[10][12]

Tom Watson löi "nuorukaisen" Havaijilla

Tom Watson sai hieman balsamia haavoilleen voittamalla Champions Tourin kisan Havaijilla Fred Couplesin nenän edestä. © Getty Images

Champions Tourin kauden 2010 avaus, Mitsubishi Electric Championship pelattiin viikonvaihteessa Hualalaissa, Havaijilla. Kisa kulki päivästä toiseen lievästi Tom Watsonin merkeissä, vaikka toisaalta Fred Couples oli koko ajan uhkaavalla etäisyydellä ja välillä edelläkin. Ennen kolmatta eli finaalikierrosta näyttikin yhä selvemmin siltä, että voitosta taistelevat vain Watson ja Couples. Irtiottoja ei nähty sunnuntainakaan, kunnes Couples alkoi kurkistella ohituspaikkaa. Couples oli 16:nnen jälkeen hivuttautunut lyönnin johtoasemaan, mutta Watson siirsi vaihdetta vielä kerran isommalle. Hän teki birdiet kahdelle viimeiselle kiertuetulokas Couplesin pareja vastaan, ja vei voiton lyönnin erolla tuloksellaan -22. Watsonin mestarillinen sisääntulo – 30 lyöntiä – käsitti kolme parin kuorrukkeeksi kuusi birdietä. <b> Voitto oli 60-vuotiaalle Watsonille jo toinen seitsemän päivän sisään, sillä hän oli yhdessä <b>Jack Nicklausin</b> kanssa ykkönen myös edellisviikonlopun Wendy’s Champions Skins Gamesissa. Kaikkiaan Havaijin kisan voitto oli Watsonille 13:s Champions Tourilla, mutta ylipäätään uran ensimmäinen kauden avauksessa Havaijilla 34 vuoden aikana. Mitsubishi Electric Championshipin seuraavat sijat menivät <b>Michael Allenille</b> (-18), <b>Tom Lehmanille</b> (-16) sekä <b>Hale Irwinille</b> (-14). PGA Tourilla 39 turnausta voittanut Watson on vanhin voittaja Champions Tourilla sitten vuoden 2007, jolloin <b>Gil Morgan</b> oli ykkönen Pebble Beachilla. Koko viime kaudella kiertueella ei saatu yhtään yli 55-vuotiasta voittajaa. Havaijin kisan voitto tuotti Watsonille kilpailuansioita 315 000 dollaria. Tuottoisa tammikuun jälkipuolisko hänelle, sillä edellisenä sunnuntaina Watson tienasi yhdessä Nicklausin kanssa parikilpailusta 350 000 dollaria. Watson valittiin viime vuonna epävirallisesti huippugolfin ”surullisimman hahmon ritariksi”, sillä <b>Stewart Cink</b> ryntäsi kalkkiviivoilla hänen sijastaan katettuun pöytään Turnberryssä pelatussa British Openissa. Voittaessaan Watsonista olisi tullut kirkkaasti kaikkien aikojen vanhin major-voittaja, muutamaa kuukautta ennen 60-vuotispäiviään. Watson tekee helmikuun alussa visiitin myös Euroopan Tourille, sillä hän on sponsorin kutsumana mukana 4.-7.2. pelattavassa Omega Dubai Desert Classicissa.  <i>Marko Kuivasaari</i><span class=