Golfpiste seuraa: Konkari Fichardt hurjana kolmen kentän kisassa - Golfpiste.com

1.10.–8.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][12]

Darren Fichardtilla riitti torstaina aihetta tuuletuksiin. Kuva: Getty Images

Golfpiste seuraa: Konkari Fichardt hurjana kolmen kentän kisassa

03.10.2024 19:59

Kingsbarnsissa kävi eteläafrikkalainen pyörremyrsky

Darren Fichardt pamautti hurjan tuloksen Skotlannissa käynnistyneessä Alfred Dunhill Links Championshipissä. Hän käytti torstain kierrokseen 61 (-11) lyöntiä, ja johtaa DP World Tourin kilpailua niukasti ennen Australian Cameron Johnia (-10).

Kärkikaksikko aloitti urakkansa kolmen kentän kilpailussa Kingsbarns Golf Linksillä. Kenttä oli tulosten valossa avauspäivänä suotuisa, sillä 11 parhaasta tuloksesta kahdeksan pelattiin Kingsbarnsilla.

Fichardtilla, 49, oli mahdollisuutensa viitosella alkavaan kierrostulokseen: hän oli jo 16 reiän jälkeen tilanteessa 11 alle, mutta toiseksi viimeisellä tullut bogey mursi haaveet 60 lyönnin rajan alituksesta.

Kokenut eteläafrikkalainen on voittanut viisi kilpailua DP World Tourilla, joista ensimmäinen tuli jo 23 vuotta sitten. Kotimaansa kiertueella, Sunshine Tourilla, hän on haalinut 18 ykköstilaa.

Kilpailun nimekkäämmästä osastosta LIV-pelaajat Jon Rahm ja Tyrrell Hatton (-7) jakavat 12. sijaa. Kummatkin pelasivat torstaina Carnoustiessa, ja tulos 65 oli myös päivän parasta antia turnauksen vaikeimmalla kisa-areenalla.

Tulokset ovat paremmin vertailukelpoisia, kun kaikki kilpailijat ovat pelanneet jokaisella turnauskentällä. Kilpailun cut asetetaan 54 reiän jälkeen.

Alfred Dunhill Links Championshipin voittoa puolustava Matt Fitzpatrick (-4) pelasi ensimmäisen kierroksen Carnoustiessa, ja hän jakaa 49. sijaa.

Turnauksessa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Ruuska jäi takamatkalle Madridissa