Baarimestari Hannu Tarmio on kuollut - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Baarimestari Hannu Tarmio on kuollut

Hannu Tarmio menehtyi keskiviikkona vaikeaan sairauteen. Kuva: Juha Taskinen

Kustannusosakeyhtiö WSOY:n entinen pääjohtaja ja Golflehteä vuosina 1987–2011 tuottaneen Viestintä Tarmio Oy:n perustaja Hannu Tarmio on kuollut. Hän menehtyi keskiviikkona pitkäaikaisen sairauden päätteeksi. Tarmio oli kuollessaan 83-vuotias.

Tarmio aloitti uransa WSOY:ssä 1956 oikolukijana. Työskenneltyään kustannustoimittajana, oppikirjaosaston päällikkönä sekä oppi- ja tietokirjaosaston johtajana Tarmio siirtyi vuonna 1969 yhtiön pääjohtajaksi.

Siirryttyään eläkkeelle WSOY:n palveluksesta 1987 Tarmio alkoi tuottaa perheyrityksensä päätuotteena Suomen Golflehteä. Hän kirjoitti ja toimitti urallaan myös lukuisia kirjoja. Golfia käsittelevistä tunnetuimpia olivat Rakkaudesta golfiin, samppanjaa ja kyyneleitä sekä neliosainen suurteos Suuri Golfkirja. Lisäksi Viestintä Tarmio käänsi ja kustansi brittikirjailija P. G. Wodehousen Vanhin jäsen -sarjan golftuotantoa.

Suomalaisen golfmedian kehityksessä Hannu Tarmiolla oli kiistatta merkittävä rooli. Tarmion työtä Golflehdessä jatkoivat hänen poikansa Pekka, Janne ja Timo. Rakas harrastus kirvoitti Golflehteen suosittuja pakinoita nimimerkillä ”Baarimestari”.

Lue nykyisen Golflehden toimituspäällikön ja Hannu Tarmion oppipojan, Jere Jaakkolan, omakohtainen blogi ja muistokirjoitus.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)