18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMadelta paljon uutuuksia

TaylorMaden R11S-draiveri tarjoaa edeltäänsä verrattuna enemmän säätöominaisuuksia. Kuva: TaylorMade-adidas Golf

Uuden R11S-draiverin säädettävä lavan pohja antaa aiempaan R11-draiveriin verrattuna pelaajalle lisävaihtoehtoja lyöntipinnan asentoihin. R11S-draiverissa lapaa on mahdollista säätää viiteen erilaiseen asentoon: neutraali, hieman auki, auki, suljettu tai hieman suljettu.

Mailan lavan nostokulma on muutettavissa maksimissaan 1,5 asteen verran joko jyrkempään tai kaltevampaan suuntaan. Valkolapaisen draiverin ominaisuuksiin kuuluu myös TaylorMaden aiemmin tutuksi tekemä draw/fade-säätö. Tässä lavan painoa voidaan muokata kärki-kanta-akselilla mainitun kierteen saavuttamiseksi.

R11S-väyläpuissa lavan asentoa voidaan säätää malliston draiverin tavoin liikuteltavan pohjan avulla. Uutta on myös lavan painopisteen siirtäminen lähemmäs osumapintaa, mikä mahdollistaa pallolle korkeamman ja kantavamman lentoradan. Valmistajan mukaan R11S-väyläpuun lavan valkoinen yläosa suo pelaajalle mielikuvan isommasta lavasta, antaen tähtäyksessä luotettavamman tunteen.

RBZ Tour Dayn ja Villegasin bägiin

Burner SuperFast 2.0 -draiverin korvaava RocketBallZ-draverin säätömahdollisuudet ovat R11S:ää laajemmat. Tässä mailassa pelaaja voi asetella lyöntipintaa, kaltevutta ja lie-kulmaa kahdeksaan erilaiseen asentoon. Lavan muotoilun avulla lyöntipinta on saatu suuremmaksi, mikä merkitsee reunaosumissa enemmän anteeksiantavuutta.

RBZ-draiverista on tulossa myös Tour-versio, jota merkin tallipelaajista mm. Jason Day ja Camilo Villegas käyttävät ensi kaudella.

RBZ-raudat

RBZ-raudat ilmestyvät muiden uutuuksien tavoin kauppoihin helmikuussa. Kuva: TaylorMade-adidas Golf

Sarjan väyläpuissa ja hybrideissä painopistettä on siirretty R11S-väyläpuiden tavoin lähemmäs osumapintaa. Ratkaisu tuottaa ilmavan lentoradan lisäksi vähemmän spinniä palloon. TaylorMaden testeissä hyvät pelaajat saivat RBZ-väyläpuilla keskimäärin 15,5 metriä pidempiä lyöntejä kuin vuoden 2011 Burner-väyläpuilla.

Reunasta paksumpi, keskeltä ohuempi

Uudet RocketBallZ-raudat kuuluvat ns. game-improvement-luokkaan. Lavan rakenteen vuoksi raudat on ensisijaisesti suunnattu vähemmän pelanneille tai keskitasoisille harrastajille. Burner 2.0 -raudat korvaavien mailojen anteeksiantavuus perustuu lavan ison koon lisäksi reuna-alueiden vahvaan ja jäykkään materiaaliin. Osuma-alueella materiaali on ohuempaa, joka on TaylorMaden mukaan tärkeä apu pitkiin lyönteihin.

Pitkissä (3-5) raudoissa on käytetty samanlaista valmistusmenetelmää kuin väyläpuissa, mikä on mahdollistanut painopisteen sijoittamisen lavassa mahdollisimman alas. Lyhyemmät raudat sallivat kompaktin olemuksensa puolesta suuremman mahdollisuuden muokata lyöntiä.

Helmikuun alkupäivinä jälleenmyyjille saapuvien TaylorMade-mailojen suositushinnat:

R11S-draiveri, 449 euroa R11S-väyläpuu, 249 euroa R11S TP -väyläpuu, 329 euroa RBZ-draiveri, 329 euroa RBZ Tour -draiveri, 429 euroa RBZ- ja RBZ Tour -väyläpuu, 229 euroa RBZ- ja RBZ Tour -hybridi, 179 euroa (TP-varrella, 229 euroa) RBZ-raudat, 699 euroa, grafiitti, 899 euroa (8 rautaa)

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)