Ukkosmyrsky iski Tour Championshipiin – viisi katsojaa salamaniskusta sairaalaan - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ukkosmyrsky iski Tour Championshipiin – viisi katsojaa salamaniskusta sairaalaan

Ukkonen nousi lauantai-iltapäivänä vaivihkaa East Lake Golf Clubin kentän ylle. Kuva: Getty Images

PGA Tourin finaaliturnauksen kolmas kierros sai iltapäivällä ikävän käänteen. Katso video.

Tour Championshipin kolmantena pelipäivänä Atlantassa tapahtui valitettava onnettomuus, kun viisi katsojaa jouduttiin viemään salamaniskun aiheuttamien seurausten vuoksi sairaalahoitoon. Yhtä loukkaantunutta hoidettiin paikan päällä.

Kierros oli keskeytetty hieman kello 16:n jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa, salaman iskettyä puolisen tuntia myöhemmin 16. tiipaikan vieressä olevaan mäntyyn. Loukkaantuneet katsojat olivat hakeutuneet puun alle suojaan ukkoselta. Vammat syntyivät puusta irronneista palasista.

”Pelastushenkilöstö oli lähistöllä, joten heidät saatiin nopeasti hoitoon. Tietojemme mukaan kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia”, PGA Tourilla sääntö- ja kilpailuasioista vastaava Mark Russell sanoi.

Kolmas kierros päätettiin tuossa vaiheessa keskeyttää koko päivän osalta ja peliä jatketaan sunnuntaiaamuna kello kahdeksalta. Kärkiryhmä oli ehtinyt kuudennelle reiälle, kun äänitorvet kutsuivat pelaajat klubitalolle.

PGA Touria on usein kritisoitu, että se ei reagoi riittävästi ennustettuihin ukkosiin siirtämällä lähtöaikoja. Tässä tapauksessa ukkonen pääsi kehittymään alueelle nopeasti, ilman että säätutkat olisivat kunnolla havainneet sen mahdollisuutta.

”Kiertue on tehnyt näissä hyviä päätöksiä. Meidän olisi pitänyt siirtää lähtöaikoja, mutta tämä ei ollut helppo tapaus. Itselläni on vankka usko kiertueen päätöksentekokykyyn”, Matt Kuchar sanoi.

Neljä kilpailijaa ehti pelata lauantaina kierroksensa East Lake Golf Clubilla loppuun, heistä parhaana (67) kokonaistilanteessa par oleva Brandt Snedeker, joka on noussut sijalle 22.

Tuloslistan toisessa päässä Justin Thomasilla (-12) on viiden reiän jälkeen lyönnin johto Rory Mcllroyhyn ja kaksi bogia kolmen ensimmäisen reiän jaksossa tehneeseen Brooks Koepkaan.

Xander Schauffele (-10), Chez Reavie (-9) ja Paul Casey (-9) ovat kolmen lyönnin sisällä kärjestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje