23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Satu Eckhardt

Incredible India

Yksi Delhin lempikentistäni on Jack Nicklauksen suunnittelema Classic Golf Resort, joka sijaitsee Gurgaonissa. Kenttä on todella kaunis, hyvinhoidettu ja koostuu kolmesta eri ysistä. Golfkokonaisuus on rakennettu laajalle alueelle, joten mitään hankalia doglegejä ei ole.

Ainoa vaikeus on ollut päästä koko golfkentälle. Moottoritietä hurautti hienosti noin kymmenen kilometrin päähän kentästä, mutta siten alkoivat vaikeudet. Tie oli ikivanha, kuoppia täynnä oleva kärrypolku. Matka kesti hiekkatietä tunnin, eivätkä taksikuskit edes mielellään lähteneet sinne, koska pelkäsivät iskunvaimentimiensa puolesta. Käsittämätöntä, miten on pystytty rakentamaan golfkenttä ilman kunnollista tietä. Liekö helikoptereilla lennätetty rakennusaineet paikalle!?!

Golfkierroksen hinta oli tuolloin edullinen, kutakuinkin 40€ paikkeilla. Kenttä oli hieno ja kaikinpuolin valmis. Hotellista puhuttiin ja joitain alustavia raakileita ja rakennelmia näkyikin lähettyvillä. Enimmäkseen ympärillä huokui rauhallinen maalaisidylli.

Ystävystyin ensimmäisellä Classic käynnilläni intialaisen Vinod- kädini kanssa ja hän kutsuikin meidät seuraavalla kerralla kotiinsa vierailulle. Koko suku ilmaaantui paikalle. Nuorin oli Vinodin pieni poika joka oli juuri täyttänyt kaksi kuukautta ja isoisoisä oli peräti 98 vuotias.

TempText

Perheen rikkaus oli kolme isoa mustaa vesipuhvelia, joten meille tarjottiin vieraanvaraisesti lasilliset lämmintä puhvelinmaitoa. Poislähtiessämme Vinodin isoäiti vielä siunasi meidät. Mukava ja lämminhenkinen vierailu oli miellyttävä kokemus.

Viime kuussa matkasimme taas Joulugolfia pelaamaan tuttuun Classiciin, mutta nytpä edistystä oli tapahtunut valtavasti. Hurja hiekkatie oli jo siedätävässä ajokunnossa. Ja nyt oli hotellikin valmistunut paikalle. Sepä olikin surrealistinen juttu alkukantaisen kylätien jälkeen. Buckinghamin palatsikin kalpenee tähän ITC Grand Bharatiin verrattuna. Valtava linnamainen hotellikompleksi mahtipontisine suihkulähteineen ja labyrinttipuutarhoineen pölähti silmien eteen. Kaikki oli uutta ja hienoa, mutta kovin hiljaista oli vielä hotellirintamalla.

TempText

Golfkentällä oli kyllä pelaajia, mutta hinta oli jo kohonnut 75€ per pelaaja. Hinta on kova intialaiseen hintatasoon suhteutettuna. Nähtäväksi jää, ketkä Maharadjat täyttävät tämän hotellin ja kentän. Netissä kovasti jo mainostavat resorttia upeitten kuvien kera.

Mutta hiekkatien varrella elämä jatkaa normaalia tuttua kulkuaan. Lapset juoksentelevat lehmien ja sikojen välissä hiekka pöllyten. Naiset istuvat ryhmissä ja käsin leipovat lantakakkuja, joilla lämmitellään asumuksia viileinä talviöinä. Miehet taas istuvat hetekoitten päällä vesipiippua poltellen turbaanit päässä.

TempText

Intia on värikäs, erilainen, mystinen, hauska ja arvaamaton, vieläpä kaikkea yhtä aikaa. Halittu kaaos, joka aina jaksaa viehättää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje