Kaunis kuin karkki ja entistä herkempi – Wilson tuo markkinoille uuden Staff Model CB-mallin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kaunis kuin karkki ja entistä herkempi – Wilson tuo markkinoille uuden Staff Model CB-mallin

Lavan takanpinnassa olevat sakarat, eli "Tri-Brace Technology" eivät ole pelkkä koriste, vaan ne parantavat tuntumaa ja ääntä.

Staff Model CB -malli on tavallaan parannettu versio suositusta V6-mallista. Muutokset ovat kuitenkin ainakin paperilla niin merkittäviä, että ne lisäävät mailan suorituskykyä.

Wilson tuo tammikuussa markkinoille uuden Staff Model CB -raudan. Se on suunnattu paremmille pelaajille, joten suunnittelussa niin lavan ulkonäöllä kuin tuntumalla ja äänelläkin on ollut suuri rooli.

Silti kenties merkittävin ero Model CB -raudan ja sen esikuvana toimineen V6-raudan välillä on painotus. Tarkemmin sanottuna 20 gramman painoinen volframi-paino, joka löytyy seiskaraudoista ja sitä pidemmistä mailoista.

Paino on sijoitettu lavan kärjen alaosaan. Se  siirtää lavan sweet spottia keskemmälle ja alemmas – noin 2,6 millimetriä – ja auttaa näin pelaajaa saamaan pallon helpommin matkaan ja korkeammalle lentoradalle. Se myös lisää lavan MOI-arvoa, ja käytännössä auttaa näin saamaan aikaan suorempia lyöntejä.

Lapa on valmistettu 8620-hiiliteräksestä. Rakenteeltaan se on cavity back -rauta, eli osumapinnnan takana on onkalo lisäämässä pallon lähtönopeutta. Nämä ratkaisut alkavat olla nykymailoissa peruskauraa, mutta lavan taustapuolella oleva tekninen innovaatio, jolle Wilson on antanut nimen ”Tri-Brace Technology”, sen sijaan on jotain ihan uutta.

Lavan takapinnassa kolme sakaraa (brace = side, jäykiste) yhdistyy sweetspotin taakse nivoen yhteen ohuen yläpinnan sekä lavan kärjen ja kannan. Omalaatuisen ratkaisun kerrotaan lisäävän hieman lyöntiin tehoa, mutta ennen kaikkea parantavan lavan tuntumaa ja pehmentävän osumaääntä – ja siitähän pelimiehet pitävät!

Kaunis kuin karkki. Pelimies-kategorian raudoissa esteettisiä arvoja ei kannata väheksyä.

Uutukainen on tervetullut lisä Wilsonin tuoterepertuaariin. Vaikka brändin mailoilla on pitkä historia huippugolfissa, onhan Wilsonin raudoilla voitettu hurjat 62 majoria, saa. Se tehdä kaikkensa pitääkseen jalansijansa players iron -kategoriassa, johon kaikki merkit ovat viime vuosina lanseeranneet erinomaisen toimivia ja puhuttelevia tuotteita. Staff Model CB on Wilsonin vastaus haasteeseen, ja hyvältä näyttää.

Suomessa Wilsonin myynnistä niin sanotut Game improvement ja Players distance -kategorioiden raudat (D7 ja D7 Forged) kaappaavat nimiinsä noin 60%. Aloittelijoille suunnatut Super game improvement -kategorian mailat (Launch Pad) kattavat myynnistä noin 20% ja samanlainen siivu jää Players iron -kategorian köleille.

Merkiltä kuitenkin kerrotaan, että Suomessa pelataan verrattain vaikeilla mailoilla verrattuna esimerkiksi Tanskaan, jossa Super game improvement ja Game improvement -kategorioiden rautamailojen markkinaosuudet ovat suurempia kuin Suomessa. Oletettavasti uusi Model CB siis kiinnostaa suomalaisia golfareita.

Suunnittelussa on huomioitu mahdollisuus yhdistelmäsettiin. Siksi nostokulmat ovat käytännössä identtiset Staff Model Blade -rautojen kanssa.

Setin (4–PW) ovh. 999 euroa. Settiä voi täydentää ja tarjolla ovat myös rauta-3 ja rauta-2 sekä GW. Varsi on True Temper Dynamic Gold ja grippi Golf Pride Tour Velvet. Kaupoissa Model CB on tammikuun puolivälissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje