Golf kasvaa maailmalla rajusti – Harrastajia nyt enemmän kuin koskaan - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf kasvaa maailmalla rajusti – Harrastajia nyt enemmän kuin koskaan

Golfin harrastajia on maailmanlaajuisesti jo lähes 67 miljoonaa. Kuva: 123rtf

Kasvu on ollut nopeinta Euroopassa, jonne on saatu viidessä vuodessa vajaat kolme miljoonaa uutta golfaria.  

R&A:n teettämän tuoreen tilastoraportin luvut osoittavat, että maailmassa on tällä hetkellä ennätykselliset 66,6 miljoonaa golfin harrastajaa. Edellinen ennätys oli tasan viisi miljoonaa pienempi, ja peräisin vuodelta 2012. Poikkeuksellinen kasvu perustuu lajin koronapandemian aikana kokemaan ennennäkemättömään buumiin.

Luvussa on huomioitu myös ne harrastajat, jotka eivät ole golfseurojen jäseniä sekä sellaiset harjoitusalueiden käyttäjät, joiden asuinseudulla kenttiä on rajallisesti tai ei ollenkaan.

Hiljattain julkaistussa 2021 European Golf Participation -raportissa todettiin, että Euroopassa on 10,6 miljoonaa täysimittaisilla kentillä pelaavaa lajin harrastajaa. Kasvu on huomattava, sillä vastaavassa vuoden 2016 raportissa lukema oli 7,9 miljoonaa.

”Golf nauttii tällä hetkellä todellisesta suosion kasvusta, mikä on ollut nopeaa etenkin kahden edellisen vuoden aikana. Meidän on kuitenkin ponnisteltava ja tehtävä yhteistyötä, jotta saamme pidettyä kaikki uudet ja takaisin golfkentille palanneet harrastajat pysymään lajin parissa”, sanoi R&A:n kehitysjohtaja Phil Anderton.

Hänen mukaansa tavoite voi toteutua tarjoamalla harrastajille erilaisia houkuttelevia vaihtoehtoja, jotka kannustavat heitä pelaamaan säännöllisemmin ja nauttimaan golfin monista terveys- ja hyvinvointivaikutuksista.

Maailmanlaajuiset harrastajamäärät on koottu kansallisten lajiliittojen vuotuisten raporttien sekä asiantuntija-arvioiden perusteella. Suurinta kasvu on lukumääräisesti ollut Aasiassa (20,9 -> 23,3 miljoonaa).

Euroopan 10,6 miljoonasta harrastajasta lähes puolet eli 5,7 miljoonaa golfaria asuvat Isossa-Britanniassa tai Irlannissa, jossa kerrotaan olevan nyt yli kaksi miljoonaa harrastajaa enemmän kuin vuonna 2016. Pohjois-Amerikassa kasvu (29,9 -> 30,6 miljoonaa) on ollut maltillisempaa.

Tutkimusluvut osoittavat R&A:n mukaan, että kasvu käynnistyi jo ennen pandemiaa ja kiihtyi sen aikana. Tämä selittyy sillä, että golfarit pystyvät pitämään ulkoilmaympäristössä turvalliset etäisyydet toisiinsa, ja edistävät pelatessaan fyysistä ja psyykkistä hyvinvointiaan.

The Post Covid Opportunity ja Bayfirth-raportit selvittivät golfareiden kokemuksia pandemian aikana sekä tiedustelivat heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan. Uusista pelaajista 98 prosenttia ilmoitti nauttivansa golfin pelaamisesta ja 95 prosenttia arveli pelaavansa golfia useita vuosia.

Tutkimus hahmotteli myös ajatuksia, joiden avulla seurat saavat pidettyä uudet harrastajat lajin parissa. Näitä olivat muun muassa itsensä tervetulleeksi kokeminen, ystävällinen ja rento ilmapiiri, kykyihin ja kokemuksiin perustuvat osallistumismahdollisuudet (vapaaehtoiset järjestö- ja toimikuntatehtävät), hyvä asiakaspalvelu, tehokas varausjärjestelmä sekä harrastaminen rohkaisevassa ympäristössä.

R&A kertoi perustaneensa Isoon-Britanniaan Covid-19-tukirahaston auttaakseen golfia selviytymään yli pandemian. Seitsemän miljoonan punnan rahoituspaketti on suunnattu Ison-Britannian ja Irlannin kansallisille liitoille ja muille lajiorganisaatioille.

R&A aikoo jatkaa tuen jakamista kansallisille liitoille myös tänä vuonna edistääkseen golfin markkinointia ja houkutellakseen yhä enemmän uusia harrastajia lajin pariin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje