16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaahailua viheriöillä ja murtautuminen varastorakennukseen – juhannus vaati veronsa golfkentillä

Hiljaiset golfkentät ovat tihutöiden tekijöille usein liian helppoja kohteita.

Golfkenttiin kohdistuvat ilkivallanteot näyttäisivät yleistyvän vuosi vuodelta. Tuoreimmat tapaukset ovat peräisin juhannusviikonlopulta, jolloin osansa tästä saivat Vierumäki Golf ja Kemin Golf.

Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho jakoi sosiaalisessa mediassa ikäviä kuvia Classic-kentällä ajaneen auton aiheuttamista tuhoista. Ruoho kertoo, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus, ja että teon selvittämiseen johtavista vinkeistä on luvassa palkkio.

Kyseessä ei ollut kutsumattomien vieraiden ensimmäinen Päijät-Hämeen golfkentille tekemä visiitti kuluvan kauden puitteissa. Toukokuussa Lahden Golfin kentältä anastettiin runsain määrin nurmikkoa.

Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia kaaharin aiheuttamista tuhoista ja mainitsi, että syyllisen löytymiseen johtavista vinkeistä on luvassa palkkio. Kuva: Instagram

Kemin Golfissa todettiin puolestaan juhannusaattoaamuna, että kentän varastorakennukseen on murtauduttu. Oulussa ilmestyvässä Kalevassa kerrottiin, että rakennuksesta vietiin runsaasti omaisuutta, ja että poliisin mukaan teosta epäillään useampaa henkilöä.

Toissa sunnuntaina Outokummun Golfseuran kentän yhdeksännellä viheriöllä huomattiin kaksipyöräisen moottoriajoneuvon revittelyjälkiä. Myös tästä tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Golfkentät ja -klubit sijaitsevat tyypillisesti etäällä asutuksesta ja altistuvat siten rikollisen toiminnan kohteiksi etenkin hiljaisena aikana. Lisääntyneiden tapausten myötä monessa seurassa oletettavasti harkitaan sekä elektronisen että fyysisen valvonnan lisäämistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)