17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nokia River Golf tutustuttaa kaupungin kaikki ykkösluokkalaiset golfiin talven aikana

Alhoniityn koulun ekaluokkalaiset saivat keskiviikkona golfohjausta liikuntatunnilla.

Seuran tuore opetus- ja valmennuskoordinaattori on ideoinut ohjaajaparinsa kanssa ”Riveriin” keväällä aloittavan Lasten Klubin.

Nokia River Golf on lähtenyt mukaan Nokian kaupungin vuonna 2013 käynnistämään Liik-Kiss -hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää peruskouluikäisten lasten ja nuorten liikkumista koulupäivän aikana sekä luoda tukirakenteita liikunnallisen elämäntavan muodostumiseen.

Paikallisten seurojen, kaupungin liikuntapalveluiden ja opetuspalveluiden koordinoiman Liikuntapolku-toimintamallin pilotointi käynnistyi lukuvuonna 2018−2019 ja ensimmäiset lajikokeilut olivat ohjelmassa viime keväänä. Tammikuussa kuvaan astuneen NRG:n tehtävänä on tutustuttaa talven aikana kaupungin koulujen kaikki ykkösluokkalaiset golfiin.

”Nokian kouluissa on yhteensä 25 ykkösluokkaa, joissa on noin 600 oppilasta. Tähän mennessä tutustumassa on käynyt seitsemän luokkaa, ja innostus on ollut valtaisaa sekä oppilailla että meillä ohjaajilla”, kertoo NRG:n opetus- ja valmennuskoordinaattori Veera Väkiparta.

Koulujen liikuntasaleissa käytävillä tutustumistunneilla pääpaino on tekemisessä. Tunti alkaa golfhipalla ja sen jälkeen lapset kiertävät pienemmissä ryhmissä Draivia kouluun! -ohjelmasta tutuilla rasteilla.

”Lapsilla on mieletön energia, ja on ihanaa nähdä miten he iloitsevat saadessaan pehmeän pallon ilmaan. Näillä sisäharjoitteluvarusteilla toiminta on täysin turvallista, ja hienosti on kaikki sujunut, vaikka joillakin kouluilla on käytössään aika pieni liikuntasali. Hyvin on silti mahduttu”, hän sanoo ja toteaa myös pyrkineensä kannustamaan opettajia ottamaan golfin osaksi liikuntatunteja.

Luokanopettajan koulutuksen saaneella Väkiparralla on ohjaajaparina seuran menestyneimpiin naispelaajiin kuuluva Emmi Jalkanen, jonka kipinää lasten kanssa touhuamiseen ensin mainittu ylistää.

Tulemme esittelemään Lasten Klubia tarkemmin hieman tuonnempana.

”Innostuneisuus tunnetusti tarttuu, ja me tietysti toivomme, että keväällä mahdollisimman moni ykkösluokkalainen alkaisi käydä oikealla golfkentällä. Muutamat ovat jo kertoneet toiveistaan aloittaa harrastuksen, ja eräs kertoi ylpeänä saaneensa aiemman tutustumiskäynnin yhteydessä tarkkuuskilpailun palkinnoksi seuran Euroopan mestarin Aleksi Myllymäen nimmarin. Siis ihan oikeaa fanitusta.”

Emmi Jalkanen (vas.) ja Veera Väkiparta yrittävät innostaa Nokian nuorimpia koululaisia golfin pariin.

NRG on pikapuoliin lanseeraamassa Väkiparran ja Jalkasen ideoimaa Lasten Klubia, joka sloganinsa mukaisesti tarjoaa iloa, intoa ja monipuolista liikkumista ympäri vuoden.

”Haluamme antaa aktiivisen alun kivalle liikuntaharrastukselle. Luvassa on eri ikäisten lasten harrastusryhmiä, leirejä ja tapahtumia. Kohderyhmänä on 3–10-vuotiaat, joille rakennamme polun vaikka kilpajunioriksi asti. Tulemme esittelemään Lasten Klubia tarkemmin hieman tuonnempana.”

Väkiparta muistuttaa, että vaikka talven kouluohjaus käsittää vain ykkösluokkalaiset, ovat varttuneemmatkin koululaiset aina tervetulleita tutustumaan lajin Riveriin, jonne lapset voivat tehdä esimerkiksi pyöräretken tai viettää leiripäivän.

”Järjestämme NRG:ssä 8. helmikuuta myös talvitapahtuman, joka on kaikille avoin tilaisuus. Kovasti toivomme paikalle perheitä, jotta saisimme golfkärpäsen pureman kertaheitolla koko poppooseen.”

Kasvatustieteiden maisteriksi keväällä 2021 valmistuva Veera Väkiparta aloitti marraskuussa Nokia River Golfin opetus- ja valmennuskoordinaattorina vastaten seuran opetus- ja valmennustoiminnan kehittämistyöstä vuoden 2020 loppuun saakka. Hän on NRG:n jäsenistölle entuudestaan tuttu toimittuaan seurassa seitsemän vuotta caddiemasterin tehtävissä.

”Saan ensi vuonna Jyväskylän yliopistosta erityisopettajan pätevyyden, mutta en usko, että tästä ihan heti olen lähdössä jonnekin muualle”, Väkiparta naurahtaa.

Jutussa muutettu 24.1. kello 9.22, Liik-Kiss -hankkeen aloitusvuosi sekä Liikuntapolku-toimintamallin pilotoinnin käynnistysajankohta. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje