuodesta tilaukseen tulleen Pietarin kentän myötä myös Venäjälle.

Tilander suunnittelee Pietarin oletettavasti ensimmäisenä valmistuvan 18-reikäisen kentän.

”Se on upea päänavaus markkinoille, jotka varmasti lähtevät jossain vaiheessan kovaan nousuun. Pietarin kokoiseen kaupunkiin mahtuu lähitulevaisuudessa hyvinkin kymmenen kenttää. Siellä on lajin kehittymiselle vielä muita hidasteita maanomistamiseen ja byrokratiaan liittyen”, Tilander kertoo.

Saaremaan

Kotimaassa kenttäarkkitehdit ovat työllistyneet lähinnnä kenttäremonttien ja laajennusten kautta. Nordcenterin Fream oli jättiprojekti yli kolmen miljoonan budjetillaan. Tarpeita on muuallakin, Tilanderin tilauskirjassa ovat Lakisto, Paloheinä, Hiekkaharju,Talma ja Tammer-Golf. Valmistuneita muutostöitä hän on tehnyt näiden lisäksi jo Espoossa, Messilässä, Karelia Golfissa, Yyterissä sekä Kalaforniassa.

Kehityssuunnitelmat hän on tehnyt myös Harjattulaan sekä Lahden Golfiin.

”Rovaniemellä kenttää laajennetaan 18-reikäiseksi. Yhdeksän uutta ovat suunnittelemiani, lisäksi uusimme vanhalta kaksi reikää. Rovaniemi on laajennuksen ja uudistusten jälkeen todella mielenkiintoinen kenttä jossa toivon mahdollisimman monen vieraspelaajankin käyvän. Kaakon Golfin yhdeksänreikäinen avataan myös piakkoin, se taitaa olla maamme ainoa uusi kenttä kaudella 2011,” Tilander muistuttaa.

Lakistosta tulee reilu kenttä

Mittavat muutostyöt Tilander piirsi Lakistoon, jonka alkuperäinen suunnittelija on seuran entinen puheenjohtaja, viihteen monitoimimies, edesmennyt Ere Kokkonen.

”Ensimmäiset yhdeksän reikää otettiin käsittelyyn. Reiät 3-5 pistettiin kokonaan uusiksi, lisäksi kahden viheriöalueet korjattiin sekä yhdeksännellä väyllällä pistettiin väylät uusiksi. Tavoite oli tehdä kentästä entistä reilumpi testi. Aiemmin monilla kohdin pelaaminen oli kumpuilevasta maastostakin johtuen varsinaista rulettia”, Tilander määrittää.

Lakistossa työt aloitettiin elokuussa, vanhat pinnat korvattiin siirtonurmella jonka johdosta uusitulla kentällä päästään kiertämään jo alkukesästä 2011.

Virolahden

Kokonaan uusien, julkaistujen, mutta vielä avaamattomien kenttien lista jotka ovat Golfpisteen toimituksen tiedossa:

-Kaakon Golfissa pelataan 2011 yhdeksänreikäisellä kentällä.

– Tapiola Golfissa lyödään 18 reikäisellä kentällä vuonna 2012.

-Holiday Club Resorts rakentaa Lappeenrantaan lomahotellin yhteyteen kenttää joka pyritään saamaan 18-reikäiseksi. Alkuun tehdään yhdeksänreikäistä.Kenttä on tarkoitus avata 1.7.2012

-Himoksella käynnistetään uuden, 18-reikäisen kentän rakennustyöt keväällä 2011. Kentän pitäisi valmistua kesällä 2013.

– Riihimäen kenttäprojekti, jossa Tilander on suunnittelijana odottaa rakentamisen osalta lähtölaukausta.

”Suunnitelmia uusista kentistä on varmasti muuallakin. Kenttien uusiminen ja laajentaminen on kuitenkin se työsarka, jossa uskon aukeavan tulevinakin vuosina paljon tehtävää”, Tilander ennustaa lopuksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje