Golfin maailmanlaajuinen suosio kasvaa yhä voimakkaasti - Golfpiste.com

24.9.–1.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfin maailmanlaajuinen suosio kasvaa yhä voimakkaasti

Golfin vaihtoehtoiset muodot, kuten simulaattorigolf ja range-harjoittelu kasvattavat voimakkaasti golfin harrastajien kokonaismäärä. Kuva R&A

R&A:n hallinnoimilla alueilla golfin harrastajia on 44 % enemmän kuin vuonna 2016.

Golfin katto-organisaatio R&A on julkistanut uudet maailmanlaajuiset golfin harrastajien määrää koskevat tilastot. Vuoden 2023 harrastajamääristä koottu tilasto on saatu kansallisilta lajiliitoilta R&A:n hallinnoimmilla markkina-alueilla: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa, Oseaniassa, Keski- ja Etelä-Amerikassa ja Kanadassa. Kyseisillä alueilla golfia harrastaa nyt yhteensä 42,7 miljoonaa pelaajaa, mikä on 3,1 miljoonaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Golfin harrastajamäärät kääntyivät selvään kasvuun ennen koronapandemian puhkeamista. Nyt määrä kasvaa jopa nopeammin kuin vuosien 2020–2022 pandemiajaksolla, jolloin golf sai keskimäärin 2,5 miljoonaa uutta harrastajaa vuodessa.

Golfin harrastajamäärä R&A:n alueilla oli vuonna 2023 peräti 44 prosenttia enemmän kuin seitsemän vuotta aiemmin, vuonna 2016, jolloin harrastajia oli 29,6 miljoonaa. Golf on vuodesta 2016 lähtien ollut olympialaji, mikä on parantanut huomattavasti lajin maailmanlaajuista näkyvyyttä ja osaltaan vaikuttanut lajin suosioon.

Kun mukaan lasketaan myös golfin harrastamisen vaihtoehtoiset muodot, kuten simulaattorigolf, range-harjoittelu ja erilaisilla lyhytkentillä pelaaminen, lajin kokonaisharrastajamäärä kasvaa vielä lähes 20 miljoonalla pelaajalla 62,3 miljoonaa golfariin. Golfin kokonaistavoittavuus on tilastoitu nyt toista kertaa, ja luku on kasvanut vuotta aiemmasta mittauksesta 1,1 miljoonalla golfarilla.

R&A:n hallinnoimista alueista suurin on Aasia, jossa golfia harrastaa 26,2 miljoonaa aikuispelaajaa, heistä suurin osa Japanissa (11,4 miljoonaa) ja Etelä-Koreassa (8,7 miljoonaa). Eurooppa on listan kakkonen 19,7 miljoonalla harrastajallaan Englannin (4,2 miljoonaa) ja Saksan (2,4 miljoonaa) ollessa maista suurimmat. Vajaan 40 miljoonan asukkaan Kanadassa on uusimpien tilastojen mukaan peräti 6,3 miljoonaa golfin harrastajaa.

R&A on lajin kattojärjestönä panostanut viime vuosina voimakkaasti lajin kasvun edellytyksiin. Se on sitoutunut investoimaan vuosien 2017–2026 välisenä ajanjaksona yhteensä 200 miljoonaa puntaa golfin kehittämiseen ja kasvun tukemiseen muun muassa erilaisten osallistamisohjelmiensa kautta.

Yhdysvaltain ja Meksikon alueen golfia hallinnoiva Yhdysvaltain Golfliitto USGA on R&A:n tavoin raportoinut harrastajamäärien viime vuosien kasvuluvuista, jotka eivät kuitenkaan ole olleet yhtä voimakkaita kuin R&A:n vaikutuspiirissä. Tänä vuonna Yhdysvalloissa arvioidaan olevan 26–27 miljoonaa golfin harrastajaa, kun vuonna 2016 heitä oli USGA:n tilastojen mukaan 23,8 miljoonaa.

Lue seuraavaksi: Nuorten miesten ja poikien golfbuumi sysäsi Golfliiton jäsenmäärän kasvuun myös vuonna 2024

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje