Mizuno lanseerasi uuden Pro-sarjan – Esteetikon unelma on myös tehopakkaus - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mizuno lanseerasi uuden Pro-sarjan – Esteetikon unelma on myös tehopakkaus

Mizunon uutuusraudat ilmestyvät kauppojen hyllyille helmikuun alussa. Kuva: Mizuno Golf

Eniten etäisyyttä edellisiin versioihin tekee Pro 223, jossa on hyödynnetty suositun JPX921:n teknologiaa.

Mizuno on tuomassa markkinoille Pro-sarjan rautamalliston. Kolmesta uutuusmallista Pro 221 ja Pro 225 ovat päivitettyjä versioita edeltäjistään (MP-20 ja MP-20 HMB), mutta Pro 223 on täysin uusi konsepti.

Taotun 223-raudan lavan sisällä on CNC-menetelmällä valmistettu onkalo, jonka tehtävänä on tuottaa suurempi pallonnopeus muuten pienikokoisesta osumapinnasta. Raudat kahdeksikosta pitching wedgeen on valmistettu hiiliteräksestä, joka edistää Mizunon mukaan tarkkuutta ja kontrollia.

Cavity back -tyyppisen mailan valmistuksessa on hyödynnetty suositun JPX921-raudan taontateknologiaa ja profiilia. Ulkoisia yhtäläisyyksiä löytyy jonkin verran myös MP-62 ja MP-64-mallien kanssa.

Pro 221 noudattaa selvemmin aiempien MP-mallien linjaa. Lyöntipinta on kuitenkin lyhyempi ja lavan yläreuna ohuempi. Hillityt muutokset saavat edellisen version muotokieleen ihastuneiden arvostuksen etenkin lyhyempien rautojen kohdalla.

Pro 225-mallia voisi kutsua Mizunon toisen sukupolven Hot Metal Bladeksi (HMB). Anteeksiantavammalle versiolle lienee tiedossa uusien mallien suurin käyttäjäkunta.

Rautojen 3–7 sisään on laitettu lähes 30 grammaa volframia, jolla on yhteys parempaan lentokaareen ja suurempaan pallonnopeuteen. Rautayhdeksikkö ja pitching wedge on valmistettu Pro 223 -mallin lyhyiden rautojen tavoin hiiliteräksestä tuoden peliin annoksen lisää tarkkuutta.

Mizunon Fli-Hi-driving iron lupaa pallolle nimensä mukaisesti korkeamman lentokaaren. Kuva: Mizuno Golf

Hot Metal Blade oli Mizunon ensimmäinen hybridiraudan ja blade-tyyppisen version yhteensovitus. Pro 225:n kohdalla on menty tältä osin askeleen verran pidemmälle, ja luvassa on muun muassa lisää vauhtia pallolle osumassa.

Pehmeä kuparikerros kohentaa rautojen osumatuntumaa kaikissa malleissa.

Uutuusmallistoon kuuluu myös Pro Fli-Hi-nimen saanut driving iron. Grafiittivartisella mailalla voi korvata pidemmät raudat tai vaikkapa tarjota tiukassa paikassa turvallisemman vaihtoehdon draiverille.

Fli-Hi:ssa on Pro 225:een verrattuna pidempi lapa, leveämpi pohja ja enemmän offsetia. Hybridiraudan käyttö on yleistynyt vauhdilla isompia kiertueita myöden, joten Mizunon uutuuden olettaisi löytävän kannattajansa myös ammattilaisten keskuudessa. Fli-Hi-driving ironia on saatavana rautojen 2–4 nostokulmalla.

Suositushinnat:

Mizuno Pro 221, 220,00 euroa/rauta
Mizuno Pro 223, 240,00 euroa/rauta
Mizuno Pro 225, 260,00 euroa/rauta
Mizuno Pro Fli-Hi, 280.00 euroa/rauta

Koko uutuusmallisto saapuu merkin jälleenmyyjille 3. helmikuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje