27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Antti Ahokas voitti Challenge Tourin kilpailun Buenos Airesissa

Menestystä Argentiinasta? Antti Ahokkaan avauskierros oli varsin hyvä, 67 lyöntiä © Getty Images

<a href=Antti Ahokas ja pusu voittopokaalille! &copy Getty Images">Antti Ahokkaasta tuli ensimmäinen suomalaispelaaja joka on voittanut Challenge Tourin kilpailun Euroopan ulkopuolella. Lappeenrannan vasuri piti Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa Hurlingham Golf Clubilla lauantaina saavuttamansa johdon, ja kukisti toiseksi tulleen isäntämaan Martin Monguzzin kolmella lyönnillä. Ahokkaan ( 67-66-66-71) yhteistulokseksi kertyi 270, kymmenen alle, hän kuittaa voitostaan 21.149 euroa. 103 Abierto VISA de la Republica presentado por Peugeot niminen kilpailu on Challenge Tourin ja paikallisen Etelä-Amerikan Tourin yhteinen ja CT:n pienimpiä palkintosummaltaan.Voiton arvoa nostaa kuitenkin melkoisesti se, että se on saavutettu ”vieraissa olosuhteissa”, vieläpä ennen kotimaisen kauden alkua. Ahokas johti kisaa parhaimmillaan sunnuntaina jo viiden lyönnin erolla, Monguzzi tuli birdieputkellaan jo kahden lyönnin päähän, kunnes Ahokkaan eagle par-viitosella katkaisi argentiinalaisen voitonhaaveet. Ykköstila oli syksyllä 2006 alkaneen ammattilaisuran ensimmäinen. Ahokas voitti ET:n toisen karsintavaiheen kilpailun Espanjassa marraskuussa 2006, viimevuonna hän oli kolmasti (yhdeksäs, kuudes ja neljäs) kymmenen joukossa Challenge Tourilla, rahalistalla 60:s. Kauan odotettu voitto! Eikä suomalainen peittele tunteitaan.  &copy Getty ImagesAlkaneella kaudella hän oli ennen voittoaan Johannesburgissa 100:s ET:n kisassa sekä 113:s edellisviikon CT:n kilpailussa Cordobassa, joten ennusmerkkejä voitolle ei ollut havaittavissa. Buenos Airesin ykköstila nostaa Ahokkaan rahalistalla viiden ensimmäisen joukkoon. Viimevuonna rahalistan kymmenes ansaitsi 84.000 euroa, 20:s noin 56.000. Euroopan Tour on Ahokkaan kuten muidenkin kolmen Challenge Touria kiertävän tähtäimessä. Mikko Korhonen oli viikonlopun kilpailussa 47:s, Toni Karjalainen ja Roope Kakko karsiutuivat. Nelikko jatkaa pelejään jo tulevana torstaina Colombiassa käynnistyvässä kilpailussa. Suomalaista CT:lla ovat voittaneet Anssi Kankkonen kolmasti, Kalle Väinölä ja Toni Karjalainen molemmat kahdesti, Roope Kakko sekä Mika Piltz juhlivat Espoon kisan voittoa, joten Ahokkaan ykköstila on suomalaisille kymmenes.

Englanti ylivoimainen Alicantessa, Ruuttila ja Wikstr&#246,m 17:sia

<a href=Antti Ahokas on hyvin lähellä uran avausvoittoa. &copy Getty Images">Ensimmäistä kertaa pelattu LET:n maiden välinen parikilpailu päättyi sunnuntaina Alicanten kupeessa La Sella Golf Resortilla odotetusti Englannin Trish Johnsonin ja Rebecca Hudsoninjuhliin. Parivaljakko pelasi neljä kierrrosta yhteistulokseen 18 alle kukistaen Belgian sekä Saksan parivaljakot viidellä lyönnillä. Pelimuotona vuorottelivat best-ball, sekä sovellettu greensome. Johnson ja Hudson kuittasivat 35.000 euroa kumpikin, summa on 5000 euroa suurempi kuin ”tavallisen” 200.000 euron kisan voittaminen Tourilla. Ursula Wikströmillä ja Kaisa Ruuttilalla ei ollut avauskierroksen jälkeen näköyhtetyttä johtavaviin ryhmiin. Yhteistulos +4 oli peräti 22 lyöntiä heikompi kuin Englannilla, sijaluku 17:s 20 maan joukossa.Sijoitusta voidaan luonnehtia vain välttäväksi, ero kärkiryhmiin oli pelimuodot huomioiden todella suuri. Rahaa molemmat suomalaiset kuittasivat 2500 euroa, tätä ei kuitenkaan lasketa virallisille rahalistoille. ET:n kaksi ensimmäistä henkilökohtaista kisaa pelattiin alkutalvesta Australiasa. Voitot menivät Karrie Webbille sekä Lisa Hallille. Kolmas kisa, Espanjan avoimet käynnistyy 17. huhtikuuta Castellonissa.

CT & LET: Antti Ahokas johtaa kolmella ennen viimeist&#228, kierrosta, suomalaisnaiset paransivat sijan

<a href=Antti Ahokas on hyvin lähellä uran avausvoittoa. &copy Getty Images">Lappeenrannan 23-vuotiaalle vasurille Antti Ahokkaalle on kotimaassa kasattu melkoisia odotuksia ammattilaisuran suhteen. Ahokkaan taidot tiedetään, potentiaalia ja osaamista on vaikka mihin. Toistaiseksi ammattilaisura ei ole suuria ilon hetkiä tarjonnut, mutta nyt sellaiseen on suuri mahdollisuus. Ahokas pelasi Abierto VISA –kilpailun kolmantena päivänä hienosti 66 (-4) ja siirtyi kolmen lyönnin johtoon ennen päätöspäivää. Ahokkaan korttii kirjattiin kakkosreiällä tulleen bogin jälkeen 3 birkkua ja mahtava eagle väylällä 12, 500 metrisellä par-viitosella. Kisaa kahden päivän jälkeen johtanut Irlannin Stephen Brown sortui 73 lyönnin kierrokseen (+3) ja putosi kolmanneksi tulokseen 7 alle parin. Välissä kakkosena on vielä isäntämaan Martin Monguzzi tuloksessa –8. Mikko Korhonen jatkoi tasaista peliä (69-74-70, +3) ja on sijalla 47. SM

Suomalaisnaiset paransivat sijan, Ahokas kolmantena

Rebecca Hudson on mukana viemässä Englantia voittoon Alicantessa. &copy Getty ImagesEspanjan Alicantessa pelattava Naisten Eurooppa Tourin osakilpailu, VCI European Ladies Golf Cup näyttää päättyvän englantilaisjuhliin. Tätä parikilpailua alusta saakka johtaneet Englannin Trish Johnson ja Rebecca Hudson onnistuivat lauantaina erinomaisesti pelaten La Sella Golf Resortin kentän 65 (-7) lyönnillä ja repivät eron toisena olevaan Belgiaan jo viiteen lyöntiin. Brittien kolmen kierroksen yhteistulos 199 alittaa kentän parin peräti 17 lyönnillä. Belgian Ellen Smets ja Lara Tadiotto (204, -12) voivat rauhassa varmistella kakkospaikkaansa sillä, kolmantena oleva Saksa on jäänyt heistä jo kuuden lyönnin päähän. Kilpailun suomalaiskaksikko, Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila, esitti lauantaina kilpailun parasta peliään kiertäen kentän 71 (-1) lyönnillä. Suomalaisten sijoitus ennen päätöskierrosta on jaettu 15. Kymmenenteen sijaan on matkaa kaksi lyöntiä. Joukkueita tässä ensimmäistä kertaa kiertueen ohjelmassa olevassa parikilpailus-sa on kaikkiaan 20 ja palkintorahaa on joukkueille jaossa yhteensä 275 000 euroa. Lauantaina pelimuotona oli nelipallo, jossa joukkueen väyläkohtaiseksi tulokseksi kirjattiin kultakin väylältä paremmin onnistuneen pelaajan tulos. ”Parasta peliämme täällä tähän asti. Molemmilla peli oli paljon tasaisempaa kuin aiempina päivinä. Onnistuimme luomaan tänään useita birdie –paikkoja, mutta putit eivät vaan pudonneet toivotulla tavalla”, kertasi Wikström. Suomalaisten lauantain tuloskorttiin merkittiin 15 parin lisäksi yksi bogey (+1) ja kaksi birdietä (-1), jotka syntyivät ensimmäiselle ja viimeiselle väylälle. ”Täytyy toivoa huomiseksi vähän tyynempää keliä, sillä tänään tuuli haittasi peliä ajoittain aikalailla”. Sunnuntain päätöskierroksen pelimuoto on perjantain tapaan muunneltu greensome. ”Siinä molemmat lyövät avauslyönnit ja sitten palloja vaihdetaan ennen seuraavia lyöntejä. Par-nelosilla kerran ja par-vitosilla kahdesti”, täsmensi Wikström.

Ahokas kolmantena Buenos Airesissa kahden kierroksen j&#228,lkeen

<a href=Antti Ahokas on päässyt oivaan vireeseen Argentiinassa. &copy Getty Images"> Antti Ahokkaan mainio vire Argentiinassa jatkui toisellakin kierroksella, kun Ahokas pelasi tuloksen 66 (-4). Yhteistuloksellaan -7 Ahokas on kolmantena, kolme lyöntiä johtavaa Irlannin Stephen Brownia perässä. Toisena on isäntämaan Martin Monguzzi. Mikko Korhonen pääsi jatkoon kierroksin 69-74 (+3) viimeisenä pelaajana. Toni Karjalaisen kohtaloksi tuli karsiutua ensimmäisenä tuloksellaan 73-71 (+4). Kilpailu on osa Challenge Touria vaikka suurin osa pelaajista tuleekin paikalliselta kiertueelta. Naisten Eurooppa Tourin parikilpailussa Alicantessa Espanjassa suomalaispari Kaisa Ruuttila – Ursula Wikström jatkaa sijalla 16 pelattuaan toisen kierroksen tulokseen +2. Yhteistulos heillä on +3 ja matkaa kärkeen, Englannin pariin Trish Johnson – Rebecca Hudson on 13 lyöntiä. Toinen ja neljäs kierros pelataan aavistuksen omituisella ”Valencia Cup” -pelimuodolla, joka on eräänlainen muunnos greensomesta, siitä lisää alemmassa kappaleessa. SM

Wikstr&#246,mill&#228, ja Ruuttilalla vaisu avaus Espanjassa, Antti Ahokas vireess&#228, Buenos Airesissa

Naisten Euroopan Tourille synnytettiin alkavalle kaudelle Espanjaan parikilpailu, VCI European Ladies Golf Cup. 20 maata on mukana, kahtena päivänä pelataan best-ball, kahtena tavanomaisesta poikkeava greensome, jossa par-nelosilla ja par-viitosilla parivaljakko valitsee paremman pallon vasta kaksi lyöntiä vuorotellen lyötyään. Molemmat siis lyövät avauslyönnin ja lyövät sitten toistensa palloja. Par-kolmosilla molemmat lyövät avauksen ja toisesta lyönnistä eteenpäin jatketaan vuorotellen valittua palloa. Monimutkaisen oloista, mutta varmasti hauskaa pelimuodon osalta. Ajankohta vaan on kovin haasteellinen, samanaikaisesti kun pelataan ensimmäinen major-kisa Kaliforniassa. Alicanteen ei supertähtiä saatu, Englannin parivaljakko Trish Johnson- Rebecca Hudson oli ykkössuosikki ennen kisaa, bestballin tulos 64 veikin heidät kärkeen. Suomea edustavat Ursula Wikström sekä Kaisa Ruuttila. Avauspäivän tulos 73, yksi yli on bestballissa erittäin vaatimattoman tuntuinen, sijaluku on jaettu16:s, samassa tuloksessa ovat naapurit Ruotsi ja Venäjä. Kirivaihde toivottavasti löytyy jo perjantaina. Wikströmille kisa on kauden kolmas, hän pelasi Australiassa jossa väläytti johtamalla avauspäivän jälkeen, kärkisijoille ei puhti vielä riittänyt. Kaisa Ruuttila on keskittynyt opiskeluihinsa Vierumäellä, neljä kisaa Etelä-Afrikassa eivät tuottaneet menestystä. Challenge Tourilla pelataan Argentiinassa edellisviikon malliin. Pelipaikka on vaihtunut Cordobasta Buenos Airesiksi, suurin osa pelaajista on paikallisen Tourin tahkoajia. Kilpailu on myös osa Challenge Touria ja neljä suomalaista on mukana. Antti Ahokas (67)on avauspäivän jälkeen seitsemäs, kolme lyöntiä kärkeen. Mikko Korhonen joka Ahokkaan tavoin karsiutui edellisviikolla aloitti hänkin hyvin. Toni Karjalaisen tulokseksi kertyi 73, Roope Kakon 76. Kakko oli kuuden pelaamansa reiän jälkeen jo kuusi yli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje