5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Vilkas syksy erityisgolfissa

Toni Vihavainen, Markku Korpimäki, Markku Hokkinen, Johannes Siikonen, Tero Peltola sekä Lasse Miettinen olivat Suomen edustajat erityisgolfin EM-kilpailuissa Tanskassa.

Kilpakauden huipensi Tanskassa keskiviikkona päättyneet erityisgolfin EM-kilpailut. Mukana oli 94 maanosan parasta pelaajaa 14 eri maasta. Suomea kilpailuissa edustivat liittovalmennettavat Tero Peltola (Tarina), Johannes Siikonen (MGC), Markku Hokkinen (VGC), MarkkuKorpimäki (JG), Lasse Miettinen (GP) sekä Toni Vihavainen (WGCC). Kilpailussa pelattiin kuudessa eri kategoriassa. Paras suomalainen oli Tero Peltola, joka sijoittui hienosti neljänneksi kovatasoisimmassa A-ryhmässä. Samassa ryhmässä Lasse Miettinen oli 14:s. ”Nämä olivat 10:nnet EM-kisat minulle. Olosuhteet olivat syksyisen haastavat, mutta tästä huolimatta parhaat pelaajat onnistuivat pelaamaan parin pintaan. Taso on koventunut vuosien varrella merkittävästi”, kommentoi Miettinen kilpailun päätyttyä. B-sarjassa Johannes Siikonen oli 7:s, muut suomalaiset jäivät kymmenen parhaan ulkopuolelle. Miesten ja naisten A-sarjojen mestareiksi kruunattiin Tanskan Stefan Mörkholt sekä Ruotsin Caroline Larsson. Mörkholtille kyseessä oli 4:s EM-titteli. Vuonna 2010 kasvaimen vuoksi toisen jalkansa menettäneelle Larssonille voitto oli ensimmäinen. Ennen vammautumistaan hän kuului maansa nuorten maajoukkuerinkiin. Mukana kisoissa oli myös liittovalmentaja Reima Kaija: ”Kaikki pelaajat ovat tänä vuonna päässeet tekemisessään eteenpäin ja kehitystä on tapahtunut oikeaan suuntaan. Valitettavasti monella pelaajalla kotimaassa ollut hyvä vire ei siirtynyt arvoturnaukseen, missä pelaamista vaikeuttivat vaikeat olosuhteet. Kansainvälinen huipputaso on todella kova.” Tulokset: http://www.golf.dk/tournament/livescoring/#http%3A//www.golfbox.dk/livescoring/leaderboard.asp%3Ftour%3D{8bfac04a-4240-4dd4-bc9f-55c0cd7eb67c}%26grp%3D3%26usegolfdkskin%3D1%26noHeader%3D1%26origin%3Dwww.golf.dk

Kehitysvammaisilla useita tapahtumia syyskuussa

Pauli Jarimo, Jere Suominen, Samu Alander sekä E-Tour-voittaja Ville Lipsanen olivat mukana Ruotsin Handigolf Tourilla.

Pauli Jarimo, Jere Suominen, Samu Alander sekä E-Tour-voittaja Ville Lipsanen olivat mukana Ruotsin Handigolf Tourilla.

Sekä golfia pelaamattomat että jo pelaavat saivat kokeilla golfia mielenkiintoisissa tapahtumissa menneen kuukauden aikana. Special Olympics -kilpapelaajat olivat Ruotsissa paikallisen Handigolf Tourin kilpailussa. Mukana olivat Ville Lipsanen (KeG), Jere Suominen (KGM), Pauli Jarimo (ERG) sekä Samu Alander (HyG). Lipsanen ja Suominen sijoittuivat omissa sarjoissaan hienosti toiseksi. Harrastepuolella Anola Golf sekä Suur-Helsingin golf järjestivät kentillään upeat kokeilumahdollisuudet kehitysvammaisille ja heidän sukulaisilleen. Anolassa tapahtuma järjestettiin yhdessä Vaalijalan sekä muiden paikallisten kuntoutuslaitosten kanssa. Golf koetaan Vaalijalassa hyvänä apuna nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja elämäntaitojen opettamiseen. Tapahtumasta televisioi Ylen Suora Linja -ohjelma, joka on katsottavissa oheisesta linkistä: http://areena.yle.fi/tv/1632754 Rinnekotisäätiön järjestämillä kehitysvammaisten valtakunnallisilla kulttuuripäivillä Espoon Lakistossa vieraili tänä vuonna arviolta toistatuhatta kävijää. Suur-Helsingin Golf järjesti mahdollisuuden kokeilla golfia harjoitusalueillaan. ”Meillä oli tärkeää saada olla mukana naapurin eli Rinnekodin valtakunnallisessa tapahtumassa ja esitellä lajiamme. Tapahtuma onnistui hyvin ja haluan kiittää siitä kaikkia vapaaehtoisia sekä Rinnekotia”, sanoi SHG:n toiminnanjohtaja Mikko Salminen.

Suur-Helsingin Golfissa kulttuuripäivien vieraita viihdytti mm. Golfzilla, johon sai yrittää lyönneillään osua.

Suur-Helsingin Golfissa kulttuuripäivien vieraita viihdytti mm. Golfzilla, johon sai yrittää lyönneillään osua.

Eri vammaisryhmille kohdistettu E-Golf eli erityisgolf on osa Suomen Golfliiton toimintaa. Erityisgolfia pelaa arviolta parisataa suomalaista ympäri maan. Mukana on niin liikuntavammaisia, kehitysvammaisia kuin kuulo- ja näkövammaisia. Golfliitto järjestää liittovalmennustoimintaa, koordinoi ja järjestää harrastetoimintaa yhdessä sidosryhmien kanssa sekä koordinoi erityisgolfkiertuetta, E-Touria. Erityisgolfissa on oma liittovalmentajansa, joka vastaa urheilijoiden liittovalmennuksesta sekä palvelee golfyhteisöä erityisgolfin asiantuntijana tarpeen mukaan. Ensikauden päätapahtuma on Kytäjällä elokuun lopussa järjestettävä Finnish Disabled Open & European Deaf Golf Championship.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje