Justin Thomasin (vas.)bägissä on vain yhden brändin mailoja sekä palloja. Tiger Woodsilla (oik.) on sopimuksia useamman valmistajan kanssa. 
Kuva: Getty Images
Välineet |
19.3.2018

Taylor Made, Titleist ja Callaway ykkösinä top 20 – pelaajien varustetoimittajina

Kolmen suuren varustevalmistajan alkukauden kovin mittelö käydään Masters Tournamentissa.

Golfvälinemarkkinoilla suuret brändit käyvät kovaa keskinäistä kisaa sopimuksistaan maailmantähtien kanssa, sekä etenkin draiverien ja pallojen markkinaosuuksista pääkiertueilla.

Taylor Made jyrää draiverimarkkinoilla

Kun käsittelyyn otetaan maailmanlistan 20 ensimmäistä pelaajaa, Taylor Madella ja Callawaylla on molemmilla viisi ns. tallipelaajaa, joiden bägeissä kaikki, tai ainakin suurin osa mailoista on yhteistyökumppanin valikoimista.

Taylor Made ajaa tällä hetkellä Callawayn ohi sekä pelaajiensa maailmanlistan sijoituksella, kuin myös vuoden 2018 menestyksellä.

Justin Rose (vas.) on ainoa Taylor Maden supertähdistä, joka ei ole voittanut vuoden 2018 aikana. Tommy Fleetwood (oik.) pääsi voiton makuun jo Abu Dhabissa tammikuussa. Kuva: Getty Images

Maailmanlistalla Taylor Maden ykköstykit Dustin Johnson (1.), Jon Rahm (3.), Justin Rose (5.), Rory McIlroy (7.) ja Jason Day (11.) jättävät Callawayn kvintetin Sergio Garcia (10.), Henrik Stenson (14.), Marc Leishman (15.), Alexander Noren (17.) ja Phil Mickelson (18.) kauas taakseen.

Titleist on jäänyt tässä sarjassa jalkoihin määrässä. Justin Thomasin (2.) ja Jordan Spiethin (4.) listasijoitukset luovat kuitenkin suuria odotuksia Mastersiin.

Yhden pelaajan 20:n joukkoon ovat saaneet Cobra (Rickie Fowler, 8.), Srixon, (Hideki Matsuyama,6.) , Ping (Tyrrell Hatton, 16.) , PXG (Pat Perez,19.), sekä  Bridgestone (Matt Kuchar, 20.)

Näiden lisäksi Niken talliin aiemmin kuuluneet Paul Casey (13.), Tommy Fleetwood (12.) ja Brooks Koepka (9.), ovat ilman yhden varustemerkin sopimusta yhdistellen useiden välinemerkkien tuotteita bägiinsä.

PGA Tourilla Taylor Maden pelaajat ovat voittaneet kalenterivuoden 2018 aikana neljä kisaa, Titleistin pelaajat kaksi. Callawayn ainoan voiton saavutti Phil Mickelson, Pingin varusteilla ykköseksi on yltänyt toinen vasuri, Bubba Watson.

Ilman isoa varustesopimusta pelaavista voitosta ovat päässeet nauttimaan Gary Woodland, Ted Potter Jr. ja Paul Casey.

Titleist edelleen suosituin pallomerkki

Vaikka Titleistilla on 20:n ensimmäisen joukossa vain kaksi mailoista sopimuksen tehnyttä tähteä, pallomerkkinä Titleist on ykkönen.

Justin Thomasin ja Jordan Spiethin lisäksi Tommy Fleetwood, Paul Casey, Tyrrell Hatton, Rickie Fowler, Henrik Stenson ja Pat Perez ovat sopimuksenalaisia pelaajia.

Brooks Koepka (vas.) voitti kauden 2017 lopulla Japanin kisan yhdeksän lyönnin marginaalilla. Henrik Stenson (oik.) käyttää Callawayn mailoja sekä Titleistin palloja.
Kuva: Getty Images

Edelliskaudella US Openin Titleistin pallolla voittaneen Brooks Koepkan nimeä ei tällä hetkellä löydy Titleistin, eikä minkään muunkaan merkin listalta, joten Titleistin pelaajien määrä on kaudella2018 kahdeksan tai yhdeksän riippuen vain yhden kisan 2018 pelanneen Koepkan  sopimustilanteesta.

Taylor Maden top 20 – pelaajat (5) luottavat oman merkkinsä palloon, Callaway (4) on pallotilaston kolmas.

Yhden edustajan pallotilastoon saavat Srixon ja Bridgestone.

Draiverimarkkinoilla Taylor Made on onnistunut uutuustuotteillaan houkuttelemaan hyvän määrän pääkiertueiden muitakin pelaajia mannekiineikseen.

Titleistin valta-asema pallomerkkinä korostuu niinikään, kun otantaa levitetään pääkiertueiden kaikkia pelaajia koskevaksi.

Tiger Woodsin isoa menestystä odottavat erityisesti Taylor Made ja Bridgestone. Woodsin draiveri, spooni ja Driving Iron ovat Taylor Maden uusimpia tuotteita, pallo puolestaan Bridgestonen Tour B XS.

Masters on viimeisen kuuden vuoden aikana voitettu kahdesti Pingin ja Titleistin mailoilla, kerran ykköstilaa on juhlittu Callawayn ja Taylor Maden pääkonttoreissa. Bubba Watson oli paras 2012 ja 2014. Kuva: Getty Images

Huhtikuun alussa pelattavan Masters Tournamentin voittaja tulee saamaan vihreän takin ja kisan palkintoshekin lisäksi myös muhkean miljoonapotin varustekumppaniltaan sopimuksen mukaisesti.

Tämä perustuu luonnollisesti kauttaan ympäri maailman aloittavien golfarien ostotottumuksiin. Voittajan  golfvälinemerkki, mailat ja pallo liikkuvat kaupan hyllyiltä muita nopeammin.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.