16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Lauri Ruuska vaihtoi mailamerkkiä: ”Oikeastaan vain logo vaihtui”

Lauri Ruuska siirtyi kaudella 2024 Cobran talliin.

Lauri Ruuska hioi peliään kaksi viikkoa Abu Dhabissa.

Lauri Ruuska on ollut viime kausilla TaylorMaden mies. Tämän merkin mailoilla hän voitti Vierumäen CT-kotikisan elokuussa ja nousi kauden päätteeksi pääkiertueelle karsintojen kautta. Olisi ollut looginen jatkumo jatkaa yhteistyötä, mutta mailamerkki ilmoitti kauden päätteeksi pienentävänsä pelaajarosteriaan ja pesuveden mukana sai mennä myös Ruuska.

Ruuska kertoo asiasta ääni vakaana, eikä elekielestä ole luettavissa katkeruutta. Ehkä mahdollista pettymystä on lieventänyt se, että tilalle tuli nopeasti uusi mailasponsori, jonka työkaluihin Ruuska on päässyt sisälle paljon nopeammin kuin hän uskalsi toivoa.

”TaylorMade pienensi porukkaa ja Cobra lisäsi, se oli minulle aika luonteva juttu sitten Puman jatkeeksi. Sain tavaraa testiin ja ne tuntuivat heti niin hyviltä, ettei asiaa tarvinnut kovin pitkään sitten miettiä”, Pumaa vaatepuolella jo vuosia edustanut pelimies kertoo.

Ruuska palasi viime viikon lopulla kotiin kahden viikon harjoitusleiriltä Abu Dhabista. Tarkoitus oli alun perin jäädä kisaamaan samalle suunnalle, mutta lopulta pelipaikkaa ei auennut. Leirillä osa ajasta oli varattu uusiin välineisiin totutteluun.

”Oli tarkoitus oli ajaa välineet sisään, mutta se vei aika paljon vähemmän aikaa kuin olin ajatellut, joten pääsimme suoraan asiaan. Olin ensin viikon yksin ja valmentaja Petteri Nykky oli matkassa toisen viikon. Oli hyvä päästä treenaaman valmentajan kanssa pidempään yhdessä, kauden aikana se ei kuitenkaan ole oikein mahdollista”, Ruuska kertoo.

Ruuskan mukaan rautamailat tuntuivat heti niin samanlaisilta kuin vanhat työkalut, että totuttelu oli ohi hetkessä.

”Tuntuu, että oikeastaan logo vain vaihtui. Pitkät raudat tuntuvat jopa paremmilta, kun niissä on vähän enemmän kehäpainoa”, hän arvioi.

”Iso juttu oli se, että draiveri osui heti kohdilleen. Se on Cobran Dark Speed, LS. Leirillä iso teema on kuitenkin ollut wedgepelin on hiominen. Siihen on keskitytty erityisesti.

Lue seuraavaksi: Vähäiset pelimahdollisuudet DPWT:llä ovat yllättäneet Lauri Ruuskan: "Karsintaan mennään sillä ajatuksella, että pääsee pelaamaan"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje