14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Aiheettomat potkut? − caddie kiistää tehneensä 12 000 dollarin arvoisen virheen Bahaman turnauksessa

Sääntöön Decision 26-1/9 vetoava Brandon Davis vakuuttaa syyttömyyttään sosiaalisessa mediassa.

Keskellä viikkoa Bahamalla käydyssä USA:n kakkoskiertueen turnauksessa potkut saanut caddie ei suostu myöntämään, että hän olisi tehnyt kohtalokasta rangaistusta edeltäneessä tilanteessa virhettä.

Kilpailun voitosta loppusuoralle saakka taistellut Rhein Gibson oli ennen viimeistä reikää lyönnin verran johdossa ollutta pelaajaa jäljessä. Gibson iski päätösreiällä (par 5) toisen lyöntinsä vesiesteeseen, joten nousu tasoihin näytti edellyttävän häneltä chipin upottamista kuppiin.

Tämäkin mahdollisuus suli nopeasti, kun paikalla ollut kilpailun tuomari ilmoitti Gibsonille yhden lyönnin rangaistuksesta. Säännön 18.2 mukaan pelaajan on annettava caddielle suostumus, ennen kuin tämä voi käydä nostamassa pallon esteestä. Tuomarin mukaan tätä ei kuitenkaan tapahtunut.

Bogiin johtanut tapahtuma maksoi yhden lyönnin rangaistuksen lisäksi pelaajan putoamisen jaetulta kakkossijalta kolmanneksi, mikä tarkoitti rahassa 12 000 dollarin menetystä. Tapahtuneesta kimpaantunut Gibson, 31, heitti caddietaan tv-kameroiden edessä mailansuojalla, ja antoi hänelle potkut.

Päreensä polttanyt Rhein Gibson pyysi jälkikäteen anteeksi huonoa käytöstään. Kuva: Getty Images

Caddie Brandon Davis on sittemmin purkanut tuntojaan sosiaalisessa mediassa viitaten sääntöön Decision 26-1/9, ja kiistää toimineensa väärin. Hänen mukaansa Gibsonin eleet osoittivat kiistatta, että hän saattoi voida nostaa pallon vesiesteen puolelta ylös.

”Kerron tässä mitä todella tapahtui. Pallo oli täysin pelaamattomassa paikassa kahden kiven alla. Kerroin siitä (Gibsonille). (Hän) sanoi xxxx, kääntyi ympäri, ja käveli takaisin bägille. Itse asiassa kilpailun toimitsija löysi pallon. Kävin sen jälkeen noutamassa sen. 100 % totuus”, Davis kirjoitti Twitterissä.

Gibson esitti sittemmin Twitterissä anteeksipyyntönsä huonosta käytöksestään.

Davis laittoi myös You Tubeen videon otsikolla ”I Got Fired” (”Sain potkut”). Siinä caddie selittää tapahtunutta, ja sitä, miksi hänet olisi vapautettava ”syytteestä”.

Tuoreimmassa twiitissään Davis sanoo olevansa valmis antamaan haastatteluja mille tahansa radiokanavalle tai podcasteihin kertoakseen näkemyksensä Bahaman turnauksen sääntöhässäkästä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje