28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Oulun simulaattoritarjonta tuplaantuu kertaheitolla: Taustalla innovatiivinen hankintamalli

Asiakkaat pääsevät simulaattoreille koodilla, jonka saa varaamalla vuoron netin kautta.

Oulun Golfhalliin avataan lähiviikkoinen uusi viiden simulaattorin kokonaisuus.

Ruskon teollisuusalueella, Oulun itäreunalla pelataan golfia. Oikeammin siellä on pelattu golfia jo kymmenisen vuotta. Alkuun pelattiin muutamalla lyöntipaikalla ja lähipelialueella, mutta askel kerrallaan harjoitusalueita on tullut lisää viereisen tehdashallin puolelle, jossa pääosa tiloista nykyisin sijaitsee.

Tänä syksynä treenifasiliteetit nousevat kertarysäyksellä uudelle tasolle, kun käyttöön otetaan peräti viisi uutukaista TrackMan-simulaattoria.

”Koko ajan nousujohteista on ollut, ja tuo nyt on ensimmäinen golfin viihtymiskeskus. Näihin tämä homma on menossa”, sanoo Jaakko Urvanto, toinen Oulun Golfhallin yrittäjistä.

”Se vähenee, että yksittäinen ihminen tulee ilman valmennusta lyömään palloja verkkoon. Nyt halutaan dataa siihen ympärille, TrackMan on tuntihinnaltaan vähän kovempi, mutta siinä kun pari pelaajaa treenaa samalla aikaa, kustannus puolittuu. Se on paljon kehittävämpää myös”, hän jatkaa.

Vanhan hallin puolella treenataan yhä ahkerasti.

”Laitetta kannattaa hyödyntää vaikka siten, että ensin käydään prolla ja TrackManin avulla katsotaan, mihin lukuihin kannattaa kiinnittää huomiota. Näitä lukuja voi sitten itse treenatessa tarkkailla. Kaikkia numeroita ei kannata tai voikaan seurata”, Urvanto vinkkaa.

Paitsi harjoituskäytössä hyödynnetään TrackManeja myös golfsimulaattoreina. Tähän asti hallilla on ollut yksi vanhempi TrackMan 2, jossa ei ole simulaattoriominaisuutta, sekä kaksi simulaattorikäyttöön sopivaa laitetta Mevo+ ja TrackMan 4. Se ei ole ollut tarpeeksi, ja kyselyitä simulaattorin perään on tullut enenevässä määrin. Tilanne muuttuu, kun uusia TrackMan-simuja tulee kertaheitolla peräti viisi.

Simulaattorikoppien rakentaminen tyhjään halliin on ollut melkoinen rakennustyömaa, mutta vasarahommat Urvanto on jättnyt yrittäjäkollegansa Mikko Purontakasen kanssa suosiolla muille, sillä muutakin puuhaa riittää. Kaksikko pyörittää tiloissa myös pro shopia ja mailapajaa sekä fittauspalvelua. Edustettuna ovat lähes kaikki suuret merkit.

Jaakko Urvanto (vas.) ja Mikko Purontakanen ovat toimineet yrittäjinä Oulun Golfhallissa kymmenisen vuotta.

Ison rakennustyömaan lisäksi TrackmAnit ovat melkoinen kustannuserä – yksi laite maksaa melkein henkilöauton verran. Kustannuksissa on auttanut innovatiivinen hankintatapa, joka myös osoittaa, että ainakaan Oulun Golfhallissa seurarajat eivät paina tai ole este lajista nauttimiselle.

Simulaattoreista Urvanto ja Purontakanen hankkivat itse kaksi. Yksi on Virpiniemen Golfin, toinen Oulun Golfin ja kolmas Tilitoimisto Karppisen omaisuutta. Järjestely on hoidettu siten, että kun seurat harjoittelevat, ne saavat käyttää omia simulaattoreitaan. Muun ajan ne ovat vuokrakäytössä.

”Ajat varataan netistä ja sieltä saa koodin, jolla pääsee TrackManiin suoraan. Neljän hengen lyöntialue jää myös lukkojen taakse, ja siellä voi käydä treenaamassa ja lämmittelemässä ennen oman vuoron alkua”, Urvanto kertoo.

Oulun Golfhalli avattiin lokakuun alussa ja se on auki toukokuun loppuun. Hallikausi on tyypillisesti siis pidempi kuin pelikausi ulkona, ja oululaisgolfarit ovat tottuneet sisäharjoitteluun, jolla on kaupungissa jo pitkät perinteet. Golfin suosio on kasvanut kaupungissa pitkään ja harrastajia on yli viisi tuhatta. Kävijöistä tuskin tulee olemaan pulaa.

Fittaustilassa Purontakanen taikoo asiakkaille mailojen asetukset kuntoon. Nyt menossa on gripin vaihto.

”Lokakuu on vielä rauhallinen aika. Treeniryhmät alkavat pyöriä marraskuusta. Eri treeniryhmiä on yli 40. Tommi Linna OGK:sta vetää yli kymmentä ryhmää ja JP Savolammella Virpiniemestä on ainakin toinen mokoma. Teemme seurojen kanssa paljon yhteistyötä”, Purontakanen kertoo.

”Vuodenvaihteen jälkeen tulee selvä piikki, kun halliin alkaa tulla enemmän yksin treenaavia. Pyöritämme hommaa kahdestaan ja tarvittaessa on sitten kiireapuja jeesaamassa”, hän jatkaa.

Kesällä kaksikko pyörittää Sankivaarassa pro shop Santikkaa, jonka lisäksi heidän tuotteitaan on myynnissä useilla alueen muilla kentillä. Keväällä työllistää myös Oulun Golfmessut, jotka kaksikko on järjestänyt maalis–huhtikuun vaihteessa. Messut ovat suunnitteilla ensi kevääksikin, mutta sitä ennen Oulun Golfhallissa on luvassa kiireisiä kuukausia lyöntien läjähdellessä pressuun simulaattoreissa.

Lue seuraavaksi: Entiset huoltoasemayrittäjät löysivät uran sisähallibisneksestä ja välinekaupasta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje