[14][27]

[14][27]
PGA Tour

Rahmilla mainio ammattilaisdebyytti – tienasi paikan Open Championshipiin

Kaksi vuotta sitten Vanajanlinnan EM-kisoissa kultaa Espanjan joukkueessa saavuttanut Jon Rahm taisteli kolmanneksi Marylandin turnauksessa.

Vaikka Congressional Country Clubilla pelatusta PGA Tourin kilpailusta ei aivan muodostunut tuhkimotarinaa Jon Rahmin (-13) osalta, hän voi huoletta onnitella itseään viikonvaihteen suorituksesta. 21-vuotias espanjalainen kuittasi kisasta 400 000 palkintosekin ja paikan heinäkuun puolivälissä pelattavaan Open Championshipiin.

Tuloksen 70 Quicken Loans National -turnauksen päätöskierroksella lyönyt Rahm jakoi kolmannen sijan Bill Haasin kanssa. Eroa voiton vieneeseen Billy Hurley III:een (-17) jäi neljä lyöntiä.

Parhaana amatöörinä 23:nneksi U.S. Openissa päätynyt Rahm ylsi ammattilaisdebyytissään niukasti parempaan sijoitukseen kuin yhdysvaltalainen kohupelaaja BrysonDeChambeau. Jälkimmäinen oli huhtikuussa pelatussa RBC Heritage -turnauksessa neljäs.

Rahm oli alun perin saavuttanut paikan Troonissa pelattavaan kauden kolmanteen major-turnaukseen maailman kärkiamatöörinä, mutta hän joutui luopumaan paikastaan ryhdyttyään viikko sitten ammattilaiseksi.

Marylandin kisassa oli jaossa kaikkiaan neljä paikkaa Open Championshipiin. Kolme muuta menivät Hurleylle, toiseksi sijoittuneelle Vijay Singhille (-14) sekä tulosluettelon seitsemännelle, Harold Varner III:lle (-9).

Rahmin ohella Varner pääsee ensimmäisen kerran Openiin, Hurleylle esiintyminen miesten ainoassa Euroopassa pelattavassa majorissa on toinen. Maailmanlistan entinen ykköspelaaja Singh, 53, starttaa Openiin 25. kerran. Fidzhiläisen edellinen Open-esiintyminen on Muirfieldistä vuodelta 2013, jolloin hän karsiutui.

Tiistaina Englannissa pelattavassa Open-karsintaturnauksessa on jaossa 12 kisapaikkaa. ET:n kahdessa seuraavassa kisassa eli Ranskan avoimissa ja Scottish Openissa neljä parhaiten sijoittunutta saavat kutsun Open Championshipiin.

PGA Tourin Barracuda Championshipissä on luvassa lisäksi yksi matkalippu Trooniin parhaiten sijoittuneelle pelaajalle, jolla ei ole vielä paikkaa Openiin.

Marylandin turnauksen ykköstila oli entiselle laivastoupseerille Hurleylle ensimmäinen Yhdysvaltain kiertueella. Hän on ollut kerran aiemmin mukana Open Championshipissä; sijoitus Royal Liverpoolissa pelatussa turnauksessa oli 64:s.