27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Suomalaisasiantuntija lyttää väittämän, jonka mukaan golfarit käyttävät liian pitkiä draiverinvarsia

Yhdysvaltalaisten mailaspesialistien Tom Wishonin ja Gavin Hayn mielestä nykyistä standardia lyhyempi draiverinvarsi tuottaisi pelaajalle paremman lopputuloksen. Kuva:Getty Images

Henri Pyykölä näkee, että pidemmillä varsilla saatavat korkeammat lentokaaret ovat harrastajille vain hyödyksi.

Osaatko sanoa, kuinka pitkä draiverisi varsi on? Jos vastauksesi on ”en”, kuulut ylivoimaiseen enemmistöön. Moni golfari ajattelee, että kyseessä on asia, jolla ei ole isompaa merkitystä. Todellisuudessa jokaisen pelaajan kannattaisi kuitenkin selvittää, minkä pituinen draiverinvarsi toimii itsellä parhaiten.

Kauemmin golfia harrastaneet eivät ehkä arvaa, että heidän draiverinsa varsi on pidentynyt muutamalla tuumalla verrattuna 2000-luvun alkuvuosina käyttämiinsä malleihin. Kun lapakoko on kasvanut, on varsikin pidentynyt ikään kuin huomaamatta.

Mitä pidempi varsi draiverissa on sitä kauemmas palloa pystyy lähtökohtaisesti lyömään. Mutta asialla on kääntöpuolensa. Yhdysvaltalainen mailanrakentaja Tom Wishon arvioi Today’s Golferissa, että 90 prosentissa golfliikkeissä ja -shopeissa myytävissä draivereissa on liian pitkä varsi.

”Välinevalmistajien 45,5–46.5-tuumainen standardivarsi on suurimmalle osalle liian pitkä estäen pelaajia saavuttamasta maksimaalisen potentiaalinsa pituuden ja tarkkuuden osalta”, Wishon sanoo.

Suurin osa draiverinvarsista oli 90-luvun alussa noin 43-tuumaisia eli enimmillään lähes neljä tuumaa nykyisiä hyllyversioita lyhyempiä. Tuolloin 30 vuotta sitten pelaajat saattoivat kokeilla muutamaa mailaa ja valita sitten ilman teknologian tarjoamaa apua draiverin, joka parhaiten käteen istui.

Lyöntianalysaattoreiden aikana tilanne on muuttunut. Nyt pelaaja saa paljon yksityiskohtaista ja hyödyllistä informaatiota pallon lentokaaresta ja siitä mitä osumassa tapahtui. Golfareita kuitenkin kiinnostaa ylivoimaisesti eniten tieto ylitse muiden: miten kauas pallo lensi.

On ymmärrettävää, ettei pelaaja halua tinkiä 500 euroa maksavan huippudraiverinsa pituusominaisuuksista senttiäkään. Valmistajat ovat tietoisia tästä, ja siitä että pidemmällä varrella on huomattava vaikutus saada pelaaja vakuuttuneeksi hankinnastaan. Toisinaan vain yksi lyönti voi olla ratkaiseva ostopäätöksen kannalta.

”Pidemmällä draiverinvarrella voi saavuttaa suuremman mailanpäännopeuden, mikä edistää pallonnopeutta ja samalla lyöntipituutta. Yksikään valmistaja ei halua antaa toiselle tasoitusta pituusominaisuuksissa, ja siksi varsien pituudet ovat vuosien varrella kasvaneet”, sanoo Custom Lab Golfin perustaja Gavin Hay.

Hay on samoilla linjoilla Wishonin kanssa siitä, että draiverinvarsien pituudet ovat käyneet turhan pitkiksi.

”Mikäli draiverinvarsi on pelaajalle liian pitkä, hänellä voi olla ongelmia osua säännöllisesti sweet spotiin (osumapinnan keskikohtaan). Epätarkat osumat eivät ainoastaan hidasta pallonnopeutta, vaan ne ovat merkittävä syy vinoihin lyönteihin.”

Testaajat osuivat paremmin osumapinnan keskikohtaan, kun varresta putosi tuuman verran pois.

”Olen nähnyt paljon pelaajia, jotka eivät ole tuuman verran lyhyemmällä draiverinvarrella menettäneet ollenkaan mailanpäännopeutta. Osumat ovat tarkentuneet, ja tämä on vastaavasti lisännyt pallonnopeutta ja lyöntipituutta sekä johtanut suorempiin lentokaariin”, Hay sanoo.

PGA Tourin pelaajilla lyhemmät draiverinvarret kuin harrastajilla

Wishon toteaa, ettei ole sattumaa, että PGA Tourilla draiverinvarsien keskimääräinen mitta on 44,5 tuumaa eli noin 1–2 tuumaa vähemmän kuin golfkauppojen standardipituisissa draivereissa.

”Miksi tavallisten golfareiden pitäisi pystyä lyömään avauksiaan selvästi pidemmillä varsilla kuin maailman parhaat draivaajat?” hän kysyy.

Today’s Golfer järjesti testin, missä joukko pelaajia löi palloja Callawayn Rogue-draiverilla. Mailoissa oli 43,5-, 44,5- ja 45,5-tuumaiset varret. Muuten draiverit olivat identtiset. Pisin varsi tuotti keskimäärin suurimman mailanpäännopeuden, 97,9 mph. Myös keskimääräinen pallonnopeus oli pisimmällä varrella suurin, 146,1 mph.

Pisimmällä versiolla lyönnit olivat sen sijaan neljä jaardia lyhyempiä kuin 44,5-tuumaisella varrella, vaikka mailanpäännopeus oli jälkimmäisellä 1,3 mph hitaampi. Oletettavaa on, että testaajat osuivat paremmin osumapinnan keskikohtaan, kun varresta putosi tuuman verran pois. Lyhin varsi tuotti lyhimmät lyönnit, mutta eroa pisimpään varteen oli vain kolme jaardia.

Draivereiden varsien pituudet ovat kasvaneet selvästi viimeisen 15 vuoden aikana. Kuva: Getty Images

Välineasiantuntijana Golf Centerissä työskentelevä Henri Pyykölä ei allekirjoita väitettä, jonka mukaan harrastajien draivereissa olisi yleisesti ottaen liian pitkä varsi. Hän näkee, että pidempi draiverinvarsi korostaa lentokaarta ja suurempaa mailanpäännopeutta.

”Kaikki on pelaajakohtaista, mutta moni golfari saa merkittävää etua lentokaaren korkeudesta. Toki jos pelaaja ei pysty hallitsemaan pidempää vartta, hän hyötyy lyhyemmästä draiverinvarresta. En pidä varren pituudesta aiheutuvaa epätarkkuutta ongelmana. Lavat tukevat nykyään pallon lähtönopeutta myös reunaosumissa.”

Pyykölän mielestä PGA Tourin pelaajat eivät käytä lyhyempiä mailanvarsia siitä syystä, että ne tuottaisivat tarkemman lopputuloksen.

Jos valitaan lyhyempi varsi, pitäisi olla selkeät näytöt lentokaaren osalta, että ratkaisu on hyödyllinen.

”Huippupelaajien draivereissa on pienempi nostokulma kuin harrastajilla. Varsi on painavampi ja jäykempi eli kokonaispaino on suurempi. Ne ovat työkaluja, joilla saadaan lentokaarta alas. Rivakasti mailaa liikuttavat kiertuepelaajat haluavat näillä ominaisuuksilla toteuttaa matalampaa kaarta.”

Harrastelijapuolella tarina on erilainen. Mailanpäännopeus on ammattilaisiin verrattuna alhainen ja pallon lentokaari liian matala. Kevyemmällä, pidemmällä ja löysemmällä varrella, pienemmällä kokonaispainolla sekä isommalla nostokulmalla saadaan korkeampaa kaarta lyönteihin.

”Pituuden karsiminen draiverinvarresta vaatii aika paljon ruutia pelaajalta. Jos valitaan lyhyempi varsi, pitäisi olla selkeät näytöt lentokaaren osalta, että ratkaisu on hyödyllinen”, Pyykölä huomauttaa.

”Varren pituus on mailan toiminallisuuteen liittyen iso tekijä niin raudoissa kuin puumailoissa. Lähtisin ensiksi miedommista lääkkeistä ennen kuin puuttuisin varren pituuteen.”

Voiko mailaan vain tarttua alempaa?

Tähtipelaaja Tommy Fleetwood ottaa mailasta kuin mailasta kiinni gripin keskikohdasta tai alempaakin. Jotkut varmasti ovat miettineet, miksi hän ei pelaa lyhemmillä varsilla, jotta voisi tehdä otteen gripin yläpäässä.

”Se johtuu siitä, että hänen mailansa eivät nykyisillä asetuksilla tuntuisi enää samanlaisilta lyhyemmillä varsilla. Tässä tapauksessa ylimenevä osa toimii Fleetwoodilla ikään kuin vastapainona. Se, mistä kohtaa tarttuu gripistä, on taas tottumiskysymys.”

Fleetwood on vuosia sitten pyrkiessään pitämään palloa matalana ja tuulen alla ihastunut vakituisemmin niin sanottuun punch-tyyppiseen lyöntiin, jossa mailasta pidetään alempaa kiinni ja svingataan hieman lyhyemmällä backsvingillä ja terävämmällä, lyhyemmällä saatolla.

Parasta olisi, että jokainen golfari selvittäisi itselleen toimivimman vaihtoehdon. Kun asiakas saapuu custom fitiin, välineasiantuntija katsoo ensiksi, mitä lyönnissä tapahtuu hänen omilla mailoillaan ja vertaa sen jälkeen niitä uusiin mailoihin. Seuraavaksi hän tuo esille mahdolliset asiat, jotka edellyttävät muutosta.

”On hyvä muistaa, että jos pelaaja on tottunut käyttämään lyhyempää vartta, silloin tuuman tai kahden lisäys on iso muutos ja tietysti päinvastoin myös.”

Pyykölä korostaa, että korkeus on suoruutta ja pituutta harrastajille, ja sitä pidempi varsi tuottaa.

”Tämä on havaittavissa tutkiessa valmistajien nettisivuilta mailojen yksityiskohtia. Hitaammalla mailanpäännopeudella ja rauhallisemmalla svingillä pelaaville valmistetaan standardiversioiksi rautoja, joissa on 0,25 tuumaa enemmän varren mittaa.”

Osumapinnan kaarevuus kompensoi epätarkkoja osumia

Jokainen valmistaja pyrkii optimoimaan kaarevuutta osumapinnassa, jotta myös reunaosumat päätyisivät kutakuinkin samaan osoitteeseen. Kilpajuoksu draivereissa keskittyy siihen, että lähtönopeus ja parametrit säilyisivät ennallaan epätarkoissa osumissa.

”Lähden ’varsileikissä’ siitä, että säädän ensiksi varren painoa, jäykkyyttä ja profiilia pelaajalle toimivaksi ja vasta viimeisenä mietin varren pituutta. Lapa on aina kuningas näissä jutuissa. Sen pitää olla sopiva, jotta pelaaja saa mailastaan parhaan hyödyn irti.”

Niin kauan kuin pallo on tiin päällä, varren pituus ei Pyykölän mielestä ole yhtä suuri tekijä kuin raudoissa. Varren pituus onkin tärkeämmässä roolissa maakontaktissa, jotta saadaan puhtaampia osumia.

”En käytännössä näe huonoja asioita tämän päivän standardipituisissa draiverinvarsissa. Tärkeintä kuitenkin on, että pelaaja nauttii omista mailoistaan ja on sinut niiden kanssa”, Pyykölä sanoo.

Lue seuraavaksi: TaylorMade otti rengasvalmistajista mallia ja sai wedgeihinsä enemmän pitoa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)