11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Koska vaihdoit grippisi?

Vielä ehdit vaihtaa grippisi ennen kauden alkua.

Erilaisia grippejä on niin paljon. Mistä tiedän mikä sopii minulle parhaiten? Henkilökohtainen mieltymys vaikuttaa tässä eniten. Mutta ota huomioon kotikenttäsi sääolot. Hyvin kosteilla keleillä tarvitaan kovemmat gripit, ja kuiville alueille sopii pehmeämpi kumigrippi. Jos pelaat usein, valitse kovemmat, kestävämmät gripit. Ja kun iän myötä käsistä tulee herkemmät, pehmeämmät gripit saattavat tuntua paremmilta.

Minkä kokoinen gripin tulisi olla? Gripissä ylempänä olevan käden keskisormen ja nimettömän pitäisi juuri ja juuri koskea peukaloon. Liian ohuet gripit lisäävät käsien liikettä (mikä sopii slaissaajille, jotka eivät vapauta käsiään tarpeeksi). Paksut gripit vähentävät käsien liikettä svingin aikana.

Milloin on aika vaihtaa gripit? Grippien ei ole tarkoitus kestää ikuisesti. Ne alkavat kulua ylemmän käden kämmentyynyn ja alemman käden peukalon kohdalta. Jos pelaat keskimäärin kaksi kertaa viikossa, vaihda gripit vuoden välein.

Pitäisikö gripit vaihtaa itse? Grippien vaihtaminen ei ole vaikeaa (tarvitset vain liuotinta ja kiristimen), mutta prosessi voi hankaloitua, jos gripin takaosassa on kohoura tai etuosassa suuntausviivoja. Pitkään mailansovittajana työskennellyt Dana Upshaw neuvoo: ”Jos uudet gripit laitetaan mailoihin epätasaisesti, myös käsien asennosta ja lyönneistä tulee epätasaisia.”

Teksti Ashley Mayo / Kuva Getty Images Juttu on osa Hot List -kokonaisuutta, joka on julkaistu Golf Digest -lehdessä.

#Digest#

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje