28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Linna Golf teki isot maakaupat kaupungin kanssa aloittaakseen kymmenien loma-asuntojen rakentamisen

Linna Golfin viitos- ja kuutosväylän välimaastossa olevalle alueella nousee lähivuosina useita ympärivuotiseen asumiseen soveltuvia loma-asuntoja. Kuvassa kentän 12. väylä.

Kaupan myötä Linna Golfissa käynnistyy yli kymmenen miljoonan euron arvoinen kiinteistökehityshanke.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi alkuviikolla pitämässään kokouksessa kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen esityksen maa-alueiden myymisestä Linna Golf oy:lle.

Kaupunki myy noin 92 hehtaarin alueen Linna Golfille 1 550 000 eurolla. Myyntihinta on keskiarvo kahdesta asiantuntijoilla teetetystä uudesta maan arvoa määritelleestä hinta-arviosta.

Yleinen tahtotila kaupan syntymiseksi on ollut alusta alkaen hyvä, vääntöä on syntynyt lähinnä hinnasta. Viime syksynä päättäjille esitettiin puoli miljoonaa euroa pienempää myyntihintaa. Kenttäyhtiö oli neuvotellut kaupungin kanssa maakaupasta useasti puolen vuoden aikana. Kauppa ehdittiin myös palauttaa muutamaan otteeseen viranhaltijoiden valmisteluun.

Alue on vuokrattu 17 vuotta sitten kenttänsä avanneelle Linna Golfille vuoteen 2052 ylettyvällä vuokrasopimuksella.

Linna Golfin tavoitteena on rakentaa alueelle noin 40 asuntoa loma-asunnoiksi, mutta myös vakituiseen asumiseen. Kenttäyhtiön hallinnoiman maa-alueen sisällä on osayleiskaavaan merkitty matkailupalveluille osoitettu alue, jonka pinta-ala on vajaat kymmenen hehtaaria. Osayleiskaava mahdollistaa alueelle rakentamisen.

Kenttäyhtiö investoi uusiin asuntoihin 10–15 miljoonaa euroa. Linna Golf on parinkymmenen vuoden aikana käyttänyt 15 miljoonaa euroa golfkentän rakentamiseen ja hoitoon.

Kauppa rahoitetaan Linna Golfin omalla liiketoiminnalla ilman uutta lainaa tai lisävastiketta. Linna Golf ei ole asuntojen rakentaja, vaan kokonaisuuteen hankitaan yhteistyökumppani. Infran ja huoneistojen rakentamisen työllisyysvaikutus on viiden vuoden aikana arviolta 120–180 henkilötyövuotta.

Vanajanlinna Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo kertoi viime syksynä, että kysymys on kiinteistökehityshankkeesta, alueesta, joka on yhtä lähellä Tawast Golfia kuin Linna Golfia. Walkamo arveli, että monet Tawast Golfin ikääntyvistä osakkeenomistajista haluaisivat ostaa kentän vierestä asunnon itselleen, ja kiinnostus myös naapurikentän osaketta kohtaan nousisi.

”Tällä olisi vaikutus koko Hämeenlinnan seudun golfkenttien kiinnostavuuteen. Tiilaakso on merkittävässä roolissa kaupungin matkailun näkökulmasta”, Walkamo sanoi tuolloin.

Lisäksi kenttäyhtiölle myydään alue, jolla sijaitsee golfklubi ja majoitusrakennuksia, jotka on vuokrattu Vanajanlinna Golf Suitesille. Tämän alueen hinta on 76 000 euroa.

Yhtiö joutuu arviolta maksamaan rakennusoikeudesta kaupungille 350 000–400 000 euroa. Infrasta koituvat rakennuskulut ovat vähintään saman verran.

Linna Golf oy:n on tarkoitus maksaa koko kauppasumma takaisin vuoden 2026 heinäkuun loppuun mennessä.

Walkamo muistutti tiistaina, että alkuperäinen ajatus loma-asuntojen rakentamisesta viitos- ja kuutosväylän välimaastossa sijaitsevalle alueelle on lähtöisin kentän suunnittelijoiden Tim Lobbin ja Jeremy Slessorin ideasta parikymmenen vuoden takaa.

”He myös ovat luonnostelleet alueen”, hän sanoi.

Lähde: Hämeen Sanomat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    MP-33 says:

    Kuvassa on muuten väylä 12. Viitosen ja kuutosen välissä saa varautua myös pallojen keruuseen tontilta. Molempien väylien huukkiavaukset menevät aika syvällekin tuolle välialueelle. Parempaa ja turvallisempaa tilaa olisi ehkä ollut 7/8 väylien ja 4. välissä mutta kaipa suunnittelijat ovat asian paremmin nähneet. Saas nähdä miten tämä projekti etenee…edellisetkään vapaa-ajan asunnot eivät ihan kuin ”kuumille kiville” menneet. Mutta lycka till vaan.

    KL1 says:

    ’Kuvassa on muuten väylä 12.’ Juu, niinhän tuossa kuvatekstissä lukee.

    Itseäni kummastuttaa asuntojen rakentaminen vakituiseen asumiseen, koska ihan siinä lähellä ei ole minkäänlaisia palveluja. Toisaalta talvella on varmasti melko rauhallista 😀