13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf Digest rankkasi parhaat golfkentät kaikissa maailman maissa

Pärnu Bay on Golf Digestin listalla Viron ykköskenttä. Kuva Lassi Pekka Tilander

Golf Digestin maakohtaiset kenttärankingit auttavat huippukentille himoitsevaa golfmatkan suunnittelussa.

Maailman suurin golflehti Golf Digest on laittanut vuodenvaihteen ympärillä perinteiseen tapaan golfkenttiä järjestykseen erilaisin tavoin. Suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista on vastikään julkaistu lista, jossa on lueteltu parhaat kentät 206 eri maassa. Samalla lehti on arvioinut kunkin maan golfkenttien kokonaismäärän.

Listalle ei ole otettu mukaan Yhdysvaltoja, jossa on karkeasti ottaen noin puolet maailman golfkentistä. Sen sijaan lehti on tehnyt erillisen, Yhdysvaltain sata parasta kenttää listaavan rankingin.

Suomen seitsemän parhaan kentän lista poikkeaa selvästi viime marraskuussa julkaistusta Golflehden kenttärankingista erilaisten arviointikriteerien vuoksi. Golflehden Kenttäranking perustui golfarin kokemaan kokonaiselämykseen, jossa esimerkiksi viihtyisyydellä ja oheispalveluilla oli merkittävä rooli, kun taas Digestin rankingissa on keskitytty perinteisten kenttärankingin mukaisesti arvioimaan itse kenttää, sen layoutia, reititystä ja pelattavuutta.

Suomen lista perustuu Ruotsin Golf Digestin toissa syksynä tekemään Pohjoismaiden parhaiden golfkenttien listaan. Yli sadan pohjoismaisen asiantuntijan muodostamassa paneelissa oli mukana myös Golflehden toimituksen jäseniä sekä muita asiantuntijoita Suomesta.

Lue lisää: Golf Digestin kenttäranking – parhaat golfkentät 206 eri maassa

Listalla tähtisymbolilla varustetut kentät kuuluvat myös Golf Digestin maailman (pl. Yhdysvallat) sadan parhaan golfkentän listalle, joka julkaistaan 7. helmikuuta ilmestyvässä Golflehden ykkösnumerossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • MarX says:

    Taitaa olla makuasia sanoi koirakin kun m…..n nuoli..

    Joku tykkää äidistä ja joku taas ei.. mutta mukavaahan se varmaan on arvioijana kiertää pelaamassa kaikenmaailman kentillä hyvän huolenpidon alaisena.. Meneehän se työaika niinkin..

    Taitaa olla taas lottokone ollu ahkerassa käytössä..