22.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mallet-putteri on Suomen parhaiden pelaajien yleisin valinta

Blade-mallien etumatka on kutistunut selvästi maailmanlistan top 50:ssä.

Blade-versioiden asema huippupelaajien puttereiden selkeänä ykkösvaihtoehtona on historiaa. Malletien suosio on kasvanut vuosi vuodelta, eikä vähiten siksi, että isolapaisten puttereiden teknologia on tehnyt niistä sopivampia yhä laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Tuoreen selvityksen mukaan bladen etumatka maailman parhaiden pelaajien yleisimpänä putterivalintana on kutistunut merkittävästi, mutta miten on suomalaisten eturivin golfareiden laita? Me tiedustelimme, minkälaisilla kulmaraudoilla kotimainen ”ykköskentällinen” puttaa.

Mikko Ilonen (Odyssey, Versa #1 Black, blade)

Kyseessä on perinteinen malli, jolla kaarevuus olisi hyvästä. Joskus aikoinaan kokemani puttivaikeudet toivat minut tämän malliseen putteriin. Päätin vain, etten säädä enempää, vaan mennään perinteisellä lookilla.

Kim Koivu (Scotty Cameron, prototyyppi, blade)

Tällä hetkellä käytän prototyyppiä, jota ei pysty ostamaan. Mallia (muistuttaa Newport Select 2:sta) en tiedä, mutta olen aina käyttänyt Scotty Cameronia.

Mikko Korhonen (Yes! Golf C-Groove Tiffany, mallet)

Olen putannut Yes!-putterillani reilusti yli kymmenen vuotta. Tiedän myös erään henkilön, jolta löytyy tarvittaessa samanlainen malli, jos joskus joudun luopumaan nykyisestäni.

Mikko Ilosen suosikki on Odysseyn perinteinen, ns. Anser-tyylinen blade-putteri. Kuva: Mikko Ilonen

Tapio Pulkkanen (Odyssey, O-Works Red 2-Ball, mallet)

Viimeiset kolme vuotta olen pelannut Odysseyn bladella, mutta urani aikana olen putannut myös malletilla. Hiljattain annoin Odysseyn 2-Ball-versiolle mahdollisuuden. Itselle lyhyet putit tuntuvat malletilla helpommilta, bladella tuntuma on pitkissä puteissa kenties vähän parempi. Olen aina valinnut putterin fiiliksen perusteella.

Kalle Samooja (Odyssey, O-Works Red #7S, mallet)

Pari viimeistä vuotta on tullut käytettyä Odysseyn #7-malleja. Parhaillaan puttaan #7S-versiolla, jossa on vähän kärkipainoa enemmän. Mielestäni se on vähän anteeksiantavampi kuin perus-blade. Ongelma on myös viheriöiden nopeudet; kun joutuu svingaamaan isommin, niin osuma kärsii. Ehkä siksi olen päätynyt malletiin.

Malletilla jo tarkemman putterin maine

Golf WRX -sivuston elokuussa tekemän selvityksen mukaan maailman top 50 -pelaajien yleisin putteriversio on 22 prosenttiyksikön (66 vs. 44%) erolla blade.

Kun vertailussa on puttausmenestystä parhaiten mittaava PGA Tourin strokes gained putting -tilasto, ovatkin samat lukemat toisin päin, malletien eduksi. Top 10 -puttitaiturista kahdeksalla on käytössään mallet-putteri, mutta toisaalta kauden kaikki major-turnaukset voitettiin bladella…

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje