Oskar villiintyi golfista pandemian aikana ja hakee nyt monen muun tavoin vauhtia kauteen Golfmessuilta - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Oskar villiintyi golfista pandemian aikana ja hakee nyt monen muun tavoin vauhtia kauteen Golfmessuilta

Golfmessujen range nousi heti ensimmäisenä päivänä suureen suosioon.

Helsingin Messukeskuksen hallit 4 ja 5 toimivat tänä viikonloppuna kotimaisen golfin näyttämönä.

Tuusulalainen Oskar Granberg oli saapunut Golfmessuille tekemään tarvittavia ostoksia ennen kauden alkamista. Edellisten Messukeskuksessa järjestettyjen Golfmessujen aikaan keväällä 2020 hän ei vielä golfannut, vaikka messutunnelmaa oli tuolloinkin aistimassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

“Näiden messujen selkein ero on, että tällä kertaa nämä ovat paljon kalliimmat”, Granberg nauraa ja viittaa uutuuttaan kiilteleviin golfkärryihin.

“Mutta siis hienot messut on tehty ja itse olin laittanut kalenteriin tämän ajankohdan jo hyvissä ajoin. Minulla on edelliseen kertaan katsottuna ehtinyt muodostua parempi käsitys golfista.”

Granberg innostui golfista monen muun tavoin koronapandemian aikana. Hienoisesta kavereiden painostuksesta johtuen hän päätyi kokeilemaan golfia ja sille tielle näyttää myös jääneen.

“Koko talvi on mennyt simulaattorissa ja nyt odotellaan kevään pelimatkaa Tsekkiin. Onhan sitä itsekin miettinyt monta kertaa, että mikä saa aamulla aikaisin lähtemään mustaan koppiin lyömään golfpalloa”, Granberg pohtii talviharjoitteluaan.

Lyhyen pohdinnan jälkeen Granberg löytää sen painavimman syyn, miksi on golfiin totaalisen hurahtanut.

“Ehdottomasti lajin sosiaalisuus ja yhteisöllisyys vetävät eniten puoleensa. Totta kai haluaa aina kehittyä pelaajana, mutta kavereiden kanssa yhdessä tekeminen on hienointa.”

Oskar Granberg hankki työpaikalleen puttimaton ja nyt kaikkien hänen työkavereidensa aamut alkavat muutamalla putilla. ”Vaikka he eivät golfaa, niin kaikilla pitää päästä ne putit tekemään”, Granberg hymyilee.

Granbergin lisäksi golfkansa on löytänyt Golfmessut heti ensimmäisenä päivänä. Silminnähden messuilla on ollut mukavasti porukkaa.

Perjantaina on käynyt kova kuhina muun muassa välinemerkkien teltoilla. Rangella pääsee testaamaan tämän vuoden uusimmat mailat. Kaikki suurimmat mailamerkit ovat paikalla, joten halukkaat voivat testailla mailoja täysin palkein.

Suomen menestynein golfari Mikko Ilonen oli kertomassa tunnelmiaan Golfmessujen päälavalla. Kilpauran päättymisen jälkeen lahtelainen on pelannut harvakseltaan. Edellisen kerran hän on koskenut mailoihin puoli vuotta sitten.

“Haluaisin päästä sellaiseen tilanteeseen, että pystyn vain pelailemaan golfia. Nyt näen kentällä ollessani lyöntejä, joita en pysty suorittamaan. Ehkä se pelkkä harrastamisvaihe tulee sitten ajan kanssa”, Ilonen mietti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Talvella Ilonen on viettänyt aikaansa toisen lempiharrastuksensa laskettelun parissa. Nuoruudessaan Ilonen laski Messilän rinteillä lukuisia tunteja ja on nyt saanut rinteille mukaan koko perheen.

“Tänä talvena onnistuin yhdessä isossa tavoitteessa, kun sain käännytettyä yhden lapsistani suksilta laudan päälle”, Ilonen heittää humoristisesti.

“No joo leikki sikseen. Arvostan tietysti paljon suksilla laskijoita ja itsekin olen vetänyt niillä paljon. Tällä hetkellä lauta tuntuu omalta jutulta, niin mennään sillä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje