25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra lanseerasi pitkänhuiskean Long Tomin

Long Tom RAW -draiverin esteettisyys jakaa varmasti mielipiteitä. Kuva: Cobra Golf

USA:n armeija käytti toisessa maailmansodassa massiivista tykkiä, jonka ammusten kantavuus oli yli 20 kilometriä. Kuuluisaa M1-kanuunaa kutsuttiin lempinimellä ”Long Tom”. Tästä inspiraation saaneena Cobra Golf on tuonut syysmarkkinoille Long Tom -ja Long Tom RAW -draiverit.

Long Tomin varsi on huikeat neljä jalkaa (48 tuumaa) pitkä, joten maila on nimensä mukaisesti suunnattu todellisille pallon tykittäjille. Mailan lapa on valmistettu uudenlaisesta titaniumseoksesta, jonka kerrotaan olevan merkin aikaisemmin käyttämää materiaalia vahvempaa.

RAW-version ulkoasuun on haluttu tuoda sodan aikaisten taisteluvälineiden karua ilmettä. Siksi mailan lavasta puuttuu viimeistely tyystin sisarmallistaan poiketen. RAW-version kokonaispaino on ainoastaan 275 grammaa, tavallinen Long Tom on muutamia grammoja painavampi.

Valmistusteknisin menetelmin lavan painopiste on saatu molemmissa malleissa tavallista alemmas, mikä tuottaa osumassa pallolle korkeamman ja pidemmälle vievän lentoradan. Long Tomin elliptisen muotoilun tarkoitus on säilyttää pallon parempi lähtönopeus epätarkoissa osumissa.

Mailan varreksi on standardituotannossa valikoitunut Grafalloyn kevyt Blackbird. Winnin valmistama grippi on jätetty tarkoituksella sen verran lyhyeksi, ettei pelaajalle tule kiusausta ottaa mailastaan alempaa kiinni.

Rajoitettua Long Tom RAW -versiota on valmistettu maailmanlaajuisesti ainoastaan 500 kappaletta, joista Pohjoismaiden kiintiöön on toimitettu 20 mailaa. Perjantaina, 14.10. myyntiin tulevan ”raakaversion” suositushinta on 399 euroa. Kokonaan mustaa Long Tomia (349 euroa) on saatavana jälleenmyyjiltä marraskuun loppupuolella.

Suomessa Long Tom RAW -draiveria on myynnissä Golf Balancessa ja Peltomäki Golfissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)