Golf nousemassa mukaan perinteiseen Kortteliiigaan Lahdessa - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf nousemassa mukaan perinteiseen Kortteliiigaan Lahdessa

”Aloittelevia uusia pelaajia saamme varmasti mukaan”, sanoo Lahden Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen.

Lahdella on pitkät perinteet golfkaupunkina. Etelä-Suomen Sanomat pitää maakunnan ykköslehtenä omasta puolestaan huolta golfurheilun ja -liikunnan esilläolosta mediassa. Mikko Ilosen edesottamuksia muun muassa seurataan tarkasti, minkä lisäksi lehti on viime vuosina antanut runsaasti palstatilaa Vierumäki Finnish Challengelle.

Kuluvan viikon torstaina lehdestä saattoi lukea lähes puolen sivun mittaisen jutun Lahden Kortteliliigan ja Lahden Golfin välisistä tunnusteluista. Tavoitteena on lisätä golf mukaan lähes 50 vuotta toimineen ja yli 4000 jäsenen Kortteliliigan ohjelmaan.

Lajikirjo merkittäväksi liikuttajaksi kasvaneessa Kortteliliigassa on jo nyt riemastuttavan laaja. Jalkapallon, salibandyn ja kaukalopallon kaltaisten suosittujen joukkuelajien lisäksi paletista löytyvät esimerkiksi biljardi, curling, mölkky, petanque ja kyykkä.

”Kysyntää golfille on ollut”, sanoo liigasarjoja toiminnanjohtajana pyörittävä Jake Ropponen ESS:n lehtijutussa.

Keskustelukumppani toisella puolella pöytää on ollut Lahden Golfin toiminnanjohtaja Tommi Nikunen. Lahden Golfin 9-reikäinen Kisälli-kenttä sopisi tarkoitukseen hyvin.

”Tämä on yksi tapa auttaa lahtelaisia ymmärtämään, että golf on joka miehen harrastus”, ESS siteeraa Nikusta.

Kisälli-kentälle pääsee pelaamaan ilman golfseuran jäsenyyttä. Riittää, jos on suorittanut green cardin tai jos ryhmässä on yksi kokenut pelaaja. Nikusen mukaan kortteliliigalaisille olisi yhteistyötä käynnistettäessä tarkoitus järjestää myös erikseen perehdytystä lajiin.

Tähtäimessä oma ”Ryder Cup”

Liikkeelle ollaan lähtemässä jo ensi kesäksi kaavaillulla kortteliliigalaisten kesken käytävällä pistobogey-kilpailulla. Tavoitteena on kuitenkin myöhemmin edetä kohti Kortteliliigan henkeen paremmin soveltuvia joukkuekilpailuja.

”Olen puhunut leikillisesti meidän omasta Ryder Cupista”, Ropponen sanoo lehdessä.

Nikunen komppaa Kortteliliigan ajatusta sarjamuotoisesta reikäpelistä, kunhan formaatti on riittävän yksinkertainen. Se olisi tärkeää, jos ja kun tarkoituksena on hankkia golfille uusia harrastajia.

Ropponen uskoo golf-kortin vetävän. Hänen mukaansa kaveri- ja työporukoista on muissakin lajeissa löytynyt uusia uteliaita kokeilijoita harrastuksen jo löytäneiden vanavedessä.

Lahtelaisten hanke on tervetullut muistutus siitä, että myös golfin kaltainen yksilölaji voi olla jopa parhaimmillaan joukkuelajina. Elämyksiä päästään jakamaan tavalla, joka korostaa lajin sosiaalista puolta ja luonnetta.

Joukkuekilpailuilla paljon annettavaa

Suomalaisessa golfkulttuurissa joukkueiden kesken käytäville kilpailuille olisi enemmänkin tilaa. Menestystarinoita on runsaasti Risto Niemisen alulle panemasta Veikkaus Golf Openista (nykyinen US Open) lähtien. Uudenmaan golfsenioreilla on jo pitkään ollut oma reikäpelisarjansa, ja junioritkin ovat päässeet kiinni joukkuegolfiin eri puolilla Suomea. Mutta kuinka moni on kuullut esimerkiksi TUL:n Duunigolfista?

Ruotsissa alueitten reikäpelisarjat ovat vakiintuneet tärkeäksi osaksi seurakulttuuria ja Yhdysvalloissa sikäläisen PGA:n tukemat junioriliigat ovat osoittautuneet toimivaksi välineeksi uusien harrastajien rekrytoinnissa ja perheiden sitouttamisessa. Lahtelaiset tuntuvat olevan oikealla tiellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)