25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

”Mä lähden soittamaan isälle, että voitin” – Nea Aarnikallion elämän ensimmäinen golfkilpailu toi jättipotin

Nea Aarnikallio pääsee ensi maaliskuussa pelaamaan Costa Navarinon upeille kentille. Kuva: Juha Hakulinen

Linna Golfissa pelattu BMW Ladies Golf oli Nevas Golfin pelaajalle unelmien täyttymys.

Harvoin näkee golfkilpailun jälkeen yhtä epäuskoista ja häkeltynyttä pelaajaa kuin lauantaina Linna Golfissa nähtiin. Elämänsä ensimmäiseen golfkilpailuun osallistunut Nea Aarnikallio oli nimittäin juuri voittanut BMW Ladies Golfin osakilpailun, ja sai palkinnoksi matkan Kreikan Costa Navarinoon.

Syksyllä 2018 golfin aloittanut Aarnikallio lähti Linna Golfiin kaverinsa Ellin houkuttelemana.

”Minua alkoi jännittämään tänne lähteminen, mutta Elli vähän painosti, että nyt mennään”, Aarnikallio nauroi palkintojenjaon jälkeen.

Ja lähteminen totta vieköön kannatti. 36 bogipistettä saanut Aarnikallio voitti kilpailun yhden pisteen erolla toista sijaa jakaneisiin pelaajiin, ja hän pääsee keväällä unelmien golfmatkalla yhteen Euroopan komeimmista golfkohteista, Costa Navarinoon.

”En ole kuullut paikasta mitään. Mutta nyt kun kuulin, minkälainen paikka se on, niin aika paljon rupesi taas jännittämään”, onnesta soikeana ollut voittaja totesi.

Sitä kautta mieli pysyi rauhallisena.

Vaikka moni asia Aarnikalliota lauantaina jännittikin, sitä ei tulostaululta näkynyt. Eikä hän sinne päivän aikana vilkuillutkaan, vaan hän luotti perisuomalaiseen tapaan toimia.

”Pelasin vain omaa peliäni, enkä katsonut tuloksia. Sitä kautta mieli pysyi rauhallisena”, hän kertoi voitokkaasta reseptistään.

Naisille suunnattu BMW Ladies Golf on hyvän mielen golfkiertue, jossa jokaisen osakilpailun paras saa kutsun finaalimatkalle Costa Navarinoon. Ja vaikka peli ei sujuisi ihan niin hyvin, että tie Kreikkaan asti veisi, on kilpailuissa mahdollista voittaa paljon muitakin hyviä palkintoja kentältä löytyvistä erikoiskilpailuista.

Tasoituksella 20,5 pelaava Aarnikallio oli käynyt kerran aiemmin pelaamassa Linna Golfissa. Se oli Nevas Golfin juniorileirimatka muutama vuosi sitten. Mutta nyt muistot Linna Golfista saivat uuden kohokohdan, kun hän nappasi ykköstilan tiukassa kilpailussa.

Mikä sitten oli uran ensimmäisen kilpailun – ja voiton – salaisuus?

”Draivit olivat pelin ehdoton vahvuus. Putit eivät sujuneet, mutta se ei näköjään haitannut.”

Puttien sujuvuus oli muillakin pelaajilla haasteena, sillä Linna Golfin täydelliset viheriöt yllättivät monet pelaajat nopeudellaan. Kenttä oli todella hyvässä kunnossa, voittajakin ylisti.

Ensi kerralla kannattaa osallistua sellaiseen kilpailuun, missä on hyviä palkintoja.

Voittoon päättynyt Hämeenlinnan-visiitti lisäsi Aarnikallion uskallusta osallistua kilpailuihin jatkossa useamminkin. Ja vaikka hän on pelannut aiemmin enemmän miesvoittoisissa peliporukoissa, naisille suunnattu BMW Ladies Golf oli hänelle todella mieluisa kokemus.

”Täällä sen huomasi, että oli kiva pelata naisten kesken.”

Lounaan ja palkintojenjaon jälkeen tehty haastattelu keskeytyi hetkeksi, kun kilpailun parhaan scratch-tuloksen, 80, pelannut Hanna Laine käveli Aarnikallion ohitse ja huikkasi:

”Ensi kerralla kannattaa osallistua sellaiseen kilpailuun, missä on hyviä palkintoja”, Laine letkautti ja sai paikallaolijat repeämään nauruun.

Kun mediavelvollisuudet ja kilpasiskojen runsaat onnittelut oltiin saatu hoidettua alta pois, Aarnikallio lähti suorittamaan vielä yhden tärkeän tehtävän.

” Mä lähden soittamaan isälle, että voitin.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje