Jon Rahmin ja Callawayn yhteistyö tuotti heti major-voiton - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet

Jon Rahmin ja Callawayn yhteistyö tuotti heti major-voiton

U.S. Openin ykköstila oli espanjalaisen ensimmäinen majoreissa.

Jon Rahm siirtyi Callawayn talliin tämän vuoden alussa. Baskimaalta Pohjois-Espanjasta kotoisin oleva Rahm ei liiemmin aikaillut osoittaessaan, että kyseisessä yhteistyössä on voimaa. Kesäkuussa pelatussa U.S Openissa hän voitti uransa ensimmäisen major-tittelin. Voiton myötä hän nousi hetkellisesti maailmanlistan ykköseksi.

Yksi syy Callawaylle siirtymisessä on nimenomaan ollut halu voittaa majoreita.

”Aikaisemmin en pystynyt lyömään sellaisia lyöntejä, joihin nyt kykenen uudella pallolla ja uusilla raudoilla. Pystyin olemaan aggressiivinen hakiessani lähestymisiä lipun viereen. En edes tiedä kuinka monta putteria Callawayn tiimi on minulle rakentanut, mutta kiitos siitä heille, että juuri minulle sopiva on löytynyt”, Rahm kertoi voittoisan U.S. Openin jälkeen.

Callawaylle tämä tarkoitti myös toista major-voittoa putkeen, sillä toukokuussa merkin toinen raskassarjalainen Phil Mickelson nosteli voittopokaalia PGA Championshipissa.

Viimeistään major-voiton myötä Rahm nousi golfmaailman kirkkaimpien tähtipelaajien joukkoon. Kuluvana vuonna hän on osoittanut kuuluvansa voittajaehdokkaisiin aina starttiviivalle astuessaan. Siitä kertoo muun muassa se, että hänellä on eniten top 10 -sijoituksia PGA Tourilla tällä kaudella. Kunnianhimoisille pelaajille pelkät kymppisakin sijoitukset eivät kuitenkaan riitä, vaan kaikki haluavat voittaa, eikä Jon Rahmin ja Callawayn yhteistyö tuotti heti major-voiton

U.S. Openin ykköstila oli espanjalaisen ensimmäinen majoreissa.

Jon Rahm siirtyi Callawayn talliin tämän vuoden alussa. Baskimaalta Pohjois-Espanjasta kotoisin oleva Rahm ei liiemmin aikaillut osoittaessaan, että kyseisessä yhteistyössä on voimaa. Kesäkuussa pelatussa U.S Openissa hän voitti uransa ensimmäisen major-tittelin. Tuon voiton myötä hän nousi hetkellisesti maailmanlistan ykköseksi. Yksi syy Callawaylle siirtymisessä on nimenomaan ollut halu voittaa majoreita.

”Aikaisemmin en pystynyt lyömään sellaisia lyöntejä, joihin nyt kykenen uudella pallolla ja uusilla raudoilla. Pystyin olemaan aggressiivinen hakiessani lähestymisiä lipun viereen. En edes tiedä kuinka monta putteria Callawayn tiimi on minulle rakentanut, mutta kiitos siitä heille, että juuri minulle sopiva on löytynyt”, Rahm kertoi voittoisan U.S. Openin jälkeen.

En edes tiedä kuinka monta putteria Callawayn tiimi on minulle rakentanut.

Callawaylle tämä tarkoitti myös toista major-voittoa putkeen, sillä toukokuussa merkin toinen raskassarjalainen Phil Mickelson nosteli voittopokaalia PGA Championshipissa.

Viimeistään major-voiton myötä Rahm nousi golfmaailman kirkkaimpien tähtipelaajien joukkoon. Kuluvana vuonna hän on osoittanut kuuluvansa voittajaehdokkaisiin aina starttiviivalle astuessaan. Siitä kertoo muun muassa se, että hänellä on eniten top 10 -sijoituksia PGA Tourilla tällä kaudella. Kunnianhimoisille pelaajille pelkät kymppisakin sijoitukset eivät kuitenkaan riitä, vaan kaikki haluavat voittaa, eikä Rahm tee poikkeusta.

Espanjalainen janosi major-voittoa, eikä jättänyt kiveäkään kääntämättä jahdatessaan tavoitettaan. Hän halusi putteriltaan enemmän, joten vain paria viikkoa ennen U.S. Openia Rahmin käsissä oli Odysseyn uusi kulmarauta. Rahmin käyttämä 2-Ball Ten -malli vaihtui White Hot OG Rossieen.

Kaikki johtui siitä, että hän tunsi missaavansa liikaa putteja noin 2–4 metristä. Odysseyn putterivelhojen avulla Rahm löysi itselleen, ja ennen muuta puttiliikkeelleen, sopivan mailan – ja tulosta alkoi toden teolla syntyä.

Mitä Rahmilla sitten oli bägissään voittoisassa U.S. Openissa?

Draiveri: Epic Speed Triple Diamond LS (10.5°), varsi Aldila Tour Green 75 TX

Puu-3: Callaway Epic Speed Sub Zero Triple Diamond T (14°), varsi Aldila Tour Green 75 TX

Puu-5: Callaway Epic Speed Sub Zero Triple Diamond T (18°), varsi Graphite Design Tour AD DI

Raudat: Callaway Apex TCB (4-PW), Project X 6.5

Wedget: Callaway Jaws Forged (52°, 56°, 60°), Project X 6.5

Putteri: Odyssey White Hot OG Rossie S

Pallo: Callaway Chrome Soft X

Rahm sanoo tietävänsä yhdellä lyönnillä, sopiiko jokin maila hänelle vai ei. Tärkeimmät asiat ovat ulkonäkö, tuntuma ja pallon lentokaari.

”Toimin yleensä niin, että lyön jollain mailalla ja annan sen jälkeen palautteen siitä, mitä siltä haluan. Sitä jatketaan, kunnes olen sinut mailan kanssa. Sama on ollut nykyisen draiverini kanssa, joka on erinomainen. Lyön sillä pitkälle ja se on anteeksiantava”, Rahm on kertonut.

Rahmin käyttämissä väyläpuissa on hyvin kaareva pohja. Tämä siitä syystä, että hän pystyy työstämään lyöntiään haluamallaan tavalla ilman vaaraa siitä, että lavan pohja takertuu maahan kiinni. Varsinkin puu-5:n kohdalla Rahm pitää tätä ominaisuutta ensiarvoisen tärkeänä, sillä hän lyö mailalla usein myös raffista.

Lähestymislyönneissä Rahm sanoo harvoin lyövänsä täyttä svingiä rautakasia lyhyemmillä mailoilla. Wedgeillä hän lyö usein noin 75 % teholla. Callawayn testilaboratoriossa Rahm testasi kaikki mahdolliset wedget ja kuten aiemmin todettiin, hän tiesi heti mikä sopii hänelle. Rahm haluaa kontrolloida spinniään, joten siitä syystä hieman vajaammat lyönnit ovat usein parempia kuin täysillä vedetyt wedget.

Callawaylle siirtyessään Rahm sai viimeisen silauksensa peliinsä uudesta Chrome Soft X -pallosta. Sen spinnaavat ominaisuudet tekivät vaikutuksen espanjalaiseen. Avauksissa pallo toimii mallikkaasti, mutta ennen kaikkea alle 40-metrisiin lyönteihin griinin ympärillä Rahm sanoo saaneensa lisää vaihtoehtoja. Matala ja paljon spinnaava lyönti muutamasta kymmenestä metristä on Rahmin lempilyöntejä, jossa nykyinen pallo käyttäytyy loistavasti.

Uusi pallo on myös yksi tekijä, miksi Rahm pystyy hyökkämään lipulle entistä aggressiivisemmin. Pallo ei lähde heilumaan tuulen mukana niin herkästi ja pysähtyy griineillä erinomaisesti. Tämä antaa Rahmille vaihtoehtoja, joita hänellä siis ei ennen ole ollut. Kuulostaa melko pelottavalta pelaajalle, joka jo ennen Callawaylle siirtymistään ehti ottaa pääkiertueilla (PGA Tour ja Euroopan kiertue) yhteensä 11 voittoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje