28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMade otti rengasvalmistajista mallia ja sai wedgeihinsä enemmän pitoa

TaylorMade Milled Grind 4. Kuva: TaylorMade

Merkki on lisännyt kiinnostavuuttaan wedge-markkinoilla.

TaylorMade kehitteli vielä kymmenen vuotta sitten välinesuunnittelussaan pikaisia innovaatioita ja lanseerasi tiuhaan tahtiin uutta mallia toisensa perään. Lähipelimailat jäivät vähemmälle huomiolle, eikä merkki ollut erityisen varteenotettava tekijä wedge-markkinoilla.

Sittemmin yhtiö on panostanut pitkäjänteisyyteen, ja toimintafilosofian muuttuessa myös TaylorMaden wedget ovat alkaneet kiinnostaa enemmän pelaajia.

Nyt TaylorMade on esitellyt Milled Grind 4 -wedget, eli kyseessä on neljännen sukupolven malli. Numerointi ilmentää edellä mainittua toimintafilosofian muutosta, sillä taannoin vain ani harva TaylorMaden mallisarja pysyi tuotannossa kahta sukupolvea pidemmälle.

Kestävyysajattelu tekee tuloaan myös golfiin, ja pelaajat ovat nykyään tyytyväisempiä pienempiin uudistuksiin sen sijaan, että uunista tulisi kahden vuoden välein ulos täydellisen muutoksen kokeneita malleja.

MG 4 -mallissa suurin huomio liittyy Spin Tread -menetelmään, jossa wedgen osumapintaan on tehty laserkäsittely. Tavoitteena on tuottaa palloon enemmän spinniä märissä olosuhteissa.

Ajatus on saatu rengasteollisuudesta. Idea toimii samalla tavalla kuin autonrenkaan kulutuspinnan kuvionti, joka mahdollistaa kostealla kelillä veden poistumisen pinnasta. Vesi ohjautuu uria pitkin pois pinnasta ja rengas pysyy suorassa kosketuksessa päällysteeseen ja tarjoaa paremman pidon tiehen.

Vesi ohjautuu pois osumapintaan tehtyjen urien avulla edistäen spinnin syntyä myös kosteissa olosuhteissa. Kuva: TaylorMade

MG 4:n laserkäsitelty osumapinta ohjaa kosteuden pois, ja pallo pysyy lavassa pidempään ja pysähtyy tehokkaammin viheriöllä.

Myös varren kohdalla TaylorMade kulkee omaa latuaan. Wedgeissä on tyypillisesti käytetty painavia varsia. Uutuusmalliin valittu Dynamic Golf Tour Issue on perinteistä wedgenvartta 15 grammaa kevyempi, mikä edistää yhtiön mukaan tunnetta ja parantaa kontrollia.

Mailaa on saatavana kahdenlaisella pintaviimeistelyllä (Tour Chrome Satin ja Tour Matte Black) ja neljällä eri pohjahionta- eli bounce-vaihtoehdolla. Malliston nostokulmat vaihtelevat 46 ja 60 asteen välillä.

TaylorMaden Milled Grind 4 -wedget saapuvat syyskuun alkupuolella merkin jälleenmyyjille. Suositushinta on 199,00 euroa. Tiger Woodsin pohjahionnalla tehdyt mallit maksavat 50 euroa enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje