21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiesitkö että...Michelle Wie selvitti tiensä LPGA:n karsintafinaaliin

Golfin aloittamisen kynnys on mataloitunut Vihdin ja Hattulan tapaisten huokeiden jäsenyyksien myötä. Kuva Hattulasta.

Michelle Wie ei enää voi turvautua villeihin kortteihin, joulukuussa ovat edessä LPGA Tourin karsinnat &copy Getty ImagesMichelle Wie on työpaikan haussa.Tosiasia on se, että Wie on pudonnut ikäisissäänkin tavalliseksi rivitytöksi ja kauas maailmanlistan top-100 listan ulkopuolelle. Pelit LPGA Tourilla ovat sujuneet astetta paremmin kuin edellisenä vuonna, mukaanlukien Saksan kisan kuudennen sijan on pian 19 vuotta täyttävä Wie ansainnut kaudella 2008 reilut 50.000 euroa. Kovin vähän kuitenkin neidolle joka lähes tasan kaksi vuotta sitten ammattilaiseksi siirryttyään kuittasi vuoden sopimuksistaan kymmenen miljoonaa taalaa. Wie osallistui loppuviikosta Kaliforniasssa pidettyyn LPGA Tourin esikarsintaan ja selvitti vaivatta itsensä joulukuussa pidettävään finaaliin. Esikarsinnan voitti Korean 21-vuotias Sun Ju Ahn tuloksella 272. Ahn on voittanut Korean omalla Tourilla jo neljä kertaa, joten kova peluri on varmasti kyseessä. Esikarsintoihin joutui osallistumaan myös maailmanlistalla 49:na oleva Miki Saiki. Wie oli karsinnan neljäs tuloksella 280, yhteensä finaaliin pääsi 31 pelaajaa. Kuun lopussa pelataan vielä toinen esikarsinta, varsinainen finaali on vuorossa joulukuun alussa.

Tiesitk&#246, ett&#228,… Ryder Cup pelaajat saavat osoittaa 200.000 dollaria hyv&#228,ntekev&#228,isyyteen

Nick Faldo ja Paul Azinger saavat valita 200.000 dollarin hyväntekeväisyyskohteen &copy Getty ImagesRyder Cupin järjestämisoikeudet ovat USA:n sekä Euroopan PGA:lla joille kisa on melkoinen tulonlähde. Pelaajille ja heidän perheilleen hoidetaan täysi ylöspito ja matkat, työntäyteinen ja ikuisesti muistoihin jäävä viikko. Osa pelaajista on ollut sitä mieltä, että käytetystä vapaa-ajasta pitäisi maksaa korvauskin. Vuodesta 1999 eteenpäin on toimittu siten, että pelaajat saavat osoittaa kukin tietyn summan hyväntekeväisyyteen. Tänävuonna tuo summa pelaajaa kohden on 200.000 dollaria, sama summa on käytösssään kapteeneilla. USA:n joukkueen sääntöjen mukaan 100.000 menee pelaajan ilmoittamaan hyväntekeväisyyteen, 90.000 heidän osoittamansa yliopiston golfohjelman tukemiseen sekä 10.000 dollaria Afganistanin tai Irakin sotien veteraanien hyväksi. Yhteensä jaetaan siis kauden 2008 kilpailussa hyväntekeväisyyteen 5,2 miljoonaa taalaa. Summa on sama joukkueille riippumatta ottelun lopputuloksesta.

Tiesitk&#246, ett&#228,… Tiger Woods p&#228,&#228,see aloittamaan lajiharjoittelun vasta vuonna 2009

Tiger Woods maksoi US Open voitostaan kovan hinnan. Sairausloman lopullisesta pituudesta ei ole varmaa tietoa &copy Getty ImagesTiger Woods lähetti maailmalle tavanomaisen sähköpostiviestinsä joka oli normaalia pidempi. Miehellä on selvästi ollut aikaa punnita tarinaansa, leikattu polvi kun ei anna mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Viestistä jää selkeästi sellainen kuva, että alkuperäiset ennusteet maailmanlistan ykkösen paluusta kentille ”vuodenvaihteen jälkeen” voivat vielä oleellisestikin muuttua. Kas näin Tiger muotoilee: ”Kuntoutumiseni etenee hyvin. Vaikka en pääsekään svingaamaan mailalla ennenkuin vuodenvaihteen jälkeen, polveni vahvistuu ja lääkärit ovat tyytyväisiä toipumiseeni. En vielä pysty kääntymään jalkani varassa, on ylivoimaista sanoa mikä tulee olemaan ensimmäinen kilpailuni kaudella 2009”. Kun Woods leikattiin toistamiseen lyhyen ajan sisällä kesäkuun puolivälin jälkeen, annettiin tiedotteissa ymmärtää, että Woods pääsisi aloittamaan treenit jo syksyllä. USA:ssa on huhuiltu viimeaikoina jopa siitä, että Tigerilta jäisi väliin kokonaan kausi 2009. Toivottavasti mestari kuntoutuu ja pääsee peleihin jo hyvissä ajoi ensimmäisellä puoliskolla kautta 2009. Tuo lausahdus, ”pääsen swingaamaan mailan kanssa vasta vuoden 2009 puolella”, antaa kaksi viestiä siitä, että paluu saattaa venyä. 1. Woods ei varmasti halua ottaa polvensa kanssa pienintäkään riskiä kuten hän teki voittamassaan US Openissa kesällä 2008. Miten typeränä paluuta, ja välitöntä sairaslomalle joutumista olisikaan pidetty mikäli Woods olisi jäänyt kisassa toiselle sijalle tai jättänyt esimerkiksi leikin kesken jo aiemmin kovien kipujen johdosta? 2. Tervehtymisen lisäksi Woods haluaa luonnollisesti saada kunnolla aikaa pelilliseen kuntoutumiseen. Kun taukoa swingaamiseen tulee vähintään seitsemän kuukautta ja jalka on ollut tämän ajan romuna, on myös Tiger Woodsin syytä varata kuntoon pääsemiselleen vähintään 2-3 kuukautta. Näinköhän mies ehtii mukaan Mastersiin 2009? TT

Tiesitk&#246, ett&#228,…Robert Karlsson ylitti kymmenen miljoonan euron rajan

Nick Faldo ennusti jo 90-luvun puolivälissä Robert Karlssonin nousevan maailmantähdeksi. Aikaa on kulunut, 39-vuotiaana Karlsson on golfuransa huipulla &copy Getty ImagesRobert Karlsson on kahdeksalla voitollaan kaikkien aikojen ykkönen ruotsalaisista ET:lla. Seuraavina olevilla Henrik Stensonilla ja Per-Ulrik Johanssonilla on kuusi ykköstilaa, viiteen voittoon on yltänyt mm. Jarmo Sandelin. 196-senttinen Karlsson nousi ensimmäisenä länsinaapurin edustajana myös uran kokonaisansioissa ET:lla yli 10 miljoonan euron Saksassa ansaitsemiensa 320.000 euron myötä. Edellä on vielä 14 pelaajaa, listan ykkösenä on Colin Montgomerie. Ruotsalaisista vain Jesper Parnevik sekä Henrik Stenson ovat uransa aikana nousseet maailmanlistalla kymmenen joukkoon. Nykymenollaan Karlsson voi olla piankin seuraava. Saksan kisan jälkeen hän on jo 17:s. Loppuvuodeksi riittää ruotsalaisittain myös paljon jännitettävää ET:n rahalistan osalta. Kaikkien aikojen paras sijoitus kauden päätteeksi on neljäs johon ovat yltäneet niin Karlsson ( 2006) kuin myös Stenson (2007). Kun kuluvaa kautta on kuusi kisaa jäljellä, on Karlsson listan kakkonen, Stenson viides. Molemmilla on vielä oiva mahdollisuus nousta jopa listan ykköseksi ohi kaksi majoria voittaneen Padraig Harringtonin. Tämä vaatisi kuitenkin suurella todennäköisyydellä ainakin yhtä ykkössijaa ruotsalaishaastajilta.

Tiesitk&#246, ett&#228,….Joonas Granberg teki kaksi albatrossia viiden p&#228,iv&#228,n aikana!!!

Joonas Granberg on albatrossien erikoismies, Sedu Koskinen hänen managerinsa.Joonas Granberg onnistui perjantaina Euroopan Tourin karsinnoissa viimeisellä kierroksella pelaamaan itsensä lähes toivottomasta asemasta läpi toiseen vaiheeseen. Kierrostulos oli hieno 67, kierroksen kruunasi albatrossi kentän viidellä:lla reiällä jolla oli mittaa noin 460 metriä. toiseen lyöntiin jäi matkaa 175 metriä. -Olin juuri edellisellä reiällä missannut alle metrisen birdieputin ja olin jo heittää pyyhkeen kehään. Näinkö tässä taas kävi, tuumin. Viides reikä oli minulle kierroksen 14:s. Löin toisen lyönnin rautaviitosella. Kun se meni kuppiin, oli tunnelma melko uskomaton, tämä oli ensimmäinen kerta urallani. Tein vielä seuraavalla birdien ja pääsin viimeisenä mukaan toiseen vaiheeseen. Albatrossi tuli siis todella tärkeään paikkaan, Granberg kertoi tiistai-iltana. Eikä tässä kaikki. Kotiin Turkuun palattuaan Granberg osoitti rautalyöntiensä tarkkuutta tiistaina Ruissalon kolmannella reiällä joka on myös par-viitonen, backtiiltä noin 450 metrinen. -Pelasin yhdessä seuran valmentajien Sakke Ahon ja Aarni Nordqvistin kanssa. Avauksen jälkeen matkaa oli noin 200 metriä, otin rautakakkosen käteen. Sekin meni reikään ja huuto oli melkoinen, myöntää Granberg. Kierroksen loppu meni ihmetellessä tapahtuneita, kierrostulokseksi kertyi vaatimaton +4. Granbergin suoritus, albatrossit perättäisillä par-viitosilla, vaikkakin eri kierroksilla on hyvin todennäköisesti maailmanennätys. Albatrosseja syntyy maailman päätoureilla keskimäärin vain muutama kaudessa, holareita moninkertainen määrä. -Kyllä tuntuu tietysti aika hurjalta. Koko uralla ei aiemmin ole ollut edes lähellä, nyt niitä tuli kaksi putkeen. Huh,huh. Toisaalta peli on ollut niin hyvää, että tuo Englannin Chart Hillsin kentällä tullut oli varsin ”ansaittu”. En muista koskaan lyöneeni palloa näin hyvin kuin nyt, Granberg tokaisee, eikä vaikuta lainkaan leuhkalta. Ensimmäistä kauttaaan ammattilaisena pelaavan turkulaisen seuraava kisa on FGT:n päätöskilpailu Tallinnassa viikonloppuna. Tuon jälkeen hän pelaa yhden CT kisan ( Hollanti) ja alkaa keskittyä ET:n karsintojen toiseen vaiheeseen. -Kyllä minä sillä mielellä lähden noihin karsintoihin, että pyritään menemään perillle asti, ( ET:n kortti taskuun) ei sitä joka vuosi viitsi 1600 euron karsintamaksuja maksella, maailmanennätysmies suunnittelee.

Tiesitk&#246,, ett&#228,… Aulanko Golf Oy ja Tawastia Golf & Country Club Oy suunnittelevat yhdistymist&#228,

Yhtiöiden hallitukset toteavat suunnitelmissaan, että samalla toimialueella ja Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa samoin periaattein toimivat golfyhtiöt on järkevää yhdistää. Tarkoitus on saada yhtiöt sulauttamalla aikaan kilpailukykyinen yhtiö, joka voi tarjota osakkailleen monipuoliset pelimahdollisuudet, ja jolla on riittävästi voimavaroja ja resursseja kehittää toimintaansa sekä menestyä tulevaisuudessa. Järjestelyillä pyritään lisäksi toimintojen ja markkinoinnin tehostamiseen sekä keventämään yhtiöiden hallintoa ja aikaansaamaan taloudellista hyötyä. Nykyiset Tawastin osakkeenomistajat saattavat pelata ensi kaudella näissä Aulangon maisemissa yhdellä ja samalla vastikkeella. Osakkeenomistajilla olisi sulautumisen toteutuessa mahdollisuus pelata 1000 euron osakekohtaista muuntomaksua vastaan yhdellä vastikkeella nyky-yhtiöiden hallinnoimilla kolmella kentällä eli Aulangon Everstillä ja Hugolla sekä Tawastissa. Yhtiöistä kerrotaan myös, että osakkeenomistajat voisivat halutessaan säilyttää nykyiset pelioikeutensa, jolloin heidän pelimahdollisuutensa pysyisivät ennallaan ilman erillisiä maksuja. Molempien kenttäyhtiöiden osakkeenomistajat kutsutaan nykyisten yhtiöiden ylimääräiseen yhtiökokoukseen lokakuun puolivälissä. Sulautuminen toteutetaan välittömästi ensi vuoden alussa, mikäli molempien yhtiökokousten 2/3:n enemmistö on esityksen kannalla. Yhtiöistä sanotaan, että mahdollisen yhdistymisen toteutuessa kenttien toiminnallisesta puolesta vastaavat seurat Aulangon Golfklubi ry ja Tawast Golf ry tulevat jatkamaan itsenäisinä seuroina. Hämeenlinnalaisten suunnitelmien toteutuessa kyseessä olisi Suomen golfhistorian ensimmäinen kahden golfyhtiön sulautuminen yhdeksi yhtiöksi. Yhtiöt ovat jo parin pelikauden ajan ”harjoitelleet” yhdessäoloa, suomalla molempien kenttien osakkaille erillistä maksua vastaan vapaan pelioikeuden toistensa kentille. Pelaamista on rajoitettu vieraiden päivittäisellä kenttäkohtaisella kiintiöllä. Marko Kuivasaari (7.9.2008)

Tiesitk&#246, ett&#228,…Jarmo Sandelinin peli kulkee, putti t&#246,kkii

Jarmo Sandelinin tuuletukset viheriöillä ovat jäänee viimeaikoina kovin vähiin &copy Getty ImagesJarmo Sandelin pelaa ET:lla jo 14:tta kauttaan putkeen. Viiden ykköstilan mies on ollut mukana Ryder Cupissa 1999. 41-vuotiaana hän ei ole menettänyt uskoaan voittamisen mahdollisuuteen, Sveitsissä toisen kierroksen tulos 66 oli päivän toiseksi paras, ennen viimeistä kierrosta eroa kakkostilaan oli viisi lyöntiä. -Pelasin lauantaina jopa paremmin kuin perjantaina. En vain saa mitään sisään putterilla, tämä on ollut tilanne jo yli kahden vuoden ajan. Periksi en anna, uskon että silläkin saralla paremmat ajat koittavat ja yllän vielä voittoihin. Ihan mahdollista se on vielä tämän kauden aikana, Sandelin unelmoi Crans Sur Sierressa. Edellisestä voitosta ( joulukuu 2001) on aikaa pian seitsemän vuotta. Parhaimmillaan Jarmo on ollut rahalistalla yhdeksäs (1999). Sandelinilla on Portugalin Vale Do Lobossa käytössään hulppea sponsorinsa omistama huvila jonka arvoksi on laskettu 3,4 miljoonaa euroa. Imatralla syntynyt , mutta jo pienenä poikana Ruotsiin muuttanut Sandelin on ansainnut ET:lla yli 4,1 miljoonaa euroa. Jokainen euro voi olla ratkaiseva myös kauden 2009 työpaikan osalta. Ennen Sveitsin kisaa hän oli rahalistalla 115:s. Hän on pitkällä urallaan voittanut myös Suomen PGA:n mestaruuden.

Tiesitk&#246, ett&#228,…Mikko Ilonen on niukasti Minea Blomqvistin edell&#228, kauden ansioissa

Mikko Ilonen on ET:n rahalistalla 90:s. &copy Getty ImagesSuomen PGA:n virallisilla ansiolistoilla miesten ja naisten sarjoisssa tutut nimet ovat kärjessä. Se mikä yllättää on, että Minea Blomqvist on Finnair Mastersin ykköstilansa jälkeen vain reilut 2500 euroa Mikko Ilosta jäljessä. Ilonen on ollut kaudesta 2001 alkaen ylivoimainen ykkönen ansioissa vuoden 2005 sukellustaan lukuunottamatta. Tuolloin listaykköseksi nousi Minni Blomqvist. World Rankingilla 57:na oleva Minea Blomqvist pelaa seuraavan kerran Alabamassa &copy Getty ImagesKuluvan kauden päättyessä saatetaan nähdä vielä tiukkakin taisto siitä, kuka suomalaisista on tienannut eniten. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että Ilosen rahat on laskettu ET:n rahalistalta jossa kausi 2008 käynnistyi jo marraskuussa 2007. Tästä syystä johtuen Mikon tuloissa on noin 54.000 euroa edellisvuonna ansaittuja euroja. Vastaavasti Ilosen kausi myös siis loppuu Volvo Mastersiin lokakuun lopulla. Tähän kisaan Ilosen tämänhetkinen sijoitus rahalistalla (90:s) ei riitä. World Rankingilla asetelmat ovat kääntyneet päälaelleen. Vuodenvaihteessa Ilosen sijoitus oli hieman päälle 60:n , Blomqvistin 168:s. Tuoreimmalla listalla Minni on 57:s, Mikko 140:s. SUOMEN PGA, rahalista 2008 1. Mikko Ilonen 269 802,00 2.Minea Blomqvist 267 240,98 3.Antti Ahokas 63 080,38 4.Ursula Wikström 60 838,16 5. Roope Kakko 40 200,46 6. Jaakko Mäkitalo 31 422,64 7. Mikko Korhonen 30 011,56 8.Janne Mommo 14 696,99 9.Joonas Granberg 11 443,53 10.Toni Karjalainen 11 098,85 11.Markus Ervasti 10 135,00 12.Hanna-Leena Salonen 9 770,71 13.Jenni Kuosa 9 515,49 14. Heikki Mäntylä 8 890,74

Tiesitk&#246, ett&#228,… Fred Couples harkitsee uransa lopettamista

Vuoden 2005 osallistujat:Tiger Woods (sairauslomalla) Annika Sörenstam (lopettaa)Fred Funk (Champions Tourilla, Fred Couples (empii uransa jatkoa)212>”>Tasan kuukauden kuluttua 49 vuotta täyttävä <b>Fred Couples</b> suhtautuu skeptisesti uransa jatkumiseen. Kuluvalla kaudella hän karsiutui ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1981 kaikissa majoreissa kahden kierroksen jälkeen, Fedex Cupin toisessa osakilpailussa hän oli viimeinen. Kutsukirjeet USA:ssa erittäin suosittuun Skins Gamesiin lähetettiin vastikään. 14 kertaa mukanaollut Couples ei ollut mukana. Hän on voittanut yhteensä 95 skiniä, yli 4,2 miljoonaa dollaria, ”kuulunut kalustoon” -Ei minuakaan voi valita sinne ikuisesti. Olen iloinen että muut saavat nyt vuoron. Minun pelini ovat pelatut, saattaa olla, että tämä oli viimeinen kisani, Couples pohdiskeli Bostonin jumbosijan jälkeen. Sen hän jätti täsmentämättä, tarkoittiko mies kautta vai koko uraa. Couples on voittanut urallaan virallista rahaa noin 20 miljoonaa taalaa, kirkkaimpina ykköstiloina loistavat Masters (1992) sekä kaksi Players Championshipin voittoa. Kaudella 2009 Couples tulee kipparoiman USA:n Presidents Cup-joukkuetta. Tämän kisan jälkeen olisikin varsin helppoa siirtyä kiertämään Champions Touria, 50 vuoden rajapaalu kun tulee vastaan lokakuussa 2009. Tämänvuotiseen Skins Gamesiin nimettiin <b>Phil Mickelson, K.C.Choi, Rocco Mediate</b>, sekä viimevuotinen voittaja <b>Stephen Ames</b>.     </p></p><h2>Tiesitk&#246, ett&#228,….Ursula Wikstr&#246,m oli Finnair Mastersin birdiekuningatar</h2><p><img decoding=Ursula Wikström oli Talin kilpailun ”värikkäin” pelaaja tuloksia vertaillessa. Kuten Minea Blomqvist, myös Wikström selvitti kaikki kolme kierrosta ilman tuplabogeja. Hän teki eniten birdejä, peräti 15, lisäksi Blomqvistin tavoin yhden eaglen. Minealla oli toiseksi eniten birdejä, 13. Minni käänsi pelin edukseen virheettömyydellään, hän pelasi lopussa yli puolet kisasta, 28 reikää tekemättä yhtään bogeyta. Yhteensä niitä kertyi neljä joista kolme par-kolmosilla. Wikströmin kohtaloksi vertailussa Minnin muodostuivatkin bogeyt joita tuli kolme enemmän, eli seitsemän. Näistä kaksi viimeistä päätöspäivänä par-kolmosilla. Loppuun vielä hehkutus ”Unskin” viimeisen viiden reiän tuloksesta joka oli neljä alle. Keskimäärin pelaajat kiersivät viikona aikana tuon lenkin 0,47 lyöntiä yli parín, eli Wikström selviytyi urakasta päätöspäivänä 4,47 lyöntiä keskiarvoa paremmin. Hurjaa menoa tilanne ja kolea ilma huomioiden.

Tiesitk&#246, ett&#228,…suomalaispelaajat ansaitsivat viikonloppuna yli 100.000 euroa

Antti Ahokkaan kokonaisansiot ovat kaudella 2008 jo lähes 67.000 euroa &copy Getty ImagesYksi ennätys suomalaisessa lyötiin kun lasketaan yhteen kotimaisten pelaajien ansiot Challenge Tourilla sekä naisten ET:lla. Suomalaiset saavuttivat voitot molemmissa sarjoissa sekä kakkostilat, lisäksi kuusi muuta pelaajaa oli ”rahoillla”. Yhteissumma oli oli 103.117 euroa. Rahaa suomalaiset ansaitsivat myös SAS Masters -Tourin kisassa Ruissalossa, mutta niitä ei ole tähän ennätykseen/vertailuun huomioitu. Suomalaisten ”tilit” euroina: Minea Blomqvist 30.000 Antti Ahokas 28.800 Ursula Wikström 20.300 Roope Kakko 13.050 Mikko Korhonen 5760 Hanna-Leena Salonen 1950 Toni Karjalainen 1098 Jaakko Mäkitalo 1098 Jenni Kuosa 800 Janne Martikainen 261

Tiesitk&#246, ett&#228,…Linda Henriksson muuttaa Halmstadiin

Linda Henriksson tähtäilee seuraavan kerran reikää kohden Halmstadissa.Finnair Mastersin neljästä mukana olleesta suomalaisamatööristä kolme karsiutui, näiden joukossa Oulun Linda Henriksson joka on pelannut varsin hyvän kauden. Lokakuussa edessä ovat MM-kisat jotka ovat 18-vuotiaalle neidolle luonnollisesti ensimmäiset. Putoaminen jatkosta Talissa oli selvästi kova pala, pettymys melkoinen. -Peli ei vaan kulkenut, tämä oli selkeä tasonpudotus siihen, miten olen aiemmin pelannut. Hyvä kokemus tietysti, mutta harmittaa. Henriksson suoritti lukion neljässä vuodessa kotikaupungissaan, jo maanantaina hän aloittaa kuitenkin opiskelut naapurimaassa Ruotsissa. Veli lähtee saattomieheksi ja kuskiksi kun Henriksson hyppää sunnuntaina Helsingissä Tukholman laivaan josta matka jatkuu vanhaan yliopistokaupunkiin Halmstadiin joka vastikään vietti 600-vuotisjuhliaan. Halmstadissa on myös yksi Pohjoismaiden parhaista kentistä ja yliopiston yhteydessä golfareille suunnattu linja jossa luetaan niitä aineita jotka tuleville ammattilaisille ovat elämässä tärkeitä. -Minun tavoitteeni on ammattilaisuus, ymmärtääkseni näiden kaikkien muidenkin. Lisäkseni on yhdeksän poikaa ja kolme tyttöä, kaikki muut ruotsalaisia, Linda valottaa. Ryhmällä on mahdollisuus treenata ja pelata kaikilla alueen kentillä, käytössä on viimeisin tekninen osaaminen ja kuljetuksiin autot tarvittaessa. -Opiskelen , viikonloppuisin pääsen pelaamaan SAS Masters Tourin kisoja. Kesäksi tulen luonnollisesti Suomeen. Ja mikäli en viihdy tai homma ei toimi, on vaihtoehtona jo tammikuussa siirtyä Floridaan opiskelemaan. Mutta katsotaan tämä kortti ensin, tuntuu hyvältä lähteä, Henriksson mietti lauantaina pelin jälkeen. Kovin pitkää rupeamaa hän ei ehdi Halmstadissa olla, jo lokakuussa ovat vuorossa MM-kisat jotka valmistautumisineen ja matkoihin vievät minimissään pari viikkoa.

Tiesitk&#246, ett&#228,… Golf Digestin osastolla voit veikata voittajaa sek&#228, tilata lehden

Golf Digestin kestotilaaja Erkki Nissinen aprikoi voittajaa. Mirita Leinonen emännöi osastoa.Finnair Mastersissa on paljon oheispalveluja ja tapahtumia huippugolfin lisäksi. Suurelle yleisölle avoimessa Expo-teltassa on omat osastonsa Nordealla ja simulaattorigolfia esittelevällä Aki Kuivaniemellä. Mielenkiintoinen paketti on tarjolla myös Event Travelin ja Trainer4You:n osastolla. Fyysisen kunnon kehittäminen ohjatusti alkuun, oma harjoittelujakso ohjeistettuna sekä viikon pelit Turkin Belekissä yhdessä Hanna-Leena Salosen kanssa. Golf Digestin osastolla voi osallistua veikkaukseen, pitää vaan tietää ykkösen nimi ja tulos. Allekirjoittaneen veikkaus on, että voittaja löytyy kolmikosta Gwladys Nocera, Minea Blomqvist, Ariya Jutanugarn. Ja voittotulos on joko kuusi tai seitsemän alle. Pääpalkintona on Calvin Greenin sadeasu, kakkoselle on luvassa bägin matkasuojus. Veikkausaika päättyy sunnuntaina kello 12.00. Lehteä voi tilata sen jälkeenkin. Kannesta jossa poseeraa Minea Blomqvist on tullut runsaasti positiivista palautetta. Sisältökin on mielestämme erittäin laadukasta. Tervetuloa tutustumaan. Viimeisen viheriön takana olevalla ruohoalueella lentää totutusti birdiepallo, viereisellä osastolla on Nordean lähipelialue jossa on myös opastusta tarjolla.

Tiesitk&#246, ett&#228,…Annika S&#246,renstam vauhdittaa LET:n kisaa Kiinassa

Annika Sörenstam metsästää voittoja Kiinasta ennen uransa päätöstä vielä kaksi kertaa &copy Getty ImagesNaisten Euroopan Tour ilmoitti torstaina, että kiertue järjestää yhdessä paikallisten kanssa uuden kilpailun Kiinan Suzhoussa vielä tämän kauden aikana. Kisa pidetään 31.10-2.11, sen jälkeen Tour pysähtyy vielä Koreaan, Intiaan ja Dubaihin. Kiinaan järjestäjät ovat houkutelleet Annika Sörenstamin, jonka viimeinen kilpailu Dubai tulee olemaan. Oletettavasti Sörenstam pelaa syksyllä erittäin paljon Aasiassa, kiertäähän LPGA omilla kilpailuilllaan Koreassa, Japanissa ja Kiinassa. Naisten LET:n kilpailunpalkintopotti on 200.000 euroa, eli samanverran kuin Talissa. Aikataulullisesti ongelmaksi tulee se, että Kiinaan on pitkä matka, eikä seuraavalla viikolla ole taistoa tarjolla samoilla seuduilla. Sörenstamin osalta entistä runsaampi pelaaminen ja kiertäminen eri puolilla maailmaa, on melkoinen voimainponnistus. Sörenstam ei aio kokonaan lopettaa vaikutustaan golfin parissa, oman brändin rakentaminen ja kehittäminen on yksi tulevaisuden visioista.

Tiesitk&#246, ett&#228,…. Ruissalon laivantulittaja sai huomautuksen Aura Golfilta

MInea Blomqvist pyrkii viikonloppuna parantamaan Talin kisan vaisua saldoaan. Paras sijoitus on 23:sHeinäkuussa kuului Turusta kummia, Ruissalon saarella, golfkentän ulkopuolella lensivät pallot eräältä huvilalta kohden Viking Linen laivaa. Onneton sattuma oli se, että tämän järjettömän tempauksen tuloksena yksi palloista osui tamperelaisen pikkutytön päähän. Asiasta nousi luonnollisesti iso uutinen iltapäivälehtien lööppejä myöten. Ideanikkarit tavoitettiin, vastuun tulituksesta kantoi pääkaupunkiseudulla asuva seniori-ikäinen, singeltasoituksen omaava AG:n sekä Pickala Golfin jäsen. Hän katui luonnollisesti tapausta ja kävi jopa henkilökohtaisesti pyytämässä tytöltä anteeksi tämän kotikaupungissa Tampereella. AG:n johtokunta käsitteli asiaa miestä kuultuaan ja on langettanut tuomionsa joka on huomatus. Monien mielestä enempäänkin olisi ollut aihetta. AG:n johdon perusteluissa on puolensa, mies nimittäin edustaa Pickala Golfia joten asia on monisäikeinen . Golfpiste antaa suorittajalle kuitenkin tittelin jota ei hevin ylitetä. Vuosituhannen tyhmin tempaus golfmaila kädessä. Toivottavasti vastaavista ei joudu jatkossa raportoimaan.

Tiesitk&#246, ett&#228,… Minea Blomqvist on noussut World Rankingilla yli sata sijaa 59:ksi

MInea Blomqvist pyrkii viikonloppuna parantamaan Talin kisan vaisua saldoaan. Paras sijoitus on 23:sMinea Blomqvist on tuoreimmalla maailmanlistalla 59:s, siis korkeammalla kuin kukaan suomalaispelaaja koskaan aiemmin. Portlandin kisan 24:s tila nosti häntä yhden sijan. Vuodenvaihteessa Minni oli 165:s, joten nousu on ollut eritäin hurjaa, vastaavia tapauksia ei tule heti mieleen. Seuraava ohitettava listalla voisi olla 57:na oleva Laura Davies jonka kunto on romahtanut-toivottavasti vain väliaikaisesti. Huomionarvoista on sekin, että Europan Tourilla säännöllisesti pelaavista yksikään ei mahdu sadan joukkoon. Norjasta kauden kolmannen ykköstilansa metsästänyt Gwladys Nocera on 102:s. Suomalaisista toiseksi paras on Ursula Wikström, sijaluku 327:s.

Tiesitk&#246, ett&#228,…. 27.8. on Jenni Kuosan, Richard Sternen,Pasi Purhosen ja Bernhard Langerin syntym&#228,p&#228,iv&#228,

Jenni Kuosa oli vuonna 2005 Talissa yhdeksäs, viikonloppuna on tavoite parantaa ennätystä.Onneksi olkoon Jenni Kuosa, Pasi Purhonen sekä Bernhard Langer. Heillä kaikilla on syntymäpäivät 27.8. Samaan kerhoon kuuluu vielä Etelä-Afrikan terhakka Richard Sterne (27-v)joka on voittanut ET:lla kaksi kertaa. Vastaavaa, suomalaisittain mielenkiintoista synttärien päällekkäisyyttä ei muistu mieleen. Jos joku lukijoista pystyy listaamaan samaan päivään neljä tai useampaa vastaavan kalibrerin pelaajaa, tarjoan hänelle tusinan Golf Digest palloja. Jenni Kuosa (31-v) aloittaa perjantaina Finnair Mastersin pelaamisen, Pasi Purhonen ( 33-v) valmistautuu ET:n ensimmäiseen karsintavaiheeseen, Benhard Langer (51-v) on Champions Tourilla listan kakkosena, ansioita yli 1,650 miljoonaa taalaa.Tämän päälle vielä vuoden

Tiesitk&#246, ett&#228,…Pasi Purhonen osallistuu Euroopan Tourin karsintoihin

Pasi Purhosen karsinta ET:lle käynnistyy syyskuussa.Kansainvälisistä kilpailuista kauden 2004 jälkeen jättäytynyt nykyinen maajoukkuevalmentaja Pasi Purhonen on ilmoittautunut Euroopan Tourin karsintoihin joitka käynnistyvät kolmivaiheisina syyskuussa. Purhonen pelasi vuosikausia Challenge Tourilla menestyen vähintäänkin kohtuullisesti, voittoa ei kuitenkaan osunut kohdalle. Euroopan Tourin karsintoihinkin hän on osallistunut. Vuosituhannen vaihteen jälkeen hän jäi kerran lyönnin päähän kunnon kategoriasta. Esikoispoikansa syntymän vauhdittamana Purhonen on keskittynyt vuodet 2005-2008 ensisijaisesti valmentamiseen, mutta pitänyt pelituntumaan yllä varsin hyvin tuloksin. Viimevuonna Mikko Ilonen valitsi Purhosen parikseen World Cupin finaaliin jossa parivaljakko häikäisi varsinkin bestball-pelimuodossa hätyytellen hetkittäin kärkimaita.Tämänvuotisessa SK Golf Challengessa Purhonen oli 16:s, Mikko Ilosen jälkeen toiseksi paras kotimainen pelaaja.

Tiesitk&#246, ett&#228,…Vihdiss&#228, on jo yli 5000 j&#228,sent&#228,

Kaukojäsenyys ei enää ole kirosana, kuten valitettavan pitkään oli tilanne. Pääkaupunkiseudun kupeessa olevat Vihti ja Hattula ovat viimeisten vuosien aikana markkinoineet aktiivisesti palveluitaan ja hilanneet jäsenmääriään ylöspäin. Vihdin ”lähijäsenyys” on ollut menestystuote. Elokuun ensimmäisellä puoliskolla kentällä ylitettiin 5000 jäsenen raja. Pelkästään muualla kiertäviä eivät Vihdin jäsenet ole. Kausi käynnistyi huhtikuun toinen päivä, kierroksia oli viimekaudella yli 30.000. -Meillä on ollut vilkasta, kolmen viikon jakson aikana käyttöaste oli käytänössä lähes 100 prosenttia, kertoo Janne Uotila. Heikosti ei mene Hattulassakaan, jäsenmäärä on edellisvuoden malliin yli 4000. -Vaihtuvuus on vuosittain noin 500-600 pelaajan luokkaa. Hattula kasvattaa uusia pelaajia muille kentille, tätä kautta on vaivatonta päästä alkuun. Varsin suurelle osalle satunnaispelaaminen ja huokea jäsenyys on pysyvä valinta, tietää Linna Golfin ja Hattulan toimitusjohtaja Petri Peltoniemi….Ruotsalaiset saavuttivat neljä voittoa viikonloppunaCarl Petterssonille aukeni voiton myötä vielä pieni mahdollisuus myös Ryder Cupiin &copy Getty ImagesLänsinaapurit tekivät taas oman, ja muille maille lähes mahdottoman ennätyksen. He saavuttivat voiton PGA Tourilla ( Carl Pettersson), ET:lla ( Peter Hanson), naisten Euroopan Tourilla ( Lotta Wahlin) sekä Challenge Tourilla ( Klas Eriksson). Erikssonille voitto CT:lla oli jo viides. Erikoiseksi sen tekee se, että ennen viimeistä kierrosta eroa kärkeen oli uskomattomasti 12 lyöntiä. Vain LPGA Tourin voitto jäi saavuttamatta, Annika Sörenstam töhri viikonlopuna mahdollisuutensa ja jäi reilusti kärkikymmenikön ulkopuolelle.. Aiemmin ruotsalaiset ovat voittaneet kolme kisaa saman viikonlopun aikana. Grattis vaan, ovat ne svedut melkoisia sankareita.

Hattula Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje