Matala draivi on käyttökelpoinen lyönti etenkin tuulisissa olosuhteissa, mutta miten voit pitää huolen siitä, ettei lyöntiin synny liikaa matkaa syövää alakierrettä? Mika Piltz purkaa matalan draivin anatomian videolla.
Matala ja mielellään melko vähäkierteinen draivi on käyttökelpoinen lyönti, kun tuulen nopeus kasvaa kovaksi. Kun alakierteen määrä pysyy hallussa, rullaa pallo kuivalla kentällä pitkälle.
Mika Piltzille matalasta draivista on muodostunut turvalyönti, jolla pallon saa toimitettua varmasti väylälle tiukassakin paikassa.
Piltz kertoo videolla, mitä lyönnissä on otettava huomioon ja miten liiallisen alakierteen määrä pystytään välttämään. Homma näyttää petollisen helpolta, kun puikoissa on tekijämies.
Golfpisteen luottomies Mika Piltz toimii valmentajana 100 päivää – 100 metriä -projektissa. Jokaisen osallistujan, ja jokaisen harrastajan, svingi on yksilöllinen, mutta lyönnin voimantuottoa, mailan liikerataa ja pallon kierrettä koskevat lainalaisuudet kaikille yhteisiä.
Siksi Piltz lähtee opetuksessaan liikkeelle svingin perusasioista pyrkimättä tarjoamaan ”poppaskonsteilla” pikaisia apukeinoja.
Videot kannattaa katsoa huolella. Jokaisessa videossa keskitytään yhteen svingin osa-alueeseen. Pikakaistaa huippudraivaajaksi ei ole, mutta näillä vinkeillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä.
Piltzin aikaisemmat opetusvideot löydät Opetus-välilehden alta, ja sinne kerätään omaksi kokonaisuudekseen myös 100 päivää – 100 metriä -videot, joissa keskitytään erityisesti draivaamiseen ja siihen liittyvään lyöntitekniikkaan. Videoita julkaistaan viikoittain.