7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Big Bertha uudistui – koosta tingittiin, mistään muusta ei

hot-list-banner

Callawayn tunnetuin mallisarja on kokenut tervetulleen muodonmuutoksen. Täysin uusi teknologia pitää huolen, ettei BB:n tärkeimmistä ominaisuuksista tarvinnut tinkiä. Päinvastoin.

Minkälaisia mielikuvia sinulla mahdollisesti on Callawayn Big Bertha -raudoista? Isokokoiset, helppolyöntiset ehkä hieman kömpelönkin näköiset mailat? Kenties joillekin korkeintaan nimi on ennestään tuttu.

Yhtiön vanhinta mallinimeä kantavat raudat ovat vuosien varrella osoittaneet toimivuutensa kaiken tasoisilla pallonlyöjillä, joskin suurin ja vannoutunein ostajakunta on löytynyt odotetusti isommalla tasoituksella pelaavien golfareiden joukosta.

Callaway ei ollut näihin päiviin saakka puuttunut Big Berthan isoon kokoon. Miksi olisikaan? Onhan kookas lapa ollut ensimmäisessä maailmansodassa käytetyn saksalaisen kenttätykin mukaan nimensä saaneen BB:n tavaramerkki. Nimellä tosin viitattiin alun perin vuonna 1991 ensiesiteltyyn, tuolloin markkinoiden isokokoisempaan draiveriin.

Tänä päivänä mailavalmistajat käyvät taistelua ostajista yli mallirajojen. Anteeksiantavat mailat ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän myös kovan tason kilpapelaajia, mutta hyvästä tuntumasta huolimatta Big Berthan iso koko on ollut monelle pelurille liikaa.

Tätä(kin) silmällä pitäen Callaway lähti rohkeasti pienentämään Big Berthaa. Muutoksen teki helpommaksi yhtiön ensiesittelemä Suspended Energy Gore -teknologia, jonka se uskoo mullistavan rautamailojen valmistusmenetelmän.

Lavan sisällä on sen salaisuus. Kuva: Callaway Golf

Mainitussa teknologiassa volframia ruiskutetaan keskitetysti rautamailan sisälle, jolloin painopiste voidaan viedä lavassa mahdollisimman alas; lopputulemana pallo saadaan laukaistua entistä korkeammalle ja pidemmälle.

Yhtiö odottaa uudelle mallille entistä laveampaa käyttäjäkuntaa. Jos aikaisemmin valinta on kaatunut mailan ”kolhoon” olemukseen, on uuden lanseerauksen myötä mahdollista, että sirommaksi muuttuneita Big Berthan rautoja näkyy jatkossa myös pienitasoituksellisien pelaajien bägissä. Entistä esteettisemmän ulkoasunsa maila on saanut savunvärisestä PVD-pinnoitteesta.

Vuoden 2019 markkinoille suunnatusta Big Berthasta kiinnostuneet saavat vielä hetken aikaa odottaa uutuuksia, sillä raudat ja samaan aikaan ensiesitelty hybridi saapuvat Suomeen vasta maaliskuun puolella.

Suositushinnat:

Teräs 960,00 euroa (6 rautaa)
Grafiitti 1086,00 euroa (6 rautaa)
Hybridi 279,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje