Golfliitto muutti ohjeistustaan: isommat ryhmät ja lainakärryt sallitaan - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfliitto muutti ohjeistustaan: isommat ryhmät ja lainakärryt sallitaan

Neljän hengen lähtöryhmät eivät enää ole pannassa, jos ryhmän pelaajat ovat samasta perheestä tai he ovat säännöllisesti keskenään tekemisissä.

Toimialajärjestöt höllensivät peliohjeistusta monelta osin.

Golfin keskeiset toimialajärjestöt yhdessä ovat päivittäneet golfin pelaamiseen liittyvää ohjeistusta, kerrotaan tiedotteessa. Tärkeimmät muutokset ovat päätös sallia lainakärryjen käyttö ja kahta pelaajaa suuremmat peliryhmät.

Peliryhmissä voisi siis olla kolme tai neljä pelaajaa, jos pelaajat ovat samasta perheestä tai he ovat muuten toistensa kanssa säännöllisesti koronakriisinkin aikana tekemisissä olevia henkilöitä. Kenttien kuitenkin toivotaan noudattavan pelaajien toivetta sulkea lähtö vaikkapa vain kahdelle henkilölle, jos pelaajat sellaisen toiveen varauksen yhteydessä esittävät.

Lainakärryjen ja golfautojen panna poistetaan, kunhan kärryjen ja autojen desinfioinnista huolehditaan.

Kahden metrin sosiaalinen etäisyys kaikessa kanssakäymisessä on edelleen tärkeää. Pelaajien myös toivotaan tulevan kentälle juuri ennen lähtöaikaa ja heidän myös toivotaan poistuvan kentältä pikaisesti kierroksen jälkeen. Oleskelu kenttäalueella ja kaikenlainen ”parveilu” tulisi pitää minimissä.

Tiedotteessa kerrotaan, että pelaajat ja kentät ovat toimineet pääasiassa erittäin vastuullisesti.

Päivitetyissä suosituksissa korostetaan paikallisia olosuhteita ja niiden tuntemusta. Käytännössä peluuttamisen tapoihin, sääntöihin ja rajauksiin liittyvä harkinta siirretään entistä enemmän kenttien tasolle. Samalla painotetaan, että toiminnan on edelleen perustuttava vastuullisuuteen sekä viranomaisten linjauksiin, määräyksiin ja ohjeistuksiin.

Toimialajärjestöt myös kertovat seuraavansa tilannetta ja ohjeiden noudattamista tarkasti. Tarvittaessa ohjeistusta tullaan päivittämään ja suosituksia tiukentamaan. Silloinkin tärkeässä roolissa tulee olemaan viranomaisten ohjeistus.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

 • Cobra 460 says:

  Typerä päätös, onko Tapiolasta tai Peuramaalta tullut painetta? Typerä, vaikka unohdettaisiin osittain koronauhka. Nyt pelit on sujuneet 2-hengen porukoissa kolmeen tuntiin ja alle. Jatkossakin lähiviikkoina suuri osa oletettavasti haluaa koronan takia pelata 2-hengen porukoissa. Nyt sinne tulee sitten väliin ne joka kentältä tutut toistensa kanssa seurustelevat ja tuntevat 4-hengen kaveriporukat. Jotka pitävät pisin draivi kisat ja pallonetsintä jumpat kaikilla mahdollisilla väylillä sekä tähtäilevät loputtomiin niitä elämää tärkeämpiä 20sentin ja 20 eurosentin skiniputtejaan. Takana 2-hengen porukoita sitten tasaisin välein peräkkäin kädet lanteilla. Pelimiehethän ei ohituksia tarjoile, eikä myönnä. Ainakaan yhtä ohitusta enempää, naisille ei tietenkään edes sitä. Kierrosajat palaavat sitten taas sinne 4.5 tuntiin. Josta nyt kolmasosa odottelua. Caddiemastereillekin tulee hommia kun 2-hengen porukat sulkevat lähtöjään puhelimitse, se ei taida netin kautta onnistua. Olisiko pitänyt odottaa vielä muutama viikko ja purkaa sitten tilanteen salliessa kaikki rajoitukset?

 • Jani2 says:

  Säätämiseksi menee, parempi olisi jos kaikki pelaisivat 2 hengen ryhmissä, toivotaan että suurin osa kentistä ei lähden tähän.

 • Jiiär says:

  Kyllä yhden hengen ryhmissä menisi vieläkin nopeammin.

 • uolevi1947 says:

  Kun on 4 hengen ryhmiä, niin pelaajia sopii paljon enemmän. 8 pelaajaa enempi tunnissa lähtijöitä. 10 tunnissa tekee 80 pelaajaa.

 • KL1 says:

  Cobran ja Janin kanssa samoilla linjoilla. Vihoviimeinen mitä tähän haluttiin ovat ne neljän hengen hitaat ryhmät, jotka eivät kaiken lisäksi päästä ohittamaan kuin vasta kääntöpaikalla. Pelaajiakaan ei kentälle sovi juurikaan enempää, koska kierrokset hidastuvat ja lähtöjä on vähemmän per tunti. Ja kuka määrittelee tuon ’muuten toistensa kanssa säännöllisesti tekemisissä’ ? Riittääkö, että käy kaupassa pari kertaa viikossa ja lähtee kauppiaan ja parin kassan kanssa pelaamaan? Tätä klausuulia tullaan venyttämään ja vahvasti, ikävä kyllä.

 • raiast says:

  ”Samasta perheestä tai he ovat muuten toistensa kanssa säännöllisesti koronakriisinkin aikana tekemisissä olevia” ymmärrän kyllä tuon saman perheen, mutta säännöllisesti tuskin kukaan on tekemisissä toistensa kanssa, tai sitten ei noudateta ohjeita. Tällä saadaan normaali käytäntö palaamaan, mutta ilmeisesti golf on elämääkin suurempi asia. Muutama viikko vielä maltilla ja sitten?

 • uolevi1947 says:

  Kun katselee viikonloppuvarauksia, niin kyllä kaivattaisiin näitä lisälähtöaikoja. Erohan on valtava kahden ja neljän ryhmien välillä. Pelin nopeutumisella ei ole mitään virkaa, ei ne lisää peliaikoja.

 • aguila says:

  Riskiryhmäläiset pelaavat mieluimmin kaksistaan jatkossakin. Jos summittaisia 4 hengen lähtöjä tulee paljon, nykyiset 7 minuutin lähtövälit täytyy pidentää kaikille 10 minuuttiin. Tämä merkitsee päivään vähemmän lähtöjä ja 2 hengen porukoille tyhjäkäyntiä ja turhautumista.

 • ptv10 says:

  Tyhmää spekulointia, on aika erikoista jos 4. hengen ryhmä ei mahdu samalle väylälle/greenille ettei olkapäät hiero pelikaverin nenää. Eiköhän golf ole laji jossa kohtalainen turvaväli säilyy jo aivan itsestään, jos ei nyt ole kyseessä vastarakastuneet, sukupuoleen katsomatta. Kyseessä ei tietääkseni ole myöskään kontakti-laji ainakaan yleisesti ottaen. Joten jos asian suhteen ongelmia, voi toki jäädä kotiin puttailemaan.