18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Anssi Vanjoki kehittämään GameBookin toimintaa

Anssi Vanjoen liittyminen GameBook-tiimiin on vahvistaa merkittävästi Kalle Väinölän ja Mikko Maneruksen kehittämän tuotteen painoarvoa USA:n markkinoilla.

Anssi

Nokialla 20 vuotta työskennellyt yhtiön johtokunnan jäsen ja yrityksen ykkösmieheksikin kahdesti ehdolla ollut Anssi Vanjoki on jatkossa entistä vahvemmin mukana urheilubusineksessa tuodessaan osaamisensa GameBookin kehittämiseen ja markkinointiin . Hän on myös Amer Sports Oyj:n hallituksen puheenjohtaja.

Free Drop Innovations yhtiöön ovat aikaisemmin sijoittaneet mm. pääomasijoitusyhtiö Veraventure, Suomen johtava golf-ammattilainen Mikko Ilonen, NHL-jääkiekkoilija ja Stanley Cup -voittaja TeemuSelänne ja Apple Design -kilpailun voittaja Elias Pietilä. Nokiassa Vanjoki kuului yhtiön suuruuden luoneeseen ”Dream Teamiin”. GameBookin toimintaan mukaan tullessaan Vanjoki tuo toimintaan aivan uudenlaistaista potkua jolla varmasti on iso painoarvo päämarkkina-alueella USA:ssa jonne yritys pyrkii saamaan jalansijaa.

”Innokkaana golfaajana jäin myös itse koukkuun samoin kuin monet muut sovellusta kokeilleet. GameBook antaa mahdollisuuden kokea olevansa kuin ammattilainen pelikiertueella. Golf-kentille ja -kilpailujen järjestäjille palvelu antaa mahdollisuuden tarjota pelaajille maailmanluokan peli- ja kilpailukokemus. GameBook on nyt siirtynyt kaupallistamisvaiheeseen, jossa edetään nopeasti. Tässä haluan olla ehdottomasti mukana”, Anssi Vanjoki kertoo.

GameBook on golfareille kehitetty iPhonessa toimiva yhteisöllinen tuloskorttisovellus. Se sisältää nopeasti täytettävän ja helposti jaettavan digitaalisen tuloskortin, reaaliaikaisen tulospalvelun, sisäänrakennetut pelimuodot ja tilastoinnin. Sosiaalisen median palvelujen toimintalogiikkaa hyödyntävä mobiilisovellus on saatavilla Applen sovelluskaupasta. Sovellusta täydentää kaikille avoin ja ilmainen verkkoyhteisö GameBook Clubhouse, johon liittyminen ei edellytä iPhone-sovelluksen käyttöä. GameBook-palveluun kuuluu lisäksi golf-klubeille ja -tapahtumiin kehitetty GameBook-laite, jolla pelaajat voivat seurata sijoitustaan pelin aikana ja tulokset ovat valmiina viimeisen lyönnin jälkeen.

”GameBook tekee golfista todella yhteisöllisen kokemuksen. Toisella puolella maailmaa pelaavien ystävien pelien seuraaminen reaaliaikaisesti tuo aivan uusia elämyksiä. GameBook-laite taas mahdollistaa mm. yritystapahtumissa yhteisöllisen jakamisen ja kaikkien ryhmien tulosten reaaliaikaisen seuraamisen kierroksen aikana. Lisäksi GameBook tuo uusia mahdollisuuksia markkinointiviestintään ja sponsoroituihin tapahtumiin”, golf-ammattilainen ja GameBookin perustajiin kuuluva Kalle Väinölä kertoo.

Stewart

Maailman suurin golf-markkina on Yhdysvalloissa, jossa peli on suosituin ulkourheilulaji. Harrastajien määräksi on arvioitu jopa 25 miljoonaa. Näistä aktiiveja on Golf Digestin USA:n päätoimittajan Jerry Tarden mukaan 6-8 miljoonaa.

Talouden taantumassa harrastajamäärät ovat USA:ssa laskeneet, minkä vuoksi golf-kentät ja -tapahtumajärjestäjät etsivät keinoja harrastajien pelaamaan innostamiseksi ja saadakseen kilpailuetua.

”GameBook on otettu erittäin innokkaasti vastaan useissa golf-tapahtumissa ja saamamme palaute on ollut todella hienoa. GameBookia ovat kiitelleet tuhansien golf-harrastajien lisäksi golfin supertähdet Jack Nicklaus, Arnold Palmer ja Stewart Cink, jotka ovat hyödyntäneet GameBookia tapahtumissaan”, kertoo golfammattilainen Mikko Manerus, joka on yksi GameBookin perustajista.

GameBook-palveluun kuuluu lisäksi golf-klubeille ja -tapahtumiin kehitetty GameBook-laite, jolla pelaajat voivat seurata sijoitustaan pelin aikana ja tulokset ovat valmiina viimeisen lyönnin jälkeen. Laite on saanut hyvän vastaanoton myös Yhdysvalloissa. Suomessa sen ottavat käyttöönsä mm. Kullo Golf, Lahden Golf, Master Golf, Pickala Golf, Porvoo Golf ja Vuosaari Golf.

TEEMU TYRY

GameBook, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)