Suomalaisbrändi Takomo Golfin Sebastian Haapahovi: ”En edes koe, että kilpailemme isojen mailamerkkien kanssa” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomalaisbrändi Takomo Golfin Sebastian Haapahovi: ”En edes koe, että kilpailemme isojen mailamerkkien kanssa”

Sebastian Haapahovi on mies Takomo Golfin taustalla.

Takomo Golfin haasteet liittyvät tällä hetkellä komponenttien saatavuuteen.

Takomo Golfin taru sai alkunsa vuonna 2019. Turkulainen Sebastian Haapahovi ihmetteli, että mikä uusissa ja laadukkaissa mailoissa maksaa niin paljon. Alkoi tuotekehittely ja viime vuonna Takomo Golf tuli markkinoille kahdella eri rautamailamallillaan.

Nyt rautoja on saatavilla kolmea erilaista ja alkusyksyn aikana on tulossa kaksi mallia lisää. Näiden lisäksi wedgejä on neljää eri loftia.

Ehkäpä mielenkiintoisin uutuus on draiveri, jonka pitäisi olla markkinoilla vielä tämän vuoden puolella.

”Tavoitteena on, että ensi vuoden aikana meillä olisi kaikki bägin mailat. Draiveri on siis jo aika pitkällä ja sen jälkeen väyläpuut, hybridit ja driving ironit. Putteri on ainoa, josta meillä ei ole tuotekehittelyä aloitettu. Katsotaan nyt, tuleeko putteria vai ei”, kertoo Takomo Golfin perustaja Sebastian Haapahovi.

Tuotekehittelyn vieminen eteenpäin ja uusien mailojen lanseeraaminen kertoo siitä, että aivan vihkoon Takomon alku mailamarkkinoilla ei ole voinut mennä.

”Kaikki mallit, mitä olemme tähän mennessä saaneet ulos, ovat saaneet hyviä arvosteluja ja käyttäjät ovat kehuneet niitä. Meillä on joitain asiakkaita, jotka ovat tilanneet useamman setin samaa mailaa, koska pitää olla mökkisetti erikseen”, Haapahovi naurahtaa.

Uusi suomalaisbrändi golfmailabisneksessä luulisi olevan kaikkien huulilla heti alkusysäyksestä lähtien, mutta Takomo Golf ei tunnu suuressa määrin soittavan harrastajien hälytyskelloja. Luonnollinen selitys tälle on, että Turussa päämajaa pitävän yrityksen suuntana ovat olleet alusta saakka kansainväliset pelikentät.

”Kun ensimmäiset tuotteet tulivat markkinoille, niin mietimme, pitäisikö Suomeen ottaa jokin koe-erä. Nopeasti päädyimme kuitenkin siihen, että rakennamme kansainvälistä brändiä, emmekä ottaneet missään kohtaa Suomeen varastoa.”

”Pohjois-Amerikka on suurin markkina, joten keskitymme palvelemaan isointa asiakaskuntaa. Toki meillä on Suomessakin käyttäjiä. Täällä vain emme ole tehneet mitään markkinointia. Puskaradion kautta meistä on Suomessa kuultu.”

Takomo Golfin draiverin prototyyppi noudattelee merkin tuttua klassista linjaa.

Takomolla ei ole kivijalkamyymälää Suomessa tai missään muuallakaan. Tällä hetkellä mailoja ei ole golfkaupoissakaan. Yhden ketjun kanssa on keskustelut käynnissä voisiko Takomon välineitä olla heidän simulaattoreissaan. Mailojen tilaaminen tapahtuu Takomon verkkosivujen kautta. Suomessa on muutama paikka, jossa mailoja pääsee testaamaan (Espoo, Tampere, Seinäjoki). Aivan sikaa säkissä ei tarvitse ostaa, sillä setin tilatessaan voi testata rautaseiskaa ja mikäli se ei miellytä, niin mailat voi palauttaa.

Golfmailamarkkinoilla suuret ovat suuria. Lähes jokainen vähänkin enemmän golfia pelannut tietää Titleistin, Callawayn, Pingin ja muut mailasuuruudet. Takomon lähestymistapa alalle on erilainen kuin muilla asemansa jo vakiinnuttaneella merkillä.

”Isot brändit luottavat vahvasti jälleenmyyntiverkostoonsa, joka me on tiputettu kokonaan pois. Koska me myymme suoraan netistä kuluttajalle, niin pystymme hinnan kanssa kilpailemaan aika hyvin. Haluamme tehdä laadukkaita mailoja premiumkomponenteista ja näin olla samassa kategoriassa isojen merkkien kanssa, mutta meidän hintamme on merkittävästi pienempi”, Haapahovi selventää.

”Ihan suoraan sanottuna en edes koe, että kilpailemme isojen merkkien kanssa, koska meidän rautasettimme on puolet halvempi. Tällä hetkellä tässä on ehkä sellainen asetelma, että kilpailemme asiakkaasta, joka miettii käytetyn setin ostamista.”

”Toki meillä on isot kasvutavoitteet ja jossain kohti jonkinlaista asemointia tulee varmaan tapahtumaan”, Haapahovi arvelee.

Takomon raudat eivät kalpene ulkonäöltään tai tuntumaltaan isoille merkeille. Haasteet liittyvätkin tällä hetkellä muihin asioihin.

”Meidän suurin ongelmamme on komponenttien saatavuus. Isoin rajoittava tekijä on, että emme saa varsia tarpeeksi. Varsitoimituksilla on yli vuoden toimitusaika, kun tilataan tehtaalta isoja eriä. Se estää kasvua tällä hetkellä. Meillä pitää arvioida, kuinka paljon myymme mailoja yli vuoden päästä ja se on aika haastavaa.”

Kaiken mennessä suunnitelmien mukaan Takomo Golf tulee jäädäkseen mailamarkkinoille. Seuraavat vuodet näyttävät sen, millaiseksi toimijaksi Takomo alallaan muodostuu.

Lue seuraavaksi: Potentiaalinen huippumaila – testissä suomalaisen Takomo Golfin raudat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)